ΕΠΙΒΙΩΣΗ: Πώς να φτιάξετε μια σπιτική γεννήτρια από έναν επαγωγικό κινητήρα. Ηλεκτρική Γεννήτρια DIY

Οι ηλεκτρικές γεννήτριες είναι μια πρόσθετη πηγή ενέργειας για το σπίτι. Σε περίπτωση μεγάλης απόστασης από τα κύρια ηλεκτρικά δίκτυα, μπορεί κάλλιστα να τα αντικαταστήσει. Οι συχνές διακοπές ρεύματος αναγκάζουν την εγκατάσταση εναλλάκτη.

Δεν είναι φθηνά, υπάρχει νόημα να ξοδέψετε περισσότερα από 10.000 tr. για τη συσκευή, αν μπορείς να φτιάξεις μόνος σου μια γεννήτρια από ηλεκτροκινητήρα; Φυσικά, ορισμένες δεξιότητες και εργαλεία ηλεκτρολογικής μηχανικής θα σας φανούν χρήσιμα για αυτό. Το κύριο πράγμα δεν είναι να ξοδέψετε χρήματα.

Μπορείτε να συναρμολογήσετε μια απλή γεννήτρια με τα χέρια σας, θα είναι σχετική εάν χρειαστεί να καλύψετε μια προσωρινή έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας. Για πιο σοβαρές περιπτώσεις δεν ενδείκνυται, καθώς δεν έχει επαρκή λειτουργικότητα και αξιοπιστία.

Φυσικά, υπάρχουν πολλές δυσκολίες στη διαδικασία της χειροκίνητης συναρμολόγησης. Τα απαιτούμενα εξαρτήματα και εργαλεία ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα. Η έλλειψη εμπειρίας και δεξιοτήτων σε μια τέτοια εργασία μπορεί να είναι εκφοβιστική. Αλλά μια ισχυρή επιθυμία θα είναι το κύριο ερέθισμα και θα βοηθήσει να ξεπεραστούν όλες οι επίπονες διαδικασίες.

Η υλοποίηση της γεννήτριας και η αρχή της λειτουργίας της

Λόγω της ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής, δημιουργείται ηλεκτρικό ρεύμα στη γεννήτρια. Αυτό συμβαίνει επειδή η περιέλιξη κινείται σε ένα τεχνητά δημιουργημένο μαγνητικό πεδίο. Αυτή είναι η αρχή λειτουργίας μιας ηλεκτρικής γεννήτριας.

Η γεννήτρια κινείται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης χαμηλή ενέργεια. Μπορεί να λειτουργεί με βενζίνη, αέριο ή ντίζελ.


Η γεννήτρια έχει ρότορα και στάτορα. Το μαγνητικό πεδίο δημιουργείται χρησιμοποιώντας έναν ρότορα. Σε αυτό συνδέονται μαγνήτες. Ο στάτορας είναι το σταθερό μέρος της γεννήτριας και αποτελείται από ειδικές χαλύβδινες πλάκες και ένα πηνίο. Υπάρχει ένα μικρό κενό μεταξύ του ρότορα και του στάτορα.

Υπάρχουν δύο τύποι γεννήτριας. Το πρώτο έχει μια σύγχρονη περιστροφή του ρότορα. Έχει πολύπλοκο σχεδιασμό και χαμηλή απόδοση. Στον δεύτερο τύπο, ο ρότορας περιστρέφεται ασύγχρονα. Σύμφωνα με την αρχή της δράσης – είναι απλό.

Οι ασύγχρονοι κινητήρες χάνουν μια ελάχιστη ενέργεια, ενώ βρίσκονται σύγχρονες γεννήτριεςτο ποσοστό απώλειας φτάνει το 11%. Επομένως, οι ηλεκτροκινητήρες με ασύγχρονη περιστροφή του ρότορα είναι πολύ δημοφιλείς σε οικιακές συσκευές και σε διάφορα εργοστάσια.

Κατά τη λειτουργία, μπορεί να εμφανιστούν πτώσεις τάσης, έχουν επιζήμια επίδραση στις οικιακές συσκευές. Για να γίνει αυτό, υπάρχει ένας ανορθωτής στα άκρα εξόδου.

Η ασύγχρονη γεννήτρια είναι εύκολη συντήρηση. Το σώμα του είναι αξιόπιστο και σφραγισμένο. Δεν μπορείς να φοβάσαι Συσκευές, με ωμικό φορτίο και ευαίσθητο σε πτώσεις τάσης. Υψηλής απόδοσης, και μια μακρά περίοδο λειτουργίας, καθιστούν τη συσκευή σε ζήτηση, επιπλέον, μπορεί να συναρμολογηθεί ανεξάρτητα.

Τι χρειάζεστε για να φτιάξετε μια γεννήτρια; Πρώτα, πρέπει να επιλέξετε έναν κατάλληλο ηλεκτροκινητήρα. Μπορεί να ληφθεί από το πλυντήριο ρούχων. Δεν πρέπει να φτιάξετε στάτορα μόνοι σας, είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε λύση με το κλειδί στο χέριόπου υπάρχουν περιελίξεις.

Αξίζει αμέσως να εφοδιαστείτε με επαρκή ποσότητα χάλκινων συρμάτων και μονωτικών υλικών. Δεδομένου ότι οποιαδήποτε γεννήτρια θα παράγει υπερτάσεις ισχύος, θα χρειαστείτε έναν ανορθωτή.

Σύμφωνα με τις οδηγίες για τη γεννήτρια με τα χέρια σας, πρέπει να κάνετε έναν υπολογισμό ισχύος. Προκειμένου η μελλοντική συσκευή να παράγει την απαραίτητη ισχύ, πρέπει να της δοθεί ένας αριθμός περιστροφών λίγο περισσότερο από την ονομαστική ισχύ.


Ας χρησιμοποιήσουμε ένα στροφόμετρο και ας ανάψουμε τον κινητήρα στο δίκτυο, ώστε να μπορείτε να μάθετε την ταχύτητα περιστροφής του ρότορα. Στην λαμβανόμενη τιμή, πρέπει να προσθέσετε 10%, αυτό θα αποτρέψει την υπερθέρμανση του κινητήρα.

Υποστήριξη απαιτούμενο επίπεδοη τάση θα βοηθήσει τους πυκνωτές. Επιλέγονται ανάλογα με τη γεννήτρια. Για παράδειγμα, για ισχύ 2 kW, απαιτείται χωρητικότητα 60 microfarads. Χρειάζεστε 3 τέτοια εξαρτήματα με την ίδια χωρητικότητα. Για να είναι η συσκευή ασφαλής, πρέπει να είναι γειωμένη.

Διαδικασία συναρμολόγησης

Όλα είναι απλά εδώ! Οι πυκνωτές συνδέονται με τον ηλεκτρικό κινητήρα σύμφωνα με το σχήμα “τρίγωνο”. Κατά τη λειτουργία, ελέγχετε περιοδικά τη θερμοκρασία της θήκης. Η θέρμανση του μπορεί να προκύψει λόγω ακατάλληλων επιλεγμένων χωρητικοτήτων πυκνωτών.

