Ο μοναχός που δεν πίστευε στο θαύμα του Αγίου Φωτός…
Η εκπληκτική μαρτυρία του Αγιασμένου Μοναχού Μητροφάνη για το Υπερθαύμαστο Άγιο Φως !!!
Ο πατήρ Μητροφάνης, εκ Πόντου, γλύτωσε από τις σφαγές των Τούρκων εναντίον των Ποντίων και με οδοιπορία έφτασε στους Αγίους Τόπους όπου διορίστηκε Φύλακας Του Παναγίου Τάφου Του Χριστού μας !
Όμως επειδή αμφέβαλλε για το Μέγα Θαύμα Του Αγίου Φωτός, κατέστρωσε σχέδιο να κρυφθεί πάνω από τον Πανάγιο Τάφο και να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια την Αλήθεια ! Ακολουθεί η περιγραφή του τι είδε λοιπόν με τα ίδια του τα μάτια !!!
“Εκείνην την ίδιαν ακριβώς στιγμήν, που η αγωνία μου ευρίσκετο εις φοβεράν υπερέντασιν μέσα εις την απέραντον νεκρικήν σιγήν, που μόλις ήκουα την αναπνοήν μου, ήκουσα ένα ελαφρόν συριγμόν. Ήτο παρόμοιος με λεπτήν αύραν πνοής άνεμου. Και αμέσως – αλησμόνητον θέαμα – είδα ένα γαλάζιον ΦΩΣ να γεμίζη ολόκληρον τον Ιερόν χώρον του Ζωοδόχου Τάφου!
Το γαλάζιον εκείνον ΦΩΣ το είδα εις την συνέχειαν να στριφογυρίζη ως δυνατός ανεμοστρόβιλος, που με την ορμήν του ξερριζώνει πανύψηλα δένδρα και τα αρπάζει και τα μεταφέρει μίλια μακρυά. Πόσην ανησυχίαν είχεν εκείνο το γαλάζιον ΦΩΣ!
Μέσα από το ΦΩΣ εκείνο έβλεπα καθαρά τον Πατριάρχην, από το πρόσωπον του οποίου κυλούσαν χονδρές σταλαγματιές ιδρώτος. Όπως ήτο γονυκλινής, έφερε το χέρι του και έβαλε το δάκτυλόν του εις τον ανοικτόν χώρον της Ιεράς φυλλάδος, που εδημιουργούσε το «κερί».
Εν τω μεταξύ ετοποθέτησεν επί του Ζωοδόχου μνήματος τεσσάρας δεσμίδας λευκών «κεριών» από τριάκοντα τρία «κεριά» η καθεμία. Και ως να εφωτίζετο από το ΦΩΣ εκείνο το μυστηριώδες ήρχισε να αναγιγνώσκη τας ευχάς.
Μόλις ήγγισεν επί της Ιεράς Φυλλάδος και ήνοιξε την σελίδα της και ήρχισε να αναγιγνώσκη τας ευχάς, εκείνο το κάπως ήρεμον γαλάζιον ΦΩΣ ήρχισε και πάλιν μίαν ανήσυχον κίνησιν. Ήτο ένα αφάνταστον και απερίγραπτον στριφογύρισμα, δυνατώτερον από το πρώτον. Και αμέσως ήρχισε να μεταβάλλεται εις ένα ολόλευκον ΦΩΣ, όπως περιγράφει ο Ευαγγελιστής την μεταμόρφωσιν του Σωτήρος Χριστού.
Εν συνεχεία το ολόλευκον εκείνον ΦΩΣ μετεμορφώθη εις έναν ολοφώτεινον υπό τον ήλιον δίσκον και ενετοπίσθη ακίνητον άνωθεν ακριβώς της κεφαλής του Πατριάρχου. Κατόπιν είδα τον Άγιον Γέροντα, Πατριάρχην, να παίρνη εις τα χέρια του τας δεσμίδας των τριάκοντα τριών κεριών. Τας ανύψωσε και έδιδε την εικόνα της αναμονής! Ανέμενεν εκ Θεού την έλευσιν του αοράτου ΦΩΤΟΣ.
Και, όπως σιγά-σιγά ύψωνε τα χέρια του, δεν έφθασαν ακόμη εις το ύψος της κεφαλής του και αμέσως εν ριπή οφθαλμού, ως να ήγγισεν επί αναμμένης καμίνου, ήναψαν αυτομάτως η Αγία Κανδήλα και αι τέσσαρες δεσμίδες των κεριών!
Αιφνιδίως δε, χωρίς καν να αντιληφθώ, εξηφανίσθη από των οφθαλμών μου ο ολοφώτεινος εκείνος δίσκος.
