ΕΠΙΒΙΩΣΗ: Πώς να επιλέξετε κοτόπουλα για αυγά και για κρέας

Μπορείτε να αγοράσετε κοτόπουλα ηλικίας μιας ημέρας (πολύ φτηνή λύση – 2 δολάρια ΗΠΑ το καθένα) έως ηλικίας 6 μηνών, όταν πλέον είναι έτοιμα να αρχίσουν να παράγουν αυγά. Ωστόσο, αν δεν έχετε εμπειρία σε κότες, είναι λογικό να ξεκινήσετε αγοράζοντας κότες ηλικίας 4-5 μηνών, και αυτό επειδή τα νεογέννητα κοτόπουλα απαιτούν ιδιαίτερο χειρισμό, προσοχή και εμπειρία για να επιβιώσουν. Τα νεογέννητα κοτόπουλα έχουν συνήθως υψηλά ποσοστά θνησιμότητας όταν εκτρέφονται από άπειρους ιδιοκτήτες. Δεν πρέπει ποτέ να εμπιστευόμαστε άγνωστους εμπόρους όταν αγοράζουμε κότες, διότι μια πιθανή εξάπλωση κάποιας ασθένειας μπορεί να αποδεκατίσει ολόκληρη την φάρμα μας και τελικά να μας κοστίσει μια περιουσία. Πρέπει να κάνουμε πάντα μια έρευνα σχετικά με τη φήμη του πωλητή πριν από την αγορά.

Επιλέγοντας κοτόπουλων εκτροφής για αυγά – Αυγοπαραγωγικές Φυλές

Όταν πρόκειται για την ωοτοκία, θυμηθείτε την εξίσωση: γενετική + περιβάλλον = επιτυχία. Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι η φυλή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την ποσότητα των αυγών. Ωστόσο, ορισμένες φυλές μπορεί να αποδίδουν εξαιρετικά σε μια περιοχή, αλλά πολύ μέτρια σε μια άλλη, λόγω κάποιας στρεσσογόνας κατάστασης (καιρικές συνθήκες, κ.λπ.). Παρ όλα αυτά, υπάρχουν πολλές φυλές που εκτελούν εξαιρετική ωοτοκία σε ένα μέσο περιβάλλον. Πριν αγοράσετε τα νεαρά κοτόπουλα, ρωτήστε τον πωλητή για άλλους ανθρώπους στην περιοχή σας που έχουν αγοράσει την ίδια φυλή και ποια είναι η μέση παραγωγή αυγών τους. Η πιο διάσημη φυλή ωοτοκίας είναι η Rhode Island Red. Αυτή η φυλή παράγει κατά μέσο όρο 240 αυγά ετησίως. Τα αυγά είναι καφέ και μεσαίου μεγέθους. Sussex, Star, Favaucana και Buff Orpington είναι επίσης διάσημες αυγοπαραγωγικές φυλές.

Επιλέγοντας κοτόπουλα για το κρέας – Κρεατοπαραγωγικες φυλές

Η εκτροφή κοτόπουλων για το κρέας προϋποθέτει να έχουμε έναν κόκορα (ενήλικο αρσενικό) και μία γόνιμη κότα στο κοτέτσι μας. Η φιλοξενία ενός κόκορα μπορεί να είναι περίπλοκη για πολλούς λόγους. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να εξετάσετε εάν είναι νόμιμο να φιλοξενήσετε έναν κόκορα στην περιοχή σας. Δεύτερον, πρέπει να ενημερώσετε τους γείτονές σας για την απόφασή σας, επειδή ο θόρυβος μπορεί να είναι σοβαρό ζήτημα. Ωστόσο, η εκτροφή κοτόπουλων για το κρέας – εάν γίνει σωστά και σε κλιμακωτή βάση – μπορεί γρήγορα να γίνει πηγή νωπού κρέατος και εισοδήματος. Οι ταχέως αναπτυσσόμενες φυλές κοτόπουλου κρέατος μπορούν να αποκτήσουν το τελικό και κατάλληλο βάρος σφαγής σε λιγότερο από δύο μήνες. Η πιο διάσημη κρεατοπαραγωγική φυλή είναι η Cornish Cross. Το μέσο βάρος αρσενικού είναι 12 λίβρες (5,5 kg), ενώ το μέσο βάρος των θηλυκών είναι 8 lbs (3,6 kg). Μέλη αυτής της φυλής συχνά φτάνουν στο τελικό βάρος σφαγής σε 5-6 εβδομάδες. Delaware, Jersey Giant και Red Ranger είναι επίσης διάσημες κρεατοπαραγωγικές φυλές.

Αφήστε μια απάντηση