ΕΠΙΒΙΩΣΗ: Διανομή παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων στην 22η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι

Διανομή παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων στην 22η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι

 / 2639

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στη διανομή των παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων, στην 22η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι και την 4η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας.

Από τις 10:00 π. μ. – 14:00 π. μ. συνεργαζόμενοι καλλιεργητές του Πελίτι θα διανέμουν δωρεάν παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων.

Φέτος πραγματοποιείται η 22η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι μετά από δυο χρόνια υγειονομικής κρίσης, ένα καλοκαίρι του 2021, που ήταν καταστροφικό για πολλούς καλλιεργητές και έναν πόλεμο στη γειτονιά μας που έχει αλλάξει πολύ τα δεδομένα. Στη διάρκεια όλων αυτών των γεγονότων πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στις ζωές μας αλλά και στο Πελίτι. Αρκετοί καλλιεργητές για λόγους υγείας αποχώρισαν, κάποιοι έφυγαν από αυτή τη ζωή, κάποιοι καταστράφηκαν οι παραγωγές τους. Δεν ξέρουμε πως θα είναι φέτος το κομμάτι της διανομής των σπόρων, προσπαθούμε για το καλύτερο.

Ερχόμενοι στο Πελίτι θα προμηθευτείτε δωρεάν από τη γραμματεία τέσσερα κουπόνια που αντιστοιχούν σε τέσσερα φακελάκια. Είναι λίγα το ξέρουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Προσπαθούμε να αποφύγουμε τη λεηλασία και να πάρουν όλοι λίγους σπόρους. Παρακαλούμε να το σεβαστείτε και να το τηρήσετε.

Όπως λέει και ο ποιητής Κ. Π. Καβάφης.

“Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι.
Χωρίς αυτήν δεν θα ‘βγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.
Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν”

Καλή αντάμωση.

peliti.gr

Αφήστε μια απάντηση