Επισιτιστική κρίση: έτοιμες οι λύσεις της παγκοσμιοποίησης

Με την πολιτική κρίση, η επισιτιστική κρίση είναι ήδη εδώ.

Όπως δείχνει αυτό το γράφημα, υπάρχει μια πολύ ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της τιμής των τροφίμων και των επαναστάσεων.

Όπως έχουν τα πράγματα, με την Ουκρανία να κατέχει ένα τεράστιο ποσό από τα αποθέματα σιτηρών στον κόσμο, η τιμή ορισμένων βασικών προϊόντων, όπως τα σιτηρά, αυξήθηκε αμέσως, και μάλιστα ξεπέρασε την τιμή της την εποχή της εξέγερσης της Αραβικής Άνοιξης.

Επιπλέον, σε ορισμένους τομείς όπως το Ιράκ, για παράδειγμα, διαδηλώσεις κατά της αύξησης των τιμών των τροφίμων έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2022.

Αν και στη Γαλλία, είναι κυρίως η τιμή των καυσίμων που φοβίζει τα νοικοκυριά, η κοινωνική μηχανική βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με το φόβο της έλλειψης τροφίμων.

Ορίστε; Και πολύ με τον τρόπο της ανακοίνωσης της πανδημίας, μεγάλα σούπερ μάρκετ ετοιμάζονται ήδη να σιτίσουν τον πελάτη τους, φοβούμενοι ότι θα σπεύσουν σε ακατέργαστα προϊόντα βασικής ανάγκης.

Στη Lidl στο Βέλγιο, οι πελάτες επιτρέπεται πλέον να αγοράζουν μόνο δύο κουτιά της ίδιας σύνθεσης ανά απόδειξη. Σε όλα τα καταστήματα, οι αφίσες υπενθυμίζουν στους καταναλωτές τους νέους κανόνες διανομής.

Σε κάποιο βαθμό, δεν είναι παραληρητικό να θέλουμε να αναφέρουμε τους ανθρώπους ως αρχή προφύλαξης.

Από την άλλη πλευρά, η εκμετάλλευση αυτού του φόβου για να ξεκινήσει τεχνητά η διόγκωση των τιμών όταν δεν υπάρχει έλλειψη είναι άθλια.

Αλλά το χειρότερο δεν είναι εκεί. Πού είναι τότε;

Σε περιόδους κρίσης, υπάρχουν πάντα εκείνοι που υποφέρουν και εκείνοι που επωφελούνται

Το χειρότερο είναι στον καλύτερο κόσμο που μας προσφέρουν οι καλοπροαίρετες ελίτ μας.

Τι ανακοινώνει και κάνει ο φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς για αυτήν την κρίση;

Λοιπόν, επενδύει σε πράσινο χρυσό, δηλαδή γεωργική γη. Πρόσφατα έγινε ο νούμερο ένα ιδιοκτήτης γεωργικής γης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν ξέρω αν ένας άνθρωπος με τέτοιο μονοπώλιο καλλιεργήσιμης γης είναι υγιής για μια οικονομία που θέλει να είναι λίγο διαφοροποιημένη, ωστόσο, ο Μπιλ φαίνεται να ξέρει πού να βάλει τα μάρμαρα του.

Γνωρίζουμε ποτέ, εάν γεννήθηκε η επιθυμία για διανομή ή λιμοκτονία στις φτωχότερες χώρες, και αυτό εξοργίζει τις δυτικές χώρες, οι οποίες θα εκμεταλλεύονταν την ευκαιρία να μοιράσουν τα σούπερ μάρκετ σε μια επιθυμία για πρόσθετο έλεγχο, θα ήταν καλύτερο να έχουμε αποθέματα.

Θα ήταν οδυνηρό να υποφέρετε μια ώρα αναμονής στην ουρά για το καθημερινό σας επιτρεπόμενο κουτί ραβιόλι συμβατό με vegan.

Θα ειπωθεί ότι είναι διορατικός.

Διορατικός, όπως ήδη το 2015 σε συνέδριο TED όπου ανακοίνωσε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα δεν ήταν πυρηνική απειλή, αλλά μάλλον κίνδυνος παγκόσμιας πανδημίας.

Πάρα πολύ διόραση… Πώς να τον αποδείξω λάθος;

Ένα τέτοιο οραματιστικό ον έχει αναγκαστικά μια λύση, μια εναλλακτική λύση, μια προσφορά από το κουτί της κακομεταχείρισης για να μας βγάλει από μια πιθανή τέτοια πανάδα;

Φυσικά, τρώγοντας συνθετικά προϊόντα.

Θα συμφωνήσει πραγματικά ο παγκόσμιος πληθυσμός να τρώει συνθετικές πρωτεΐνες ΓΤΟ στο εργαστήριο, με το πρόσχημα ότι η κατανάλωση κρέατος προάγει την υπερθέρμανση του πλανήτη;

“Ο κ. ο καθένας”, υποφέρει από το ” τρένο-τρένο “της καθημερινής ζωής και δεν μπορεί να κάνει τίποτα στη μικρή του κλίμακα για να καταπολεμήσει αυτή τη” διάσημη θέρμανση ” και να ζητήσει από τους φορολογούμενους να σφίξουν ακόμα περισσότερο τις ζώνες τους και να σταματήσουν να καταναλώνουν ό, τι θέλει από καλή οικολογική συνείδηση είναι λίγο δυνατός καφές.

