Καθηγητής Μάζης: Ουαί και αλίμονο στους Τούρκους αν αποφασίσουν να χτυπήσουν το Καστελόριζο (Βίντεο)

ΟΓιάννης Μάζης μιλάει στον Βαγγέλη Φανίδη και στην εκπομπή “Αυτή είναι η λύση”, στο Alert TV, για τις προκλήσεις στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο καθηγητής αναφέρεται αρχικά στην στρατηγική της Τουρκίας που ακολουθείται από το 2008, βασιζόμενη σε ένα βιβλίο στρατηγικής του κου Νταβούτογλου. Στην συνέχεια ο καθηγητής αναφέρεται στην στρατηγική της Ελληνικής κυβέρνησης τα τελευταία έτη, στάση και στρατηγική που βασίζεται στις διερευνητικές.

Ο καθηγητής κάνει ιδιαίτερη μνεία στο κομμάτι ορισμού ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας και δίνει ιδιαίτερη σημασία στον ορισμό που δεν έγινε, αυτό του ορισμού με την Κύπρο.

Αντίθετα τονίζει ότι έγινε ο ορισμός με την Αίγυπτο με τρόπο που αφήνει παράθυρο για παράξενες ερμηνείες. Ξεχωριστή ανάλυση κάνει ο κος Μάζης και για το θέμα της Λιβύης αναφέροντας ότι υπάρχει ακόμα και χρηματισμός στελεχών από την Τουρκία.

Τέλος ο καθηγητής αναφέρεται στο άρθρο του Θάνου Βερέμη για το Καστελόριζο, τονίζοντας ότι έχει εντελώς αντίθετη άποψη για τα θέματα που αναλύει και για την δυνατότητα των ενόπλων δυνάμεων

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση