ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ η δημοσκοπική ΣΥΝΤΡΙΒΗ της ΝΔ! Συστημική έρευνα-ΚΟΛΑΦΟΣ για Μητσοτάκη
Στα τάρταρα η εμπιστοσύνη των πολιτών στα ΜΜΕ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συντριβή των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, οι οποίες θα γίνουν το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο του 2023.

Η κορωνοχούντα με τη μανία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για παράλογα και εκδικητικά μέτρα κατά των ανεμβολίαστων (και όχι μόνο), κάζο με τις φυσικές καταστροφές (βλ. πυρκαγιές), η ενεργειακή φτώχεια αλλά και η πρόσφατη στάση του Μαξίμου στο θέμα της Ουκρανίας συνετέλεσαν στην απώλεια του “μαξιλαριού” που προσέφερε στη ΝΔ η άνετη νίκη του 2019.

Για να φτάνουν μάλιστα ακόμα και συστημικές δημοσκοπήσεις να ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΥΝ τα ποσοστά της κάτω του 30%, σημαίνει πως η πραγματική της εκλογική δύναμη είναι ακόμα πιο κάτω (λίγο πάνω από το 20% στην καλύτερη)!

Στο παραπάνω συνετέλεσε και η απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης, αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κάνουν…ό,τι μπορούν για να μην καρποφορηθούν τις απώλειες της ΝΔ!

Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσκόπηση της Data Consultants για το Dnews και την εφημερίδα «Πελοπόννησο»:

Αν είχαμε αύριο εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα ήταν το πρώτο κόμμα με…μόλις 26,9% (από 39,85% στις εκλογές του 2019) και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθούσε με 21,6%.

Στην τρίτη θέση θα ήταν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 11,2% και τέταρτο το ΚΚΕ με 4,5%. Η Ελληνική Λύση θα βρισκόταν στο 3,4% και κάτω από το όριο του 3% το ΜεΡΑ25.

«Ρυθμιστές» των αποτελεσμάτων φαίνεται πως θα είναι για ακόμη μία φορά οι αναποφάσιστοι,”δεν απαντώ”, το ποσοστό των οποίων ανέρχεται στο 17,3%.

 

dimoskopisi3

Μιας και αναφερθήκαμε στις “συστημικές έρευνες”, αξίζει να δούμε τι γνώμη έχει ο κόσμος για το κατεξοχήν εργαλείο της κυβέρνησης καθόλη τη διετία της κορωνοχούντας, αλλά και τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Φυσικά αναφερόμαστε στα ΜΜΕ, που είναι τελευταία στη λίστα με τους θεσμούς τους οποίους εμπιστεύονται οι Έλληνες.

Στον αντίποδα, αν και έχει μειωθεί, εντούτοις η εμπιστοσύνη των πολιτών σε Ένοπλες Δυνάμεις και Αστυνομία συνεχίζει να κινείται σε υψηλά επίπεδα:

 

dimoskopisi1

el.gr

One thought on “ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ η δημοσκοπική ΣΥΝΤΡΙΒΗ της ΝΔ! Συστημική έρευνα-ΚΟΛΑΦΟΣ για Μητσοτάκη”
  1. Δεν πιστεύω πλέον τις “δημοσκοπησεις”…
    Καλό θα ήταν να μας έλεγαν ποιος τις ζήτησε… για να καταλαβαίνουμε εξ αρχής τι θα συναντήσουμε ως %…
    Πιστεύει κανείς ότι η ΝΔ πιάνει 20% ; Χαχαχα … Ούτε 5% δεν πιάνει !

Αφήστε μια απάντηση