Όχι δημαγωγία φυσικά, εάν ο “κ. όλοι” έκαναν την προσπάθεια να καταναλώσουν κρέας καλύτερης ποιότητας σε βραχυκύκλωμα, πιθανώς η βιομηχανία τροφίμων θα αναγκαζόταν να σταματήσει τα πειραματόζωα και τα εργοστάσια βασανιστηρίων, Ναι.

Ένα μόνο ντοκιμαντέρ για τα φυτά σφαγής θα μπορούσε να ωθήσει τον μεγαλύτερο καρνιστή να αναθεωρήσει τις διατροφικές του συνήθειες.

Μια ισορροπία είναι δυνατή.

“Η κτηνοτροφία συμβάλλει επίσης στην υψηλή παραγωγή μεθανίου, ενός αερίου που προάγει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. »

Οι περίφημες κηλίδες αγελάδων, βοδιών και κοτόπουλων είναι υπεύθυνες για την τήξη πάγου, αρκούδες που έχουν μόνο παγάκι για να προσκολληθούν κ. λπ…

Είναι γνωστό.

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται λιγότερο ενοχλητικό το γεγονός ότι τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διασχίζουν συνεχώς τις θάλασσες και τους ωκεανούς, καταναλώνοντας χιλιάδες λίτρα πετρελαίου, για να πουλήσουν αναλώσιμα με προγραμματισμένη απαξίωση.

Μετά τη θυσία των τροφίμων στο όνομα του καλού, έρχεται η ολοκληρωμένη θυσία
Έτσι, αφού ασχοληθούμε με τα σχέδια του καλού παλιού μας νομοσχεδίου, ας πάρουμε ένα ενδιαφέρον για το τι λέει η εφημερίδα Bloomberg; Τι δημοσίευσε πρόσφατα ως Tweet;

Εν ολίγοις, για να συνοψίσουμε, αυτό το καλά μελετημένο μας καλεί, τελικά μόνο εκείνοι που κερδίζουν λιγότερα από 300.000 δολάρια ετησίως-που αντιπροσωπεύουν όλους εκτός από την ελίτ, αφού το ένα τρίτο των Αμερικανών κερδίζει λιγότερα από 15 δολάρια την ώρα – να έχουν πολύ περισσότερες ηθικές συμπεριφορές, να καταναλώνουν λιγότερα κ. λπ…

Φυσικά, εναπόκειται πάντα στους πληβείους να συμμορφωθούν με αυτές τις διαταγές, σε καμία περίπτωση οι εξαιρετικά πλούσιοι δεν διατάσσονται να συμμορφωθούν με αυτούς τους περιορισμούς.

Μόνο εκείνοι, που κερδίζουν λιγότερο από $ 300.000 ετησίως.

Τι μια κατηγορία περιφρόνηση εκ μέρους αυτών των παρασίτων πληροφοριών.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έσπευσε επίσης να εκφραστεί επί του θέματος σε μια προσπάθεια να μας καθησυχάσει βρίσκοντας καλοπροαίρετες λύσεις. Τι λέει;

“Αυτή τη στιγμή είμαστε μάρτυρες της έναρξης μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, που προκαλείται από τις κυματιστές επιπτώσεις μιας πανδημίας και, πιο πρόσφατα, από την αύξηση των τιμών των καυσίμων και τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Μεσοπρόθεσμα, αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη μετασχηματισμού του συστήματος τροφίμων μας, χρησιμοποιώντας περισσότερη πράσινη ενέργεια. Πρέπει επίσης να ενθαρρύνουμε πιο βιώσιμες δίαιτες, οι οποίες περιέχουν λιγότερα ζωικά προϊόντα που τρέφονται με σιτηρά, και αναγεννητικές γεωργικές πρακτικές, οι οποίες βελτιώνουν την υγεία του εδάφους και την αποτελεσματικότητα της χρήσης θρεπτικών ουσιών από τις καλλιέργειες. »

Μετάφραση: συγγνώμη παιδιά, για έναν λόγο που θα ήταν πολύ μακρύς και περίπλοκος στη λεπτομέρεια, όλες οι τιμές αυξάνονται (ντίζελ, τρόφιμα, φυσικό αέριο,).

Αλλά μην φοβάστε, μαζί (καλά, όλοι μας επιβάλλοντας τα πάντα στους φτωχούς) θα περάσουμε από αυτό το στάδιο με όλο και περισσότερη πρόοδο, πώς;

Είναι η ιδέα να τρώτε σκουλήκια αποκρουστική για εσάς; Πρέπει να ξέρετε πώς να ζήσετε με το χρόνο σας, ή τουλάχιστον αυτό που θέλουμε να σας επιβάλουμε.

Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε ξανά τη μάσκα σας σωστά ανάμεσα σε κάθε δάγκωμα και να κλείσετε ραντεβού τώρα στον πλησιέστερο έμπορο υγείας σας, για όλες τις επόμενες δόσεις που θα σας χορηγηθούν πριν επιστρέψετε στο σπίτι πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας με ηλεκτρικό σκούτερ που ενοικιάζεται ανά ώρα.

Μην έχεις τίποτα και να είσαι ευτυχισμένος.

πηγή: Deep Geopolitics

reseauinternational.net

Αφήστε μια απάντηση