Μια σπιτική γεννήτρια που δεν έχει αυτόματα πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς. Η θέρμανση που συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου θα μειώσει την απόδοση. Στη συνέχεια, πρέπει να δοθεί χρόνος στη συσκευή να κρυώσει. Από καιρό σε καιρό, η τάση, η ταχύτητα και το ρεύμα πρέπει να μετρώνται.

Τα εσφαλμένα υπολογισμένα χαρακτηριστικά δεν μπορούν να δώσουν στον εξοπλισμό την απαραίτητη ισχύ. Επομένως, πριν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση, θα πρέπει να εκτελέσετε εργασίες σχεδίασης και να αποθηκεύσετε διαγράμματα.

Δεν αποκλείεται να συνοδεύεται και σπιτική συσκευή συχνές βλάβες. Δεν πρέπει να εκπλαγείτε με αυτό, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να έχετε μια σφραγισμένη εγκατάσταση όλων των στοιχείων μιας ηλεκτρικής γεννήτριας στο σπίτι.

Έτσι, τώρα ελπίζω να είναι σαφές πώς να φτιάξετε μια γεννήτρια από έναν ηλεκτρικό κινητήρα. Εάν υπάρχει επιθυμία να σχεδιαστεί μια συσκευή, η ισχύς της οποίας θα πρέπει να είναι επαρκής για την ταυτόχρονη λειτουργία οικιακών συσκευών και λαμπτήρων φωτισμού, ή εργαλείο κατασκευής, τότε πρέπει να προσθέσετε την ισχύ τους και να επιλέξετε τον επιθυμητό κινητήρα. Είναι επιθυμητό να είναι με μικρό περιθώριο ισχύος.

Αν στο χειροκίνητη συναρμολόγησηη γεννήτρια απέτυχε, μην απελπίζεστε. Υπάρχουν πολλά στην αγορά μοντέρνα μοντέλαπου δεν απαιτούν συνεχή επίβλεψη. Μπορούν να είναι διαφόρων χωρητικοτήτων και αρκετά οικονομικά. Υπάρχουν φωτογραφίες γεννητριών στο Διαδίκτυο, θα σας βοηθήσουν να εκτιμήσετε τις διαστάσεις της συσκευής. Το μόνο μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος τους.

DIY γεννήτριες φωτογραφιών

Στη σημερινή πραγματικότητα, κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού γνωρίζει καλά τη συνεχή αύξηση του κόστους επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας– αυτό ισχύει για ηλεκτρική ενέργεια. Επομένως, για να δημιουργήσετε άνετες συνθήκεςΟι κατοικίες σε προαστιακές κατοικίες, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα, είτε θα πρέπει να πληρώσουν για τις υπηρεσίες παροχής ενέργειας είτε να βρουν εναλλακτική διέξοδο από την τρέχουσα κατάσταση, καθώς οι φυσικές πηγές ενέργειας είναι δωρεάν.

Πώς να φτιάξετε μια ανεμογεννήτρια με τα χέρια σας – οδηγός βήμα προς βήμα

Το έδαφος του κράτους μας είναι κυρίως πεδινό. Παρά το γεγονός ότι στις πόλεις η πρόσβαση του ανέμου εμποδίζεται από πολυώροφα κτίρια, ισχυροί άνεμοι μαίνονται έξω από την πόλη. ρεύματα αέρα. Να γιατί ανεξάρτητη παραγωγήανεμογεννήτρια – η μόνη σωστή λύσηγια την παροχή εξοχική κατοικίαηλεκτρική ενέργεια. Αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβετε ποιο μοντέλο είναι κατάλληλο για αυτοπαραγωγή.

Περιστροφικός

Ένας περιστροφικός ανεμόμυλος είναι μια απλή συσκευή μετατροπής που είναι εύκολο να γίνει με τα χέρια σας. Φυσικά, ένα τέτοιο προϊόν δεν θα μπορεί να παρέχει ηλεκτρισμό σε εξοχική έπαυλη, αλλά για εξοχική κατοικίαθα ταιριάζει αρκετά. Θα σας επιτρέψει να φωτίσετε όχι μόνο την κατασκευή κατοικιών, αλλά και βοηθητικά κτίρια και ακόμη και μονοπάτια στον κήπο. Για αυτοσυναρμολόγησηπρέπει να προετοιμαστεί μονάδα με ισχύ έως 1500 watt αναλώσιμα υλικάκαι αξεσουάρ από την παρακάτω λίστα:

Φυσικά, πρέπει να έχετε ένα ελάχιστο σύνολο εργαλείων: ψαλίδι για κοπή μετάλλου, μύλο, μεζούρα, μολύβι, σετ κλειδιών και κατσαβιδιών, τρυπάνι με τρυπάνια και πένσες.

βήμα βήμα

Η συναρμολόγηση ξεκινά με την κατασκευή του ρότορα και την αλλαγή της τροχαλίας, για την οποία τηρούν μια συγκεκριμένη σειρά εργασίας.

Για τη σύνδεση της μπαταρίας χρησιμοποιούνται αγωγοί με διατομή 4 mm και μήκος όχι μεγαλύτερο από 100 cm. Οι καταναλωτές συνδέονται με αγωγούς διατομής 2 mm. Είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε έναν μετατροπέα τάσης DC στο ανοιχτό κύκλωμα μεταβλητή τιμή 220V σύμφωνα με το διάγραμμα επαφών ακροδεκτών.

Σχεδιαστικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Εάν γίνουν όλοι οι χειρισμοί, σωστά, τότε η συσκευή θα διαρκέσει αρκετά. Όταν χρησιμοποιείτε επαρκώς ισχυρή μπαταρία και κατάλληλο μετατροπέα ισχύος έως 1,5 kW, φωτισμό δρόμου και εσωτερικού χώρου, μπορείτε να τροφοδοτήσετε ένα ψυγείο και μια τηλεόραση. Η κατασκευή ενός τέτοιου ανεμόμυλου είναι πολύ απλή και οικονομική. Ένα τέτοιο προϊόν επισκευάζεται εύκολα και είναι ανεπιτήδευτο στη χρήση. Είναι πολύ αξιόπιστο ως προς την εργασία και δεν κάνει θόρυβο, ενοχλώντας τους κατοίκους του σπιτιού. Ωστόσο, ένας περιστροφικός ανεμόμυλος έχει χαμηλή παραγωγικότητα και η λειτουργία του εξαρτάται από την παρουσία ανέμου.

Αξονική σχεδίασημε σιδερένιο στάτορα που βασίζεται σε μόνιμους μαγνήτες νεοδυμίου, εμφανίστηκε στην επικράτεια της πολιτείας μας όχι πολύ καιρό πριν λόγω της μη διαθεσιμότητας εξαρτημάτων. Αλλά σήμερα, οι ισχυροί μαγνήτες δεν είναι ασυνήθιστοι και το κόστος τους έχει μειωθεί σημαντικά σε σύγκριση με πριν από μερικά χρόνια.

Η βάση μιας τέτοιας γεννήτριας είναι μια πλήμνη με δίσκους φρένων από επιβατικό αυτοκίνητο. Εάν αυτό δεν είναι νέο εξάρτημα, τότε καλό είναι να το τακτοποιήσετε και να αλλάξετε λιπαντικά και ρουλεμάν.

Τοποθέτηση και τοποθέτηση μαγνητών νεοδυμίου

Η εργασία ξεκινά με τη συγκόλληση μαγνητών στο δίσκο του ρότορα. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται μαγνήτες σε ποσότητα 20 τεμ. και διαστάσεις 2,5 επί 0,8 εκ. Για να αλλάξετε τον αριθμό των πόλων, πρέπει να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες:

  • μια μονοφασική γεννήτρια υποδηλώνει τον αριθμό των μαγνητών που αντιστοιχεί στον αριθμό των πόλων.
  • στην περίπτωση μιας τριφασικής συσκευής, παρατηρείται αναλογία 2/3 πόλων και πηνίων, αντίστοιχα.
  • η τοποθέτηση μαγνητών πρέπει να γίνεται με εναλλασσόμενους πόλους · για να απλοποιηθεί η κατανομή τους, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο πρότυπο από χαρτόνι.

Χρήση μαγνητών όποτε είναι δυνατόν ορθογώνιο σχήμα, αφού στα στρογγυλά ανάλογα η συγκέντρωση των μαγνητικών πεδίων πηγαίνει στο κέντρο και όχι σε ολόκληρη την επιφάνεια. Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε την προϋπόθεση ότι οι μαγνήτες που βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο έχουν αντίθετους πόλους. Για τον προσδιορισμό των πόλων, οι μαγνήτες φέρονται μεταξύ τους και οι πλευρές έλξης είναι θετικές, επομένως οι απωθητικές άκρες είναι αρνητικές.

Για τη στερέωση μαγνητών, ένα ειδικό συγκολλητική σύνθεση, μετά την οποία, για να αυξηθεί η αντοχή, πραγματοποιείται ενίσχυση από εποξική ρητίνη. Για το σκοπό αυτό, γεμίζει με μαγνητικά στοιχεία. Για να αποφευχθεί η εξάπλωση της ρητίνης, οι πλευρές κατασκευάζονται με συνηθισμένη πλαστελίνη.

Μονάδα τριφασικού και μονοφασικού τύπου

Οι μονοφασικοί στάτορες είναι κατώτεροι στις παραμέτρους τους από τους αντίστοιχους τριφασικούς, καθώς η δόνηση αυξάνεται με την αύξηση του φορτίου. Αυτό οφείλεται στη διαφορά στο πλάτος του ρεύματος που προκύπτει από την ασυνέπεια της εξόδου του για μια ορισμένη χρονική περίοδο. Με τη σειρά του, σε ένα τριφασικό ανάλογο, δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Αυτό κατέστησε δυνατή την αύξηση της απόδοσης μιας τριφασικής γεννήτριας κατά σχεδόν 50% σε σύγκριση με ένα μονοφασικό μοντέλο. Επιπλέον, λόγω της απουσίας πρόσθετων κραδασμών, δεν δημιουργείται εξωτερικός θόρυβος κατά τη λειτουργία της συσκευής.

Περιέλιξη πηνίου

Κάθε ηλεκτρολόγος γνωρίζει ότι πριν ξεκινήσετε να τυλίγετε το πηνίο, είναι σημαντικό να κάνετε προκαταρκτικούς υπολογισμούς. Σπιτική ανεμογεννήτριαστα 220V – μια συσκευή που λειτουργεί σε χαμηλές ταχύτητες. Είναι απαραίτητο να επιτευχθεί ότι η φόρτιση της μπαταρίας ξεκινά από τις 100 σ.α.λ.

Εάν προχωρήσουμε από τέτοιες παραμέτρους, τότε δεν θα χρειαστούν περισσότερες από 1200 στροφές για να τυλίγουμε όλα τα πηνία. Για να προσδιορίσετε τις στροφές για ένα πηνίο, πρέπει να εκτελέσετε μια απλή διαίρεση συνολικούς δείκτεςστον αριθμό των επιμέρους στοιχείων.

Για να αυξηθεί η ισχύς ενός ανεμόμυλου χαμηλής ταχύτητας, αυξάνεται ο αριθμός των πόλων. Αυτό θα αυξήσει τη συχνότητα του ρεύματος στα πηνία. Η περιέλιξη του πηνίου πρέπει να γίνεται με παχύ σύρματα χαλκού. Αυτό θα μειώσει την τιμή αντίστασης και, κατά συνέπεια, θα αυξήσει την ισχύ του ρεύματος. Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι με απότομη αύξηση της τάσης, το ρεύμα μπορεί να δαπανηθεί πλήρως στην αντίσταση των περιελίξεων. Για να απλοποιήσετε την περιέλιξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό μηχάνημα.

Σύμφωνα με τον αριθμό και το πάχος των μαγνητών που είναι προσαρτημένοι στους δίσκους, τα χαρακτηριστικά λειτουργίας της συσκευής αλλάζουν. Για να μάθετε ποιοι δείκτες ισχύος θα ληφθούν στο τέλος, αρκεί να τυλίξετε ένα στοιχείο και να το μετακινήσετε στη μονάδα. Για τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών ισχύος, η τάση μετράται σε ορισμένες στροφές.

Συχνά το πηνίο γίνεται στρογγυλό, αλλά καλό είναι να το τεντώσετε ελαφρά. Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρχει περισσότερος χαλκός σε κάθε τομέα και η διάταξη των στροφών γίνεται πιο πυκνή. Η διάμετρος της εσωτερικής οπής του πηνίου πρέπει να είναι ίση με τις διαστάσεις του μαγνήτη. Κατά την κατασκευή του στάτορα, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι πρέπει να είναι ίσο σε πάχος με τις παραμέτρους των μαγνητών.

Συνήθως, το κόντρα πλακέ χρησιμοποιείται ως κενό για τον στάτορα, αλλά είναι πολύ πιθανό να κάνετε σημάνσεις σε ένα φύλλο χαρτιού σχεδιάζοντας τομείς για πηνία και να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένη πλαστελίνη για κράσπεδα. Για να δώσει αντοχή στο προϊόν, χρησιμοποιείται υαλοβάμβακα, που βρίσκεται στο κάτω μέρος του καλουπιού πάνω από τα πηνία. Είναι σημαντικό το εποξειδικό να μην κολλάει στο καλούπι. Για να γίνει αυτό, καλύπτεται με κερί από πάνω. Τα πηνία στερεώνονται άκαμπτα μεταξύ τους και τα άκρα των φάσεων βγαίνουν έξω. Μετά από αυτό, όλα τα καλώδια συνδέονται σύμφωνα με το σχήμα αστεριού ή δέλτα. Για τη δοκιμή της τελικής συσκευής, περιστρέφεται χειροκίνητα.

