«Σώσε μας Ερντογάν -Έχουμε 600 τραυματίες»: Έκκληση από τους Αζοφίτες – “Θερίζουν” Snipers, βομβαρδίζουν διαρκώς οι Ρώσοι

Βίντεο μέσα από την φυλακή της κολάσεως του Azovstal
«Εμπιστευόμαστε πολύ τη βοήθεια σας. Σας είμαστε πολύ ευγνώμονες». Έκκληση στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «να τους σώσει» απηύθυνε ουκρανός στρατιωτικός διοικητής που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Azovstal της Μαριούπολης.

Οι Ρώσοι έχουν μετατρέψει το εργοστάσιο Azovstal σε μια πραγματική φυλακή της κολάσεως με συνεχείς βομβαρδισμούς από πυροβολικό, άρματα μάχης. Ελεύθεροι σκοπευτές είναι ακροβολισμένοι σε διάφορα κτίρια και περιμένουν την παραμικρή κίνηση προκειμένου να ανοίξουν πυρ.

Πριν λίγο πυκνός μαύρος καπνός σκέπασε ολόκληρη την περιοχή του Azovstal.

Δείτε βίντεο

“Έχουμε 600 τραυματίες”

Πρόκειται για τον ταγματάρχη Σέρχι Βολίνσκι, διοικητή του 36ου Τάγματος Πεζοναυτών στη φρουρά της Μαριούπολης, όπως αναφέρει ο ίδιος στο μήνυμά του, το οποίο μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Πολεμάω ασταμάτητα εδώ και 65 ημέρες» λέει ο Βολίνσκι, προσθέτοντας ότι «600 στρατιώτες μας, που έχουν τραυματιστεί σε διάφορα πεδία μάχης, χρειάζονται βοήθεια. Μόλις χθες καταστράφηκε το υπαίθριο νοσοκομείο μας, το χειρουργείο μας καταστράφηκε.

Δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε ιατρική βοήθεια στους τραυματίες».

«Έχουμε επίσης τραυματίες πολίτες που βρίσκονται μαζί μας. Δεκάδες παιδιά και εκατοντάδες πολίτες προσπαθούν να μείνουν ασφαλείς μαζί μας στο εργοστάσιο σιδήρου και χάλυβα Αζοφστάλ. Το μικρότερο από τα παιδιά είναι 4 μηνών. Τώρα καλώ τον τουρκικό λαό και τον πρόεδρο Ερντογάν να μεσολαβήσει για να μας σώσει» τονίζει στο μήνυμά του ο ουκρανός ταγματάρχης.

Δείτε βίντεο

Τί μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ

«Ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχουν ακόμη άμαχοι στη Μαριούπολη, εστάλη μήνυμα προς τον τουρκικό λαό και τον πρόεδρο Ερντογάν από τον ταγματάρχη Σέρχι Βολίνσκι, ο οποίος υπηρετεί στον ουκρανικό στρατό και βρίσκεται στη Μαριούπολη, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Και προσθέτουν ότι δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο του ταγματάρχη, ο οποίος μίλησε για τις οδυνηρές στιγμές που βιώνουν, λέγοντας ότι υπάρχουν μαζί τους και παιδιά.

«Τουρκικέ λαέ ! Κύριε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Απευθύνομαι σε εσάς από τη θέση του Διοικητή του 36ου Τάγματος. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η σύγκρουση δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα.

Ο εχθρός πραγματοποιεί καθημερινά αεροπορικές επιδρομές και βάλλει χρησιμοποιώντας διάφορα συστήματα πυροβολικού, από χερσαίες και ναυτικές βάσεις», επισημαίνει στο μήνυμά του.

«Κάνω έκκληση για έξοδο με ασφαλή τρόπο της φρουράς της Μαριούπολης σε τουρκικά εδάφη, όπως και για τη σωτηρία μας από το Αζοφστάλ με εγγυήσεις ασφάλειας από την τουρκική πλευρά.

Εμπιστευόμαστε πολύ τη βοήθεια σας. Σας είμαστε πολύ ευγνώμονες» καταλήγει ο ουκρανός αξιωματικός.

Δείτε βίντεο

Στενεύει τον κλοιό ο ρωσικός Στρατός

Οι Ρώσοι από την ημέρα που ο Β.Πούτιν διέταξε παύση των επιχειρήσεων, συνέχισαν να διεισδύουν εντός του Azovstal, στο βