ΕΠΙΒΙΩΣΗ: Παραγωγή κοπριάς και Διαχείριση αποβλήτων κοτόπουλων

Κρατώντας το κοτέτσι και το χωράφι μας καθαρό από τα περιττώματα των κοτόπουλων είναι το κλειδί για να μεγαλώσουμε υγιή κοτόπουλα. Πρέπει καθημερινά να φτυαρίζουμε τα απόβλητά τους από το κοτέτσι, επειδή μυρίζουν και προσελκύουν μύγες και έντομα. Η άμμος είναι επίσης μια καλή λύση για την μείωση της μυρωδιάς μέσα στο κοτέτσι.

Οι ιδιοκτήτες κοτόπουλων συχνά εξετάζουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επωφεληθούν από τα περιττώματα των κοτόπουλων. Για παράδειγμα, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως κοπριά στις καλλιέργειές τους (μετά την αποσύνθεσή τους για λίγους μήνες στον κάδο κομποστοποίησης). Η κοπριά πουλερικών, όταν κομποστοποιηθεί, είναι ένα εξαιρετικό λίπασμα για λαχανικά, δέντρα και πολλές άλλες καλλιέργειες. Παρέχει άζωτο, φωσφόρο και κάλιο, ενώ βελτιώνει το έδαφος με διάφορους τρόπους.

Λάβετε υπόψη σας ότι μπορείτε να συλλέξετε όλο το υπόστρωμα που βρίσκεται στο πάτωμα του κοτετσιού (άμμο, άχυρο, ροκανίδια) μαζί με τα απόβλητα κοτόπουλων και να τοποθετήσετε όλα τα παραπάνω στο κάδο κομποστοποίησης.

Παραγωγή κοπριάς και Διαχείριση αποβλήτων κοτόπουλων – Wikifarmer

Αφήστε μια απάντηση