Συνήθως το τελικό ύψος του ιστού είναι 6 μέτρα, αλλά αν είναι δυνατόν καλύτερα να το αυξήσετε κατά 2 φορές. Εξαιτίας αυτού, χρησιμοποιείται για τη στερέωσή του βάση από σκυρόδεμα. Η στερέωση πρέπει να είναι τέτοια ώστε ο σωλήνας να μπορεί εύκολα να ανυψωθεί και να χαμηλώσει με ένα βαρούλκο. Μια βίδα στερεώνεται στο πάνω άκρο του σωλήνα.

Για να φτιάξετε μια βίδα, χρειάζεστε Σωλήνας PVC, η διατομή της οποίας πρέπει να είναι 16 εκ. Από τον σωλήνα κόβεται μια βίδα μήκους δύο μέτρων με έξι λεπίδες. Βέλτιστο σχήμαΟι λεπίδες προσδιορίζονται πειραματικά, γεγονός που σας επιτρέπει να αυξήσετε τη ροπή στην ελάχιστη ταχύτητα. Για την εκτροπή της προπέλας από ισχυρές ριπές ανέμου, χρησιμοποιείται μια αναδιπλούμενη ουρά. Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρίες.

Βίντεο: σπιτική ανεμογεννήτρια

Κατόπιν εξέτασης Διαθέσιμες Επιλογέςανεμογεννήτριες, κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού θα μπορεί να αποφασίσει για μια κατάλληλη συσκευή για τους σκοπούς του. Κάθε ένα από αυτά έχει το δικό του θετικές πλευρές, και αρνητικές ιδιότητες. Μπορείτε να νιώσετε ιδιαίτερα την αποτελεσματικότητα του ανεμόμυλου έξω από την πόλη, όπου υπάρχει μια συνεχής κίνηση των αέριων μαζών.

Για να συναρμολογήσουμε μια ισχυρή οικιακή γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας, χρειαζόμαστε μια παλιά χωρίς οκτώ στον πίσω τροχό. Όσο μεγαλύτερη είναι η μέγιστη σχέση μετάδοσης, τόσο το καλύτερο. Λόγω της εφαρμογής, προτιμώνται τα γυναικεία ποδήλατα, αλλά πιο δύσκολο να βρεθούν. Ένας τροχός 28″ και ένα μπροστινό γρανάζι 52 δοντιών θα ήταν μια χαρά, αλλά η πρώτη μου σπιτική ηλεκτρική γεννήτρια πεντάλ ήταν με τροχό 26″ και γρανάζι 46 δοντιών και λειτούργησε χωρίς προβλήματα. Θα μπει μόνο η υψηλότερη ταχύτητα, ώστε να μπορείτε να απαλλαγείτε από το ντεραγιέ. Αφαιρέστε όλα τα άλλα περιττά εξαρτήματα από αυτό – τα φρένα, ο μπροστινός τροχός κ.λπ. μπορούν να αποθηκευτούν έτσι ώστε να υπάρχει κάτι για να κρατήσετε και να υπάρχει πού να στερεώσετε τον διακόπτη και ένα βολτόμετρο. Δεδομένου ότι ξεφορτωθήκαμε τον μπροστινό τροχό, για να εγκαταστήσετε το ποδήλατο θα χρειαστεί να φτιάξετε μια βάση από μέταλλο, ξύλο ή κάτι άλλο, ώστε ο πίσω τροχός να μην ακουμπάει στο έδαφος.

Εάν χρησιμοποιείτε εναλλάκτη K1 (που χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα όπως τα Ford Fiesta, Escort, Granada, Vauxhall, Opel), συχνά συνοδεύεται από μια δισδιάστατη τροχαλία. Οι γεννήτριες Lucas θα πρέπει να αποφεύγονται καθώς δεν είναι τόσο αποδοτικές όσο οι γεννήτριες της Bosch και της Motorola. Προσέξτε για οχήματα με μεγάλους κινητήρες όπου οι εναλλάκτες είναι σχεδιασμένοι να λειτουργούν σε χαμηλές ταχύτητες. Οι εναλλάκτες Ford/Bosch N1 μπορούν να βρεθούν σε οχήματα Sierra και Volvo. Είναι καλής ποιότητας, αλλά λίγο μεγαλύτερα και βαρύτερα από το Κ1. Βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε μια αυτόνομη γεννήτρια που δεν απαιτεί εξωτερική μονάδαέλεγχο, καθώς ορισμένες ιαπωνικές γεννήτριες αποστέλλονται χωρίς αυτό. Είναι καλύτερα να αγοράσετε μια γεννήτρια με δύο μεγάλους ακροδέκτες και έναν μικρό. Οι δύο μεγάλοι ακροδέκτες συνδέονται μεταξύ τους και χρησιμεύουν ως πλεονέκτημα, ο μικρός συνδέεται με την ενδεικτική λυχνία και ο ακροδέκτης γείωσης 5 mm συνδέεται με το σώμα και λειτουργεί ως μείον. Μετά την αγορά, θα ήταν καλή ιδέα να πραγματοποιήσετε μια βασική δοκιμή της γεννήτριας. Για να ελέγξετε αν λειτουργεί η γεννήτρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή λάμπα, την οποία θα συνεχίσουμε να λειτουργεί ως ένδειξη φόρτισης. Εάν ένας εναλλάκτης περάσει τη δοκιμή, δεν σημαίνει ότι είναι ικανός να παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Αλλά με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να εντοπιστούν οι πιο συνηθισμένες ελλείψεις: προβλήματα με την ασφάλεια, το μπλοκ διόδου, τις φθαρμένες βούρτσες. Αυτές οι βλάβες μπορούν να διορθωθούν δανειζόμενοι εξαρτήματα από άλλους σπασμένους εναλλάκτες με άθικτα μπλοκ διόδου και οδηγού κ.λπ. Μην πετάτε σκουριασμένους ή βρώμικους εναλλάκτες. Εάν περάσουν τα τεστ, τότε είναι πιθανό να λειτουργήσουν.

Καθαρίστε τη γεννήτρια αφαιρώντας πρώτα τον ανεμιστήρα ψύξης (είναι θορυβώδης και δεν χρειάζεται). Συνδέστε το δυναμό στο στήριγμα στο πίσω μέρος του καθίσματος έτσι ώστε ο άξονας του να είναι 10 – 12 cm προς τα έξω από το χείλος όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Χρησιμοποιώντας μια ταινία ή καλώδιο, μετρήστε την απαιτούμενη περιφέρεια ζώνης. Είναι περίπου 82 ίντσες. Αγοράστε μια ζώνη A82 “V” από ένα κατάστημα αυτοκινήτων. Παράγονται σε βήματα της μίας ίντσας, κοστίζουν περίπου 500 ρούβλια και χρησιμοποιούνται επίσης σε γεωργικά μηχανήματα. Οι ζώνες A78 μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τροχούς 26″ και οι ζώνες A80 σε τροχούς 27″. Ακόμα καλύτερα, αγοράστε έναν ιμάντα χρονισμού όπως το Goodyear Extraflex.

Τέτοιοι ιμάντες λυγίζουν πιο εύκολα γύρω από μικρές τροχαλίες, γεγονός που μειώνει σημαντικά τις μηχανικές απώλειες σε σύγκριση με έναν συμπαγή ιμάντα. Η ρύθμιση της τάσης του εναλλάκτη που είναι εγκατεστημένο στο αυτοκίνητο πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μια ειδική πλάκα με σχισμή. Αντίθετα, θα χρησιμοποιήσουμε έναν εντατήρα ελατηρίου που έχει σχεδιαστεί για να εξομαλύνει τις ανωμαλίες των τροχών. Επειδή απαιτείται πολύ χαμηλή ροπή, ο ιμάντας δεν χρειάζεται να σφίξει πολύ. Ένας πολύ σφιγμένος ιμάντας αυξάνει τις απώλειες τριβής. Εάν έχετε μια τροχαλία από το K1, τότε αφού σταθεροποιήσετε την κίνησή της, μετρήστε τον αριθμό των στροφών της γεννήτριας για μία στροφή του τροχού – περισσότερες από 45 είναι καλές και 60 είναι γενικά το ιδανικό. Αν αγοράσατε σπαστό τροχαλία Κ1, αποσυνδέστε τη και βάλτε ένα διαχωριστικό ανάμεσα στις δύο πλάκες, ώστε ο ιμάντας να πάει πιο μέσα. Αυτό θα αυξήσει την ταχύτητά σας.

Αφού τελειώσει μηχανική εργασίαΕάν η γεννήτρια χρησιμοποιείται σε δημόσιους χώρους, όλα τα κινούμενα μέρη πρέπει να προστατεύονται. Τα μικρά παιδιά έλκονται από γυαλιστερά κινούμενα αντικείμενα – έναν τροχό και ένα χείλος, και το άτομο που κάθεται πίσω από τη γεννήτρια δεν βλέπει τι συμβαίνει πίσω! Παρόλο που δεν απαιτούνται γρανάζια, μην βιαστείτε να απαλλαγείτε από το ντεραγιέ. Τραβάει την αλυσίδα και αν μπει ένα δάχτυλο ανάμεσα στην αλυσίδα και το γρανάζι, μπορείς να κατέβεις μόνο με ένα ελαφρύ μώλωπα, ενώ χωρίς διακόπτη μπορεί να φτάσει μέχρι τον ακρωτηριασμό.

Η έκδοση “όρθιο ποδήλατο σε βιβλιοθήκη” της ισχυρής γεννήτριας πεντάλ που περιγράφεται παραπάνω είναι ο ευκολότερος και πιο προφανής τρόπος για να φτιάξετε μια σπιτική γεννήτρια, αλλά είναι επίσης εύκολο να φτιάξετε μια έκδοση με βάση την καρέκλα. Επιπλέον, χρειάζεστε μόνο μια φθηνή πλαστική καρέκλα, κάποιου είδους υποπόδιο, μέρος του παλιού σκελετού από τη σκηνή, δύο σωλήνες μεγάλης διαμέτρου (που εισάγονται μεταξύ τους) ή ένα ρυθμιστή ύψους από μια περιστρεφόμενη καρέκλα. Αν κόψεις καρέκλα γραφείου, τότε πάρτε μόνο παλιές μηχανικές καρέκλες χωρίς ελατήρια αέρα, που μπορεί να είναι επικίνδυνα κατά το κόψιμο και το τρύπημα! Οι γεννήτριες μεταφέρονται ευκολότερα εάν είναι πτυσσόμενες στη μέση. Μπορείτε επίσης να απαλλαγείτε από το ελατήριο τάνυσης του ιμάντα συνδέοντας τον εναλλάκτη έτσι ώστε ο ιμάντας να τεντώνεται κάτω από το βάρος του.

Σε σύγκριση με τη γεννήτρια ποδηλάτων γυμναστικής, η γεννήτρια ποδηλάτων δρόμου έχει το μειονέκτημα του αδύναμου φαινομένου του σφονδύλου. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται με τη βοήθεια πρόσθετου βάρους, το οποίο στερεώνεται στο χείλος με μπουλόνια διαμέτρου 4 mm. Δώστε φορτίο σχήμα U(διόγκωση προς τα έξω). Βεβαιωθείτε ότι το φορτίο δεν έχει καμία ευκαιρία να αποκολληθεί. Μην το παρακάνετε με το φορτίο! Κάποτε είδα ένα χείλος γεμάτο μόλυβδο να καταρρέει!

Στη συνέχεια του άρθρου, θα εξετάσουμε.

Περιεχόμενο:

Η άνεση και η άνεση στη σύγχρονη κατοικία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σταθερή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Επιτυγχάνεται αδιάλειπτη παροχή ρεύματος διαφορετικοί τρόποι, μεταξύ των οποίων θεωρείται αρκετά αποτελεσματικό σπιτική γεννήτριαασύγχρονου τύπου, κατασκευασμένο στο σπίτι. Μια καλοφτιαγμένη συσκευή σάς επιτρέπει να λύσετε πολλά οικιακά προβλήματα, από την παραγωγή εναλλασσόμενου ρεύματος έως την παροχή ρεύματος στον μετατροπέα μηχανές συγκόλλησης.

Η αρχή της λειτουργίας της ηλεκτρικής γεννήτριας

Οι ασύγχρονες γεννήτριες είναι συσκευές εναλλασσόμενου ρεύματος ικανές να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Η αρχή λειτουργίας αυτών των συσκευών είναι παρόμοια με τη λειτουργία των ασύγχρονων κινητήρων, επομένως έχουν διαφορετικό όνομα – γεννήτριες επαγωγής. Σε σύγκριση με αυτές τις μονάδες, ο ρότορας περιστρέφεται πολύ πιο γρήγορα, αντίστοιχα, η ταχύτητα περιστροφής γίνεται υψηλότερη. Ένας συνηθισμένος επαγωγικός κινητήρας AC μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γεννήτρια, η οποία δεν απαιτεί μετατροπές κυκλώματος ή πρόσθετες ρυθμίσεις.

