Lavrov (Ρωσία): Το ΝΑΤΟ να συνέλθει, θέλουν να πολεμήσουν την Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό – Zelensky: Ζητάμε και στρατό

Ο Zelensky ζητάει… και στρατό το συντομότερο δυνατό

Οι χώρες του ΝΑΤΟ κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
«Τώρα γινόμαστε μάρτυρες της υποκρισίας του δυτικού κατεστημένου.

Εκφράζοντας δημόσια την υποστήριξη στο καθεστώς της Ουκρανίας, οι χώρες του ΝΑΤΟ κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της επιχείρησης καταλήγοντας σε πολιτικές συμφωνίες» ανέφερε ο υπουργός.

«Διάφορα όπλα αποστέλλονται στην Ουκρανία μέσω της Πολωνίας και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ ακατάπαυστα.
Όλα αυτά γίνονται με το πρόσχημα της «καταπολέμησης της εισβολής», αλλά στην πραγματικότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύουν να πολεμήσουν τη Ρωσία «μέχρι το τελευταίο Ουκρανό», πρόσθεσε ο Lavrov.

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ «θα πρέπει να συνέλθουν και να σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα και πυρομαχικά την Ουκρανία» εάν ενδιαφέρονται πραγματικά για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

Ο Zelensky ζητάει… και στρατό το συντομότερο δυνατό

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky πιστεύει ότι οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία θα πρέπει να βασίζονται και στην στήριξη με στρατό από τις χώρες το συντομότερο δυνατό.

«Ξέρω σίγουρα ότι χρειαζόμαστε εγγυήσεις ασφαλείας, και ξέρω ακριβώς τι χρειαζόμαστε, και θέλουμε να ζητήσουμε αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε…
Το πιο σημαντικό πράγμα είναι οι άνθρωποι και προμήθειες», ανέφερε σε συνέντευξή του σε πολωνικά μέσα…
«Νομίζω ότι για εμάς, οι εγγυήσεις ασφαλείας μας θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν και στρατό»

Τόνισε ότι ανάλογα τέτοιων συστημάτων «θα πρέπει να βρίσκονται σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης» και συνέκρινε αυτές τις συμφωνίες με το τηλέφωνο 911, το οποίο θα παρέχει άμεση βοήθεια.
Χρειαζόμαστε εγγυήσεις ασφαλείας άμεσα ένα μηχανισμό τύπου United-24 ή όπως το 911 όπως συμβαίνει με τα ασθενοφόρα τα οποία τα καλείς και έρχονται, κάτι ανάλογο χρειάζεται η Ουκρανία.

Η Ουκρανία εξοντώνει οποιονδήποτε ύποπτο στηρίζει τα ρωσικά στρατεύματα

Οι ουκρανικές αρχές ακολουθούν τακτικές τρομοκράτησης και εξόντωσης οποιουδήποτε είναι ύποπτος ότι βοηθά τα ρωσικά στρατεύματα σύμφωνα με νόμους που θεσπίστηκαν από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας και υπέγραψε ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.
Οι πολίτες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 15 έτη για πράξεις συνεργασίας με τους εισβολείς ή εκδήλωσης δημόσιας υποστήριξης σε αυτούς.

Δεν αντιτίθενται όλοι οι Ουκρανοί στην εισβολή και τα αισθήματα υπέρ της Μόσχας είναι πιο συνηθισμένα στους ρωσόφωνους κατοίκους του Donbass, μιας βιομηχανικής περιοχής στα ανατολικά.

Αν και η κυβέρνηση Zelensky έχει ευρεία υποστήριξη, ακόμη και μεταξύ πολλών Ρωσόφωνων, δεν αντιτίθενται όλοι οι Ουκρανοί στην εισβολή.
Η υποστήριξη για την Ρωσία είναι πιο κοινή μεταξύ ορισμένων ρωσόφωνων κατοίκων του Donbass.
Μια οκταετής σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία μεταξύ των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων είχε σκοτώσει περισσότερους από 14.000 ανθρώπους πριν την εισβολή της Ρωσίας.

Μερικοί επιχειρηματίες, πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι και μέλη του στρατού είναι μεταξύ εκείνων που έχουν στραφεί στην ρωσική πλευρά, και το Κρατικό Γραφείο Ερευνών της Ουκρανίας ανέφερε ότι έχουν ανοίξει περισσότερες από 200 ποινικές υποθέσεις για συνεργασία Ουκρανών με τους ρώσους.
Ο Zelensky έχει αφαιρέσει ακόμη και τον βαθμό από δύο στρατηγούς της SBU, κατηγορώντας τους για προδοσία.

Αδίστακτο καθεστώς

Το καθεστώς της Ουκρανίας για ορισμένους είναι αδίστακτο καθώς ακολουθεί τακτικές δικτατοριών.
Ένα «μητρώο συνεργατών» καταρτίζεται και θα δημοσιοποιηθεί, δήλωσε ο Oleksiy Danilov, επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας.
Αρνήθηκε να πει πόσα άτομα έχουν στοχοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο.
Με την επιβολή στρατιωτικού νόμου, οι αρχές απαγόρευσαν 11 φιλορωσικά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου που είχε 25 έδρες στο κοινοβούλιο των 450 μελών – το Opposition Platform For Life, το οποίο ιδρύθηκε από τον Viktor Medvedchuk, έναν φυλακισμένο πολιτικό με δεσμούς στην Ρωσία.

Η κυβέρνηση Biden ξεμένει από μετρητά για την Ουκρανία

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρειάζεται το Κογκρέσο να εγκρίνει την παροχή επιπλέον 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων το συντομότερο δυνατό, επειδή της απομένουν μόνο 250 εκατομμύρια δολάρια από το προηγούμενο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden που υπέγραψε το αίτημα παραδέχτηκε ότι τα 33 δισεκατομμύρια δολάρια «δεν είναι φθηνά» δηλαδή δεν θα χαριστούν στην Ουκρανία, αλλά ισχυρίστηκε ότι «η υποχώρηση στην επιθετικότητα θα είναι πιο δαπανηρή».

Οι ΗΠΑ είχαν σχεδιάσει να χορηγήσουν 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια για την ασφάλεια της Ουκρανίας.
Έχουν απομείνει περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια οπότε η κυβέρνηση Biden ζητάει επιτάχυνση…

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν 28 Ουκρανικούς στόχους

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν 38 ουκρανικούς στόχους με πυραύλους υψηλής ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένης μιας αποθήκης καυσίμων στο Volny Pole και ενός σταθμού ραντάρ (RLS) στην περιοχή Pechenegy.
Στους 38 στόχους περιλαμβάνονται 20 οχυρά διμοιρίας, 11 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού, μια αποθήκη καυσίμων κοντά στο χωριό Volnoe Pole, ένας σταθμός ραντάρ στο την περιοχή Pechenegy.

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν έξι ουκρανικά drones και τρεις πυραύλους Tochka-U.
«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τρεις ουκρανικοί πύραυλοι Tochka-U καταρρίφθηκαν στον αέρα πάνω από τις Izyum, Novaya Dmitrovka, Sukha Kamenka, καθώς και ρουκέτες από το σύστημα πολλαπλών πυραύλων Smerch κοντά στον οικισμό Topolskoye.
Επίσης τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν έξι ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από τους οικισμούς Plants, Semyonovka, Rubizhne, Chervonny Oskol, Sukhaya Kamenka και Lyubimovka.

www.bankingnews.gr

Αφήστε μια απάντηση