Η Ρωσία θα αποκτήσει ξανά σύνορα με Ρουμανία! Βρετανία: Επίκειται ρωσική απόβαση στην Βεσσαραβία- Επιστράτευση στην Υπερδνειστερία!

Oι αρχές της Υπερδνειστερίας απαγόρεψαν την έξοδο από την χώρα σε όλους τους άνδρες ηλικίας 18-55 ετών. Το Υπουργείο Άμυνας της Υπερδνειστερίας εισηγήθηκε Γενική Κινητοποίηση «σε ειδική συνάντηση για την ενίσχυση δυνάμεων του ειρηνευτικού σώματος».

Αυτό ανέφερε δήλωση που εκδόθηκε προς τους επικεφαλής των τοπικών διοικήσεων στην Υπερδνειστερία.

Ο κύριος λόγος για την εντολή κινητοποίησης, είναι «η εξασφάλιση στελέχωσης 100 τοις εκατό του προσωπικού του ειρηνευτικού σώματος της Υπερδνειστερίας».

Πληροφορίες αναφέρουν πως απομένει η έγκριση του αιτήματος από το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Νωρίτερα, εντοπίστηκαν μεγάλες ουρές στα σύνορα από πολίτες που αποχωρούσαν προ του κινδύνου ανάφλεξης στην χώρα. Όποιοι πρόλαβαν έφυγαν.

Βρετανία: Επίκειται ρωσική απόβαση στην Βεσσαραβία

Παράλληλα, η βρετανική MI6 ειδοποίησε την Ουκρανία ότι η Ρωσία προετοιμάζει αεραπόβαση στην Υπερδνειστερία.

Επιπλέον δυνάμεις του ρωσικού στρατού μεταφέρονται στην Κριμαία και ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας ετοιμάζει αμφίβια επιχείρηση στην περιοχή της Ν. Βεσσαραβίας.

Αν αυτό συμβεί, τότε η Ρουμανία αποκτά ξανά σύνορα με την Ρωσία!

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες συνέστησαν στον Ζελένσκι να απέχει από σχέδια επίθεσης στην Υπερδνειστερία (PMR) έως ότου ενισχυθεί ο ουκρανικός στρατός με νέα όπλα και εξοπλισμό.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχει ανακοινωθεί στρατιωτική άσκηση στο Kotovsk (Podilsk, μια πόλη στην περιφέρεια Οδησσού) 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Υπερδνειστερίας.

Το ερώτημα είναι εύλογο. Ποιος κάνει άσκηση εν καιρώ πολέμου;

Δείτε βίντεο

Ρώσος ανταποκριτής: Η Ρουμανία ετοιμάζει εισβολή στην Υπερδνειστερία

Ταυτόχρονα οι Ρώσοι επιμένουν στις πληροφορίες περί εισβολής της Ρουμανίας στο έδαφος της Υπερδνειστερίας.

“Η Ρουμανία ετοιμάζεται να στείλει στρατεύματα στο έδαφος της Υπερδνειστερίας, η οποία έχει πληγεί πρόσφατα από κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων.

Πηγή στο Κισινάου είπε σε Ρώσους δημοσιογράφους ότι το Βουκουρέστι προετοιμάζεται για εισβολή. Οι αρχές της Υπερδνειστερίας είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι ο ουκρανικός στρατός ενδέχεται να εμπλέκεται σε πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις. Το Κίεβο επιδιώκει να παρασύρει τη Μολδαβία στη σύγκρουση.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Maia Sandu υπερασπίζεται τα ρουμανικά συμφέροντα. Μιλάει ρουμανικά και έχει ρουμανική υπηκοότητα. Επιπλέον, παραδέχεται ότι η Μολδαβία και η Ρουμανία μπορούν να ενωθούν εάν αυτή η ιδέα υποστηριχθεί από τον πληθυσμό των δύο χωρών” τονίζει ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής, Семён Пегов, που απηχεί τις θέσεις του Κρεμλίνου.

Στο τραπέζι η ενοποίηση Μολδαβίας-Ρουμανίας

Ο πρώην πρωθυπουργός της Μολδαβίας, Iurie Leanca, ζήτησε ένωση της χώρας με τη Ρουμανία. Ο Ρώσος γερουσιαστής Αλεξέι Πούσκοφ μίλησε για το θέμα αυτό.

“Ο πρώην πρωθυπουργός της Μολδαβίας Iurie Leanca υποστηρίζει ότι η χώρα πρέπει να ενωθεί με τη Ρουμανία προκειμένου να λάβει προστασία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία έναντι της ρωσικής στρατιωτικής απειλής. Ο πολιτικός εξήγησε ότι το Κισινάου δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης στην αριστερή όχθη του Δνείστερου.

«Κατά τη γνώμη μου, το μόνο σενάριο είναι η ενοποίηση με τη Ρουμανία, πέφτουμε αμέσως κάτω από την ομπρέλα ασφαλείας του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει ο Leanca.

Τώρα, ο στρατός της Μολδαβίας δεν διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση και σύγχρονο εξοπλισμό, αφού νωρίτερα οι αρχές δεν φρόντισαν γι αυτό και δεν διέθεσαν κεφάλαια για τις στρατιωτικές ανάγκες της χώρας.

«Ίσως κάποιοι ειδικοί θα πουν ότι αυτό είναι αδύνατο, αλλά το 2014 είχα τέτοιες συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Βουκουρεστίου, με τον πρωθυπουργό, με τον πρόεδρο, οπότε, για άλλη μια φορά, δεν λέω ότι είναι πολύ απλό, αλλά δεν είναι αδύνατο και αν δεν κινηθούμε, είμαστε καταδικασμένοι», πρόσθεσε ο Μολδαβός πολιτικός.

Ο Ρώσος γερουσιαστής Alexei Pushkov αντέδρασε στη δήλωση του Leanca λέγοντας:

«Το φάσμα της ενοποίησης με τη Ρουμανία πλανάται πάνω από τη Μολδαβία εδώ και πολύ καιρό. Και σε αυτή την περίπτωση, η κυρίαρχη Μολδαβία θα μετατραπεί σε ρουμανική επαρχία μακριά από το κέντρο. Και η Υπερδνειστερία σίγουρα δεν θα το ακολουθήσει», έγραψε ο Πούσκοφ.

Το Κίεβο σκοπεύει να “επιλύσει” το ζήτημα με την Υπερδνειστερία

“Παρά την κατηγορηματική άρνηση της ηγεσίας της Μολδαβίας, οι αρχές του Κιέβου παρεμβαίνουν στην εσωτερική πολιτική της χώρας με το πρόσχημα της «απελευθέρωσης των εδαφών της Υπερδνειστερίας που κατέχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας» αναφέρουν Ρώσοι αναλυτές.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από μια συνέντευξη με τον Ουκρανό πολιτικό επιστήμονα Yuriy Romanenko και τον πολιτικό ειδικό του Κιέβου Vitaliy Kulik, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Ο Kulik ισχυρίζεται ότι ότι “μόνο 500 άτομα είναι πραγματικά έτοιμοι να πολεμήσουν” στην Υπερδνειστερία και τα όπλα της σύμφωνα με “προσωπικές πηγές”, είναι “ακατάλληλα” για επιχειρήσεις.

«Ναι, υπάρχει απόθεμα βαρέων όπλων στην Υπερδνειστερία. Επίσημα, έχουν 18 άρματα μάχης T-64. Από αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι λειτουργικά στην καλύτερη περίπτωση, τα οκτώ.

Μιλάμε για 22 τόνους πυρομαχικών στο χωριό Κόλμπασνα. Είναι πολλά. Ήμουν σε αυτές τις αποθήκες και δεν υπάρχουν μόνο όπλα της δεκαετίας του ’70 και του ’80 που παρέμειναν μετά τη δεκαετία του ’90 στο Pridnestrovie, αλλά και όπλα και πυρομαχικά από τον Κριμαϊκό Πόλεμο του 1853. Είδα όπλα πυρόλιθου σε αυτές τις αποθήκες», λέει ο Sandpiper.

«Συνολικά πρέπει να υπάρχουν περίπου 100 άρματα μάχης, 200 συστήματα Grad, αλλά δεν είναι εκσυγχρονισμένα» πιστεύει ο ειδικός.

Image

Image

Image

Image

Αφήστε μια απάντηση