Η συμπερίληψη μιας μονοφασικής ασύγχρονης γεννήτριας πραγματοποιείται υπό τη δράση της εισερχόμενης τάσης, η οποία απαιτεί τη σύνδεση της συσκευής σε μια πηγή ισχύος. Ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιούν πυκνωτές συνδεδεμένους σε σειρά για να τους παρέχουν ανεξάρτητη εργασίαλόγω αυτοδιέγερσης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γεννήτριες απαιτούν κάποιο είδος εξωτερικής κινητήριας συσκευής για την παραγωγή μηχανικής ενέργειας, η οποία στη συνέχεια μετατρέπεται σε ηλεκτρικό ρεύμα. Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη βενζίνη κινητήρες ντίζελκαθώς και αιολικές και υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Ανεξάρτητα από την πηγή κινητήρια δύναμη, όλες οι ηλεκτρικές γεννήτριες αποτελούνται από δύο κύρια στοιχεία – έναν στάτορα και έναν ρότορα. Ο στάτορας βρίσκεται σε σταθερή θέση, παρέχοντας την κίνηση του ρότορα. Τα μεταλλικά του μπλοκ σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε το επίπεδο του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Αυτό το πεδίο δημιουργείται από τον ρότορα λόγω της δράσης μαγνητών που βρίσκονται σε ίση απόσταση από τον πυρήνα.

Ωστόσο, όπως ήδη αναφέρθηκε, το κόστος ακόμη και των πιο χαμηλής κατανάλωσης συσκευών παραμένει υψηλό και απρόσιτο για πολλούς καταναλωτές. Επομένως, η μόνη διέξοδος είναι να συναρμολογήσετε τη γεννήτρια ρεύματος με τα χέρια σας και να βάλετε όλες τις απαραίτητες παραμέτρους εκ των προτέρων. Όμως, αυτό δεν είναι καθόλου απλή εργασία, ειδικά για όσους δεν γνωρίζουν καλά τα κυκλώματα και δεν έχουν δεξιότητες στην εργασία με εργαλεία. Οικάρχηςπρέπει να έχει ειδική εμπειρία στην κατασκευή τέτοιων συσκευών. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να επιλέξετε όλα απαραίτητα στοιχεία, ανταλλακτικά και ανταλλακτικά με τις απαιτούμενες παραμέτρους και τεχνικά χαρακτηριστικά. Οι σπιτικές συσκευές χρησιμοποιούνται με επιτυχία στην καθημερινή ζωή, παρά το γεγονός ότι από πολλές απόψεις είναι σημαντικά κατώτερες από τα εργοστασιακά προϊόντα.

Πλεονεκτήματα των ασύγχρονων γεννητριών

Σύμφωνα με την περιστροφή του ρότορα, όλες οι γεννήτριες χωρίζονται σε συσκευές σύγχρονου και ασύγχρονου τύπου. Τα σύγχρονα μοντέλα έχουν περισσότερα πολύπλοκο σχέδιο, αυξημένη ευαισθησία στις πτώσεις τάσης του δικτύου, γεγονός που μειώνει την απόδοσή τους. Τα ασύγχρονα αδρανή δεν έχουν τέτοια μειονεκτήματα. Διακρίνονται από μια απλοποιημένη αρχή λειτουργίας και εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η σύγχρονη γεννήτρια διαθέτει ρότορα με μαγνητικά πηνία, τα οποία περιπλέκουν σημαντικά τη διαδικασία κίνησης. Στο ασύγχρονη συσκευήαυτό το μέρος μοιάζει με ένα συνηθισμένο σφόνδυλο. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού επηρεάζουν την απόδοση. Στις σύγχρονες γεννήτριες, οι απώλειες απόδοσης είναι έως και 11%, και στις ασύγχρονες γεννήτριες – μόνο 5%. Επομένως, η πιο αποτελεσματική θα ήταν μια σπιτική γεννήτρια από επαγωγικός κινητήρας, το οποίο έχει άλλα πλεονεκτήματα:

  • Ο απλός σχεδιασμός του περιβλήματος προστατεύει τον κινητήρα από την είσοδο υγρασίας. Έτσι, μειώνεται η ανάγκη για πολύ συχνή συντήρηση.
  • Υψηλότερη αντίσταση στις πτώσεις τάσης, παρουσία ανορθωτή στην έξοδο που προστατεύει τις συνδεδεμένες συσκευές και τον εξοπλισμό από βλάβες.
  • Οι ασύγχρονες γεννήτριες παρέχουν αποδοτική ισχύ για μηχανές συγκόλλησης, λαμπτήρες πυρακτώσεως, εξοπλισμό υπολογιστών που είναι ευαίσθητος στις πτώσεις τάσης.

Χάρη σε αυτά τα πλεονεκτήματα και τη μεγάλη διάρκεια ζωής, οι ασύγχρονες γεννήτριες, ακόμη και συναρμολογημένες στο σπίτι, παρέχουν αδιάλειπτη και αποδοτική ισχύ σε οικιακές συσκευές, εξοπλισμό, φωτισμό και άλλους κρίσιμους χώρους.

Προετοιμασία υλικών και συναρμολόγηση της γεννήτριας με τα χέρια σας

Πριν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση της γεννήτριας, πρέπει να προετοιμάσετε τα πάντα απαραίτητα υλικάκαι λεπτομέρειες. Πρώτα απ ‘όλα, χρειάζεστε έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος μπορεί να κατασκευαστεί μόνος σας. Ωστόσο, αυτή είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία, επομένως, για να εξοικονομήσετε χρόνο, συνιστάται να αφαιρέσετε την απαιτούμενη μονάδα από τον παλιό μη λειτουργικό εξοπλισμό. Οι καταλληλότερες αντλίες νερού. Ο στάτορας πρέπει να συναρμολογηθεί, με τελειωμένη περιέλιξη. Μπορεί να χρειαστεί ένας ανορθωτής ή μετασχηματιστής για να εξισορροπηθεί το ρεύμα εξόδου. Επίσης, πρέπει να προετοιμαστείτε ηλεκτρικό καλώδιο, καθώς και ηλεκτρική ταινία.

Πριν φτιάξετε μια γεννήτρια από έναν ηλεκτρικό κινητήρα, πρέπει να υπολογίσετε την ισχύ της μελλοντικής συσκευής. Για το σκοπό αυτό, ο κινητήρας συνδέεται στο δίκτυο για να προσδιορίσει την ταχύτητα περιστροφής χρησιμοποιώντας ένα στροφόμετρο. Στο αποτέλεσμα προστίθεται 10%. Αυτή η αύξηση είναι μια αντισταθμιστική τιμή που αποτρέπει την υπερβολική θέρμανση του κινητήρα κατά τη λειτουργία. Οι πυκνωτές επιλέγονται σύμφωνα με την προγραμματισμένη ισχύ της γεννήτριας χρησιμοποιώντας έναν ειδικό πίνακα.

Σε σχέση με την παραγωγή της μονάδας ηλεκτρικό ρεύμα, φροντίστε να το γειώσετε. Λόγω της έλλειψης γείωσης και μόνωσης κακής ποιότητας, η γεννήτρια όχι μόνο θα αποτύχει γρήγορα, αλλά θα γίνει και επικίνδυνη για τις ζωές των ανθρώπων. Η ίδια η συναρμολόγηση δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Οι πυκνωτές συνδέονται με τη σειρά τους στον τελικό κινητήρα, σύμφωνα με το διάγραμμα. Το αποτέλεσμα είναι ένας εναλλάκτης 220 V, φτιάχνω μόνος σου, χαμηλής ισχύος, επαρκής για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα μύλο, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, κυκλικό πριόνικαι άλλο παρόμοιο εξοπλισμό.

Κατά τη λειτουργία της τελικής συσκευής, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Απαιτείται συνεχής παρακολούθηση της θερμοκρασίας του κινητήρα για την αποφυγή υπερθέρμανσης.
  • Κατά τη λειτουργία, παρατηρείται μείωση της απόδοσης της γεννήτριας, ανάλογα με τη διάρκεια λειτουργίας της. Επομένως, περιοδικά η μονάδα χρειάζεται διαλείμματα ώστε η θερμοκρασία της να πέφτει στους 40-45 βαθμούς.
  • Ελλείψει αυτόματου ελέγχου, αυτή η διαδικασία πρέπει να εκτελείται περιοδικά ανεξάρτητα χρησιμοποιώντας αμπερόμετρο, βολτόμετρο και άλλα όργανα μέτρησης.

Μεγάλης σημασίας σωστή επιλογήεξοπλισμός, υπολογισμός των κύριων δεικτών του και Προδιαγραφές. Είναι επιθυμητό να υπάρχουν σχέδια και διαγράμματα που διευκολύνουν πολύ τη συναρμολόγηση της συσκευής παραγωγής.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μιας σπιτικής γεννήτριας

Η αυτοσυναρμολόγηση της γεννήτριας σάς επιτρέπει να εξοικονομήσετε σημαντικά χρήματα μετρητά. Επιπλέον, μια αυτοσυναρμολογούμενη γεννήτρια θα έχει τις προγραμματισμένες παραμέτρους και θα πληροί όλες τις τεχνικές απαιτήσεις.

Ωστόσο, τέτοιες συσκευές έχουν ορισμένα σοβαρά μειονεκτήματα:

  • Πιθανές συχνές βλάβες της μονάδας λόγω αδυναμίας ερμητικής σύνδεσης όλων των κύριων εξαρτημάτων.
  • Αστοχία γεννήτριας, σημαντική μείωση της παραγωγικότητάς της ως αποτέλεσμα λανθασμένης σύνδεσης και ανακριβών υπολογισμών ισχύος.
  • Δουλεύοντας με σπιτικές συσκευέςαπαιτούνται ορισμένες δεξιότητες και προσοχή.

Ωστόσο, μια σπιτική γεννήτρια 220V είναι αρκετά κατάλληλη ως Εναλλακτική επιλογηαδιάλειπτη παροχή ρεύματος. Ακόμη και συσκευές χαμηλής κατανάλωσης είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τη λειτουργία των βασικών συσκευών και εξοπλισμού, διατηρώντας το κατάλληλο επίπεδο άνεσης σε ένα ιδιωτικό σπίτι ή διαμέρισμα.

Βρήκα ένα άρθρο στο Διαδίκτυο σχετικά με το πώς να μετατρέψω μια γεννήτρια αυτοκινήτου σε μια γεννήτρια μόνιμου μαγνήτη. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε αυτήν την αρχή και να φτιάξετε ξανά τη γεννήτρια με τα χέρια σας ασύγχρονος κινητήρας? Είναι πιθανό να το κάνουν μεγάλες απώλειεςενέργεια, όχι μια τέτοια διάταξη πηνίων.

Έχω κινητήρα ασύγχρονου τύπου για τάση 110 βολτ, στροφές – 1450, 2,2 αμπέρ, μονοφασικό. Με τη βοήθεια κοντέινερ δεν αναλαμβάνω να φτιάξω οικιακή γεννήτρια, καθώς θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες.

Προτείνεται η χρήση απλών κινητήρων σύμφωνα με αυτό το σχήμα.

Εάν αλλάξετε τον κινητήρα ή τη γεννήτρια με στρογγυλεμένους μαγνήτες από τα ηχεία, τότε πρέπει να τα εγκαταστήσετε σε καβούρια; Τα καβούρια είναι δύο μεταλλικά μέρη, είναι αγκυρωμένα έξω από τα πηνία διέγερσης.

Εάν τοποθετηθούν μαγνήτες στον άξονα, τότε ο άξονας θα παρακάμψει τις μαγνητικές γραμμές δύναμης. Πώς θα είναι τότε ο ενθουσιασμός; Το πηνίο βρίσκεται επίσης σε μεταλλικό άξονα.

Εάν αλλάξετε τη σύνδεση των περιελίξεων και κάνετε παράλληλη σύνδεση, επιταχύνετε σε ταχύτητα πάνω από τις κανονικές τιμές, τότε παίρνετε 70 βολτ. Πού μπορώ να βρω μηχανισμό για τέτοιες επαναστάσεις; Εάν το τυλίγετε προς τα πίσω σε μείωση της ταχύτητας και χαμηλότερη ισχύ, τότε η ισχύς θα πέσει πάρα πολύ.

Ένας επαγωγικός κινητήρας με κλειστό ρότορα είναι σίδηρος, ο οποίος είναι γεμάτος με αλουμίνιο. Μπορείτε να πάρετε μια σπιτική γεννήτρια από ένα αυτοκίνητο, το οποίο έχει τάση 14 βολτ, ρεύμα 80 αμπέρ. Αυτά είναι καλά δεδομένα. Κινητήρας με πολλαπλή εναλλασσόμενο ρεύμααπό ηλεκτρική σκούπα ή πλυντήριομπορεί να εφαρμοστεί στη γεννήτρια. Εγκαταστήστε το bias στον στάτορα, αφαιρέστε την τάση DC από τις βούρτσες. Σύμφωνα με το υψηλότερο EMF, αλλάξτε τη γωνία των βουρτσών. Η απόδοση τείνει στο μηδέν. Αλλά, καλύτερα από μια γεννήτρια σύγχρονου τύπου, δεν επινόησαν.

Αποφάσισα να δοκιμάσω μια σπιτική γεννήτρια. Ένας μονοφασικός ασύγχρονος κινητήρας από βρεφικό πλυντήριο στριμμένο με τρυπάνι. Συνέδεσα μια χωρητικότητα 4 microfarads σε αυτό, αποδείχθηκε 5 volts 30 hertz και ρεύμα 1,5 milliamps για βραχυκύκλωμα.

Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε ηλεκτρικός κινητήρας ως γεννήτρια με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχουν κινητήρες με χαλύβδινο ρότορα που έχουν χαμηλό βαθμό μαγνήτισης στο υπόλοιπο.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τη διαφορά μεταξύ μετατροπής ηλεκτρικής ενέργειας και παραγωγής ενέργειας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μετατροπής 1 φάσης σε 3. Ένα από αυτά είναι η μηχανική ενέργεια. Εάν η μονάδα παραγωγής ενέργειας αποσυνδεθεί από την πρίζα, τότε χάνεται όλη η μετατροπή.

Είναι ξεκάθαρο από πού προέρχεται η κίνηση του σύρματος με αύξηση της ταχύτητας. Το πού θα βρίσκεται το μαγνητικό πεδίο για να ληφθεί το EMF στο καλώδιο δεν είναι σαφές.

Είναι εύκολο να εξηγηθεί. Λόγω του μηχανισμού του μαγνητισμού που παραμένει, σχηματίζεται ένα EMF στον οπλισμό. Υπάρχει ένα ρεύμα στην περιέλιξη του στάτορα, το οποίο είναι κλειστό στην χωρητικότητα.

Το ρεύμα έχει προκύψει, πράγμα που σημαίνει ότι δίνει μια αύξηση της ηλεκτροκινητικής δύναμης στα πηνία του άξονα του ρότορα. Το αναδυόμενο ρεύμα δίνει μια αύξηση της ηλεκτροκινητικής δύναμης. Το ηλεκτρικό ρεύμα του στάτη παράγει πολύ περισσότερη ηλεκτροκινητική δύναμη. Αυτό ισχύει έως ότου επιτευχθεί η ισορροπία των μαγνητικών ροών του στάτη και του ρότορα, καθώς και πρόσθετες απώλειες.

Το μέγεθος των πυκνωτών υπολογίζεται έτσι ώστε η τάση στους ακροδέκτες να φτάσει την ονομαστική τιμή. Εάν είναι μικρό, τότε μειώστε τη χωρητικότητα και, στη συνέχεια, αυξήστε την. Υπήρχαν αμφιβολίες για τους παλιούς κινητήρες, οι οποίοι υποτίθεται ότι δεν ενθουσιάζονται. Μετά την επιτάχυνση του ρότορα ενός κινητήρα ή μιας γεννήτριας, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε γρήγορα σε οποιαδήποτε φάση με μικρή ποσότητα βολτ. Όλα θα μπουν κανονική κατάσταση. Φορτίστε τον πυκνωτή σε τάση ίση με το μισό της χωρητικότητας. Ενεργοποιήστε με έναν τριπολικό διακόπτη. Αυτό ισχύει για έναν τριφασικό κινητήρα. Ένα τέτοιο σχέδιο χρησιμοποιείται για γεννήτριες επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς διαθέτουν ρότορα σκίουρου-κλουβί.

Μέθοδος 2

Μπορείτε να φτιάξετε μια σπιτική γεννήτρια με άλλο τρόπο. Ο στάτορας έχει μια δύσκολη σχεδίαση (έχει ειδική σχεδιαστική λύση), είναι δυνατή η ρύθμιση της τάσης εξόδου. Έφτιαξα μια γεννήτρια αυτού του είδους με τα χέρια μου στο εργοτάξιο. Ο κινητήρας πήρε ισχύ 7 kW στις 900 σ.α.λ. Συνέδεσα την περιέλιξη διέγερσης σύμφωνα με το κύκλωμα τριγώνου για 220 V. Το ξεκίνησα στις 1600 στροφές, οι πυκνωτές ήταν 3 στα 120 microfarads. Ενεργοποιήθηκαν από έναν επαφέα με τρεις πόλους. Η γεννήτρια λειτουργούσε ως τριφασικός ανορθωτής. Από αυτόν τον ανορθωτή τροφοδοτήθηκε ένα ηλεκτρικό τρυπάνι με συλλέκτη 1000 watt και ένα δισκοπρίονο 2200 watt, 220 V, μύλος 2000 watt.

Έπρεπε να φτιάξω ένα σύστημα μαλακής εκκίνησης, μια άλλη αντίσταση με βραχυκυκλωμένη φάση μετά από 3 δευτερόλεπτα.

Για κινητήρες με πολλαπλές, αυτό δεν είναι σωστό. Εάν η συχνότητα περιστροφής διπλασιαστεί, τότε η χωρητικότητα θα μειωθεί επίσης.

Η συχνότητα θα αυξηθεί επίσης. Το κύκλωμα του ρεζερβουάρ απενεργοποιήθηκε στην αυτόματη λειτουργία για να μην χρησιμοποιηθεί ο τόρος αντιδραστικότητας, να μην καταναλωθεί καύσιμο.

Κατά τη λειτουργία, είναι απαραίτητο να πιέσετε τον στάτορα του επαφέα. Τρεις φάσεις τα διέλυσαν από αχρηστία. Ο λόγος έγκειται στο υψηλό κενό και την αυξημένη διάχυση πεδίου των πόλων.

Ειδικοί μηχανισμοί με διπλό κλουβί για σκίουρους και λοξά μάτια για σκίουρους. Παρόλα αυτά έλαβα 100 βολτ και συχνότητα 30 hertz από το μοτέρ του πλυντηρίου, η λάμπα των 15 watt δεν θέλει να καεί. Πολύ αδύναμη ισχύς. Είναι απαραίτητο να πάρετε τον κινητήρα ισχυρότερο ή να βάλετε περισσότερους πυκνωτές.

Κάτω από τα βαγόνια, χρησιμοποιείται μια γεννήτρια με ρότορα σκίουρου-κλουβιού. Ο μηχανισμός του προέρχεται από κιβώτιο ταχυτήτων και κίνηση ιμάντα. Στροφές περιστροφής 300 στροφές. Βρίσκεται ως πρόσθετη γεννήτρια φορτίου.

Μέθοδος 3

Μπορείτε να σχεδιάσετε μια σπιτική γεννήτρια, μια μονάδα παραγωγής ενέργειας βενζίνης.

Αντί για γεννήτρια, χρησιμοποιήστε έναν τριφασικό ασύγχρονο κινητήρα 1,5 kW στις 900 rpm. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ιταλικός, μπορεί να συνδεθεί με τρίγωνο και αστέρι. Πρώτα, έβαλα το μοτέρ σε μια βάση με ένα μοτέρ συνεχούς ρεύματος, το σύνδεσα στον σύνδεσμο. Άρχισε να γυρίζει τον κινητήρα στις 1100 σ.α.λ. Υπήρχε τάση 250 βολτ στις φάσεις. Συνέδεσα μια λάμπα 1000 watt, η τάση έπεσε αμέσως στα 150 βολτ. Μάλλον οφείλεται σε ανισορροπία φάσης. Για κάθε φάση, πρέπει να συμπεριλάβετε ξεχωριστό φορτίο. Τρεις λαμπτήρες των 300 βατ δεν θα μπορούν να μειώσουν την τάση στα 200 βολτ, θεωρητικά. Μπορείς να βάλεις περισσότερο πυκνωτή.

Οι στροφές του κινητήρα πρέπει να αυξηθούν, μην μειώνονται υπό φορτίο, τότε η παροχή ρεύματος στο δίκτυο θα είναι σταθερή.

Απαιτείται σημαντική ισχύς, η αυτόματη γεννήτρια δεν θα δώσει τέτοια ισχύ. Εάν τυλίγετε ένα μεγάλο KAMAZ, τότε δεν θα βγουν 220 V από αυτό, καθώς το μαγνητικό κύκλωμα θα είναι υπερκορεσμένο. Σχεδιάστηκε για 24 βολτ.

Αφήστε μια απάντηση