Οι Ουκρανοί έχασαν το κεντρικό οπλοστάσιο με χιλιάδες τόνους πυρομαχικών – Επιχείρησαν εισβολή με δέκα άρματα μάχης σε ρωσικό έδαφος!

Mένει χωρίς ανεφοδιασμό το Ντονμπάς

Οι Ουκρανοί έχασαν το μεγαλύτερο οπλοστάσιο τους στην περιοχή του Χάρκοβο με χιλιάδες τόνους πυρομαχικών σε μια έκταση πολλών εκατοντάδων εκταρίων. Πρόκειται για το κεντρικό οπλοστάσιο που τροφοδοτούσε τις δυνάμεις στο Ντονμπάς.

Οι Ρώσοι βρήκαν μέσα πολλά πυρομαχικά δυτικής κατασκευής πχ οβίδες.

Οι Ρώσοι σημειώνουν με έμφαση πως “λόγω της τεράστιας έκτασης του οπλοστασίου τους θα ήταν αδύνατο να το καταστρέψουμε όλο. Πλέον είναι στα χέρια μας και διευκολύνεται έτσι το πρόβλημα ανεφοδιασμού των δικών μας δυνάμεων”!

Το WarNews247 είχε κάνει αναφορά πριν λίγες ώρες για απώλεια μεγάλης ουκρανικής στρατιωτικής αποθήκης αλλά κανείς δεν γνώριζε μέχρι τώρα πόσο σοβαρό είναι το θέμα αυτό.

Σοβαρό πρόβλημα ανεφοδιασμού του Ντονμπάς για τους Ουκρανούς

Πρόκειται για την κεντρική αποθήκη όπλων του ουκρανικού Στρατού που ανεφοδίαζε όλο το Ντονμπάς. Συνεπώς, αυτό εξηγεί και γιατί οι Ρώσοι ισχυρίζονταν πως οι ουκρανοί ξεμένουν από πυρομαχικά.

Οι Ουκρανοί δεν έχασαν σήμερα μόνο αυτή την αποθήκη όπλων. Στο Χάρκοβο οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν πολλά πολιτικά φορτηγά και λεωφορεία κοντά στο κτίριο του «Novaya Pochta».

Σύμφωνα με τους Ρώσους, οι Ουκρανοί τα χρησιμοποιούσαν για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων τους.

Όπως αποκαλύπτεται, στις 16 Απριλίου, κοντά στο Nikolaev του Ντονμπάς, ρωσικές δυνάμεις ανακάλυψαν ένα πάρκινγκ με στρατιωτικά φορτηγά, τα οποία βρίσκονταν επίσης απέναντι από το ταχυδρομείο της ίδιας εταιρείας.

Τότε οι Ρώσοι κατάλαβαν πως γινόταν η μεταφορά των όπλων. Στην συνέχεια ακολούθησαν βομβαρδισμοί…

Δείτε βίντεο από τις αποθήκες όπλων

Oυκρανικά άρματα μάχης προσπάθησαν να εισβάλουν σε ρωσικό έδαφος!

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν και να προχωρήσουν σε επιθετική ενέργεια εντός ρωσικού εδάφους.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως ουκρανικά άρματα μάχης προσπάθησαν να εισβάλουν σε ρωσικό έδαφος από την περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στην Goptovka, συνοριακό σημείο διέλευσης στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας στην περιοχή Dergachov της περιφέρειας Χαρκόβου.

Για την επιχείρηση αυτή, οι Ουκρανοί κινητοποίησαν δέκα άρματα μάχης.

Κατά τη διάρκεια της μάχης με τα ρωσικά στρατεύματα, οι Ουκρανοί έχασαν οκτώ άρματα μάχης ενώ άλλα δύο διέφυγαν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Το σημείο ελέγχου Nekhoteevka στην περιοχή Belgorod είναι κλειστό μέχρι νεωτέρας.

Λίγο αργότερα, Ρώσοι πολεμικοί ανταποκριτές επιβεβαίωσαν το συμβάν που οδήγησε στην καταστροφή 8 ουκρανικών αρμάτων μάχης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα ουκρανικά άρματα μάχης προσπάθησαν να φτάσουν στο ρωσικό συνοριακό σημείο ελέγχου Nekhoteevka, αλλά η επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απέτυχε.

Δείτε βίντεο

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Αφήστε μια απάντηση