Τα μάτια μου εγέμισαν δάκρυα! Το σώμα μου κατεκαίετο ολόκληρον και είχα το αίσθημα ότι με περιέζωναν αδάμαστες φλόγες πυρακτωμένης καμίνου. Ο ιδρώτας με περιέλουεν ολόκληρον από κεφαλής έως ποδών και η αγωνία μου παρέλυεν ολόκληρον το σώμα μου!
Ο Άγιος γέροντας Πατριάρχης, γεμάτος από ιεράν ικανοποίησιν και με καταφανή την συγκίνησιν εις το πρόσωπόν του απεχώρησεν. Έκανε δύο-τρία βήματα προς τα οπίσω – σεβόμενος τον Άγιον χώρον – και εξήλθεν εις τον προθάλαμον του Αγίου Λίθου. Είχεν εις τας χείρας του το Άγιον ΦΩΣ! Αι αναμμέναι δεσμίδες των τριάκοντα τριών κεριών εμαρτυρούσαν την Ουράνιον χάριν!
Ο Πατριάρχης έδωκε την μίαν δεσμίδα από τα αναμμένα κεριά εις τον Aρμένιον – κατά τα προνόμια- που ανέμενεν αμίλητος την έξοδον του Αγίου Γέροντος! Έπειτα κατευθύνθη προς την δεξιάν οπήν του Αγίου Κουβουκλίου και έδωκε ΠΡΩΤΟΣ το Άγιον ΦΩΣ προς τον Ορθόδοξον Αρχιερέα, που ανέμενεν έξωθεν του Αγίου Κουβουκλίου. Εκείνος, βασταζόμενος επί των ώμων των πιστών το μετέφερεν εις τον Ναόν της Αναστάσεως.*
One thought on “Ο μοναχός που δεν πίστευε στο θαύμα του Αγίου Φωτός…”
  1. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΥΛΕΤΑΙ …ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΠΛΩΚΩΝ ΜΠΟΛΙΑΣΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΓΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ,ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΕ Η ΕΠΑΝΑΚΙΝΗΣΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΕ ΑΝΕΠΑΦΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΑΟΡΑΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜAC..ΒΛΟΥΤΟΥΘ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΚΟΙΜ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΑ ΣΕ ΚΟΥΜΟΥΝΘΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΕΖΙΚΟ…ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΟ ΜΠΟΛΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΜΩΝ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΝΧΟΥ…ΙΠΟΤΕ ΘΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ….η αφορισμενη Κυβερνηση η αιρετικη οαπικη εκκλησια της παγκοσμιοποιησεως σφραγισματος υποχρεωτικα μαλιστα δεν εχουν καμια ευλογια ξαι το μονο θαυμα που θα δουν ειναι σφαλιαρα βα δουν του ουρανο αναποδα σποτελουν κιτς κυμβαλα αλλαλαζων βαρανε πατωματα κουνιυν καντηλες κι αναβουν φωτιες φωτια στα μπατζακια τους η γενεα η απιστη θαυμα ζητη …συγνωμη στην προδωσια του ορθοδοξου λαου και στον μονι αληθινι χριστιανο ηγετη που υπαρχει ρον Πουτιν…υπαρχει κατι χειροτετο απο το θανατο τα πυρηνικα και τον πολεμο την πεινα η αιωνια σκλαβια οχι η σωματικη αλλα η πβευμοσωματικη η υποσταση του ανθρωπου που μετατρεπεραι σε κατι αλλο σε μαιμου ρομποτ με ον οφ..η ιεραρχια ξανασταυρωσε τον χριστο στην ουκρανια με την ουνια του παπα συσχηματιστηκε τω αιωνι τουτο κεγαι γιατι το 666 ηδη το μπολι θα γινει υποχρεωτικο,ειναι σφραγισμα διαδικασια που θα ολοκληρωθει σε εξι με επτα μπολια οι ανθρωποι του φωτος ουκρανοι εβραιοι αμερικανοι ελληνες τουρκοι ολοι θα δουν πως αυτο ειναι αληθεια και ο εχθρος της ανθρωποτητας ειναι η επανεκιννηση σβαμπ ροτσιλντ σορος κτλ…Γαλλοι ψηφιστε Λεπεν γιατι ο Μακρον ειναι σφραγιστης μπολθαστης νεοταξιτης οχι στο σφεαγισμα με καθε κοστος και για κανενα λογο προτιμοτερος ο θανατος απο την αιωνια ψυχωσωματικη σκλαβια.ο Πουτιν τους χαλαει τη σουπα…αυτον εχουμε με αυτον θα αντιαταθουμε δηλαδη θα προσευχηθουμε γι αυτον γιατι τιποτε δε μπορουμε να κανουμε εμεις …πουτιν να εισαι ευλογημενος…ο Θεος μεθ ημων κανενας καθ ημων.

Αφήστε μια απάντηση