Βότανα κατά του “Μπαμπούλα” EBOLA….

Ζαμπούκος κατά του κάθε έμπολα.

Γιατί οι καρποί του ζαμπούκου είναι τόσο αποτελεσματικοί;

Υποθέτουν  ότι οι μαύροι  καρποί του Ζαμπούκου  περιέχουν μια  ειδική ένωση, η οποία επικαλύπτει τους  ιούς και τους εμποδίζει από το να διεισδύουν και να μολύνουν τα υγιή κύτταρα.

Πάντως, σε άλλες μελέτες, θεωρούν οτι ο ζαμπούκος αλλάζει το PH των βλεννογόνων, με αποτέλεσμα  οι ιοί να μην  μπορούν να προσκοληθούν στους βλεννογόνους, οπότε δίνεται χρόνος στο  ανοσοποιητικό σύστημα  να παράγει  αντισώματα.

Αλλά δεν είναι μόνο ο Ζαμπούκος είναι και ο Μέλιος, Μελία, ή αλλοιώς Μέλιουρας, φράξινος, Fraxinus ornus, το γνωστό μάννα, εξάδελφος του γνωστού ινδικού Νηήμ (Νeem), που το χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι από την αρχαιότητα, αλλά και πρόσφατα στα χωριά ακόμα και τώρα κάποιοι το χρησιμοποιούν στα κοτόπουλα και στα άλλα ζώα.
Όταν βλέπουν κάποια ζώα να μην είναι καλά, βάζουν στο νερό που πίνουν φλούδες από τον φλοιό του, το νερό παίρνει ένα μπλέ χρώμα και τα ζώα γίνονται καλά.

Τι ιδιότητες έχει ο φλοιός;

Αντι-ιικές, αντιφλεγμονώδεις,  αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές, αντιπαρασιτικές, σκοτώνει τις έλμινθες, ανοσορυθμιστικές, εντομοαπωθητικές, επουλωτικές και δεν είναι μόνο ο φλοιός του που έχει θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και τα δάκρια, το μάννα το γλυκό έκκριμα του φλοιού του, χρησιμοποιείτο στην ιατρική σαν καθαρτικό για παιδιά, παρόμοιο με το μάννα που χρησιμοποιούσαν οι Ισραηλίτες  από τα αρμυρίκια.

Άλλα αντιικά φυτά;

Τα φύλλα της ελιάς που περιέχουν την Ελαιοροπαΐνη που εμποδίζει την μολυσματικότητα  του αιμορραγικού σηψαιμικού ιού,  Viral Haemorrhagic Septicaemia (VHSV) και του Salmonid Rhabdovirus κατά 10 -30 τοις εκατό.

Η εκδίκηση της «φραπελιάς»

H αψιθιά (Artemisia absinthium) έχει ισχυρές αντιϊκές ιδιότητες όχι μόνο για τον ιό της ηπατίτιδας Β, αλλά και για πολλούς άλλους ρετροϊούς και DNA-ιούς.  (1)

Ένα άλλο γνωστό βότανο η γλυκόριζα  Glycyrrhiza glabra (Leguminosae),  έχει μια πλούσια και αρχαία ιστορία  χρήσεως ως φάρμακο,  ριζωμένη στην ινδική, κινεζική, ελληνική όσο και στην αιγυπτιακή παράδοση, από τα πιό δυνατά αντιικά βότανα.

Γλυκόριζα καταπολεμάει έως και ιούς ανθεκτικούς στα αντιικά φάρμακα.

Ρίζες γλυκόριζας είχαν βρεθεί για παράδειγμα στον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών (1398 π.Χ.).

Προς το παρόν, δεν υπάρχει ειδική θεραπεία, που να καταπολεμά  τον  SARS  και κατα των λοιμώξεων που σχετίζονται με τους κορονοϊούς.
Και εδώ είναι τα αποτελέσματα που βρήκαν:

Σύμφωνα με τον Θεόφραστο (3ος αιώνας π.Χ), οι Σκύθες, οι οποίοι είχαν μυηθεί στην γλυκόριζα από τους Έλληνες, μασούσαν γλυκόριζα και μπορούσαν να ζήσουν 12 ημέρες χωρίς νερό.

Τον 18ο αιώνα ο Ναπολέων Βοναπάρτης μασούσε γλυκόριζα ως φάρμακο για τα προβλήματα πέψεως που αντιμετώπιζε.

Μασώντας τις ρίζες μας βοηθάει στην απεξάρτηση απο το τσιγάρο.

Η γλυκυρριζίνη (σαπωνίνη), είναι επίσης μία  από τις  πιο ισχυρές αντι-ιικές  ενώσεις που εχει μελετηθεί ποτέ.

Μία μελέτη για την ανασταλτική δράση της γλυκυρριζίνης κατά του SARS,  (Αιφνίδιου  Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου), γρίπη των πτηνών,  που σχετίζεται με τους κορονοϊούς,   δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet τον Ιούνιο του 2003, η οποία βέβαια είχε  μικρή κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημερώσεως, παρά την τεράστια  σημασία της για την ανθρώπινη υγεία.

iasis4all

Αφήστε μια απάντηση