Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ – Η ΣΕΡΒΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! «Αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, ανυπαρξία της Δημοκρατίας Σέρπσκα και επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας με αντάλλαγμα το καλάθι της ΕΕ»

Τα Δυτικά Βαλκάνια έχουν προτεραιότητα για τον Λευκό Οίκο, επομένως μια ισχυρή, έμπειρη ομάδα έχει επιφορτιστεί με την επίτευξη των στόχων του Κοσσυφοπεδίου – η Σερβία να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της εντός των σημερινών της συνόρων και η Μόσχα να μην ασκήσει βέτο στην ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στον ΟΗΕ, λέει ο συνταξιούχος Αμερικανός πρέσβης William Montgomery, προσθέτοντας ότι αυτό είναι ένα αδύνατο έργο.

Λέει ότι στόχος της Ουάσιγκτον είναι η Σερβία να συμμορφωθεί πλήρως με την πολιτική της ΕΕ έναντι της Ρωσίας και η Βοσνία να είναι ένα ενιαίο κράτος με τις αναθεωρήσεις του Ντέιτον, προκειμένου να δώσει περισσότερη εξουσία στο συγκεντρωτικό κράτος και, εάν χρειαστεί, να χρησιμοποιήσει την εξουσία του Ανώτατου Αντιπροσωπευτικοί αυτοί που κατά τη γνώμη τους δημιουργούν προβλήματα όπως ο Ντόντικ.

 

Στην ομάδα δόθηκε ένα αδύνατο έργο.

– Δυστυχώς, δόθηκε στην ομάδα ένα αδύνατο έργο. Ελπίζω ότι θα το καταλάβει και ότι στο τέλος θα χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για να πείσει τον Λευκό Οίκο να καταλάβει ότι αυτή η πολιτική δεν λειτουργεί – είπε στο Tanjug ο Μοντγκόμερι, ο οποίος ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Σερβία και το Μαυροβούνιο, την Κροατία και τη Βουλγαρία. με την ευκαιρία της επίσκεψης του βοηθού Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κάρεν Ντόνφριντ και ο απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Γκάμπριελ Εσκομπάρ και συνομιλίες με Σέρβους αξιωματούχους στις οποίες παρευρέθηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στο Βελιγράδι Κρίστοφερ Χιλ.

Ο Μοντγκόμερι προειδοποιεί ότι η πίεση στη Σερβία να εναρμονίσει την πολιτική της με την ΕΕ θα αυξηθεί, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία διαρκεί περισσότερο.

– Τα πάθη θα ενισχυθούν, η πίεση για κοινή θέση εναντίον της Ρωσίας θα αυξηθεί και ο κίνδυνος του τρίτου παγκόσμιου πολέμου θα αυξηθεί. Αυτό θα σημαίνει μεγαλύτερη πίεση στη Σερβία. Με άλλα λόγια, η Σερβία βρίσκεται σε αδύνατη θέση – δήλωσε ο Αμερικανός διπλωμάτης.

Η ΕΕ δεν έχει κάνει τίποτα για να τιμωρήσει τον Κούρτι.

Λέει επίσης ότι «η ΕΕ δεν μπορεί παρά να γελάσει», η οποία δεν έκανε τίποτα για να τιμωρήσει τον Κούρτι για τις προκλήσεις και τα ελάχιστα βήματα που έγιναν για την ένταξη της Σερβίας στην ένωση, στην πραγματικότητα προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει αυτόν τον ευρωπαϊκό δρόμο ως όπλο κατά της Σερβίας επειδή δεν επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία .

– Μάλιστα, η δράση ή αδράνεια των Βρυξελλών επί του λεγόμενου Το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία ήταν ο κύριος παράγοντας για τον οποίο η Σερβία δεν είναι διατεθειμένη να βάλει εντελώς τη μοίρα της στο «καλάθι της ΕΕ» – είπε ο Μοντγκόμερι.

Όσον αφορά τους στόχους της Σερβίας να εναρμονίσει την εξωτερική της πολιτική με την ΕΕ και τους στόχους που σχετίζονται με τη Βοσνία, ο Μοντγκόμερι τονίζει ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους στόχους δεν έχουν λειτουργήσει για περισσότερες από δύο δεκαετίες και ότι φαίνεται ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει πειστεί από αυτό το γεγονός ότι απαιτείται νέα προσέγγιση.

Η πραγματικότητα, εκτιμά, είναι ότι τρεις εθνότητες στη Βοσνία και δύο στο Κοσσυφοπέδιο «μισούνται» η μία την άλλη όπως πριν από δύο δεκαετίες και ότι και τα δύο παραδείγματα απειλούν το όνειρο μιας πολυεθνικής κοινωνίας.

 

– Το όνειρό μας για τη λειτουργία των πολυεθνικών κοινωνιών είναι ακριβώς αυτό: ένα όνειρο – είπε ο Montogomery όταν κλήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων στην περιοχή, τις προσδοκίες της Ουάσιγκτον με έμφαση στον διορισμό των «ειδικών δυνάμεων» του Μπάιντεν για τα Δυτικά Βαλκάνια.

novosti.rs

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση