Προειδοποίηση ΠΟΥ: Κίνδυνος εξάπλωσης του ιού Έμπολα!

Σχόλιο ιστολογίου:

΄Ελα! Δεν το πιστεύω! Νέα πανδημία; Από τα σύννεφα πέφτω…

Σημειωτέον, ότι σε νέα πανδημία δε θα ισχύουν ούτε τα συντάγματα των χωρών ούτε οι διεθνείς συμβάσεις -που ούτως ή άλλως καταπατήθηκαν βάναυσα και στην παρελθούσα πανδημία του κόβιντ- αλλά τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει ποιος άλλος; Ο Π.Ο.Υ. του Μπιλάκου! Κι εκεί θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μας χορέψουν στο ταψί! Remember Σαγκάη; Ε, κάπως έτσι…

—————————————————————————

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επεσήμανε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η εξάπλωση στην περιφέρεια και σε διεθνές επίπεδο του ιού Έμπολα μετά την εκδήλωση νέας επιδημίας της ασθένειας που προκαλεί, με κυριότερο σύμπτωμα τον αιμορραγικό πυρετό, στην Μπαντάκα, στη ΛΔ Κονγκό.

Ως την 27η Απριλίου, «είχαν εντοπιστεί 267 επαφές», σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο οποίος σημειώνει ότι ως αυτό το στάδιο είναι «δύσκολο να εκτιμηθεί η έκταση της επιδημίας».

«Ο κίνδυνος εξάπλωσης αυτής της επιδημίας στην περιφέρεια και διεθνώς δεν μπορεί να αποκλειστεί καθώς η πόλη Μπαντάκα βρέχεται από τον ποταμό Κονγκό και διαθέτει ποτάμιες και χερσαίες συνδέσεις με την πρωτεύουσα Κινσάσα, με τη Δημοκρατία του Κονγκό, με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και με την Ανγκόλα», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός, μέρος του συστήματος του ΟΗΕ.

Εξάλλου, πρόσθεσε ο ΠΟΥ, η Μπαντάκα έχει αεροπορικές συνδέσεις με την επαρχία Νότια Ουμπάνγκι, η οποία γειτονεύει με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τη Δημοκρατία του Κονγκό, καθώς και με την Κινσάσα.

Πάντως, θεωρείται για την ώρα «μέτριο» το επίπεδο κινδύνου σε περιφερειακό επίπεδο και «μικρό» σε διεθνές επίπεδο. Δεν προτείνει να επιβληθούν περιορισμοί στα ταξίδια και στο εμπόριο προς και από τη ΛΔ Κονγκό.

Αφήστε μια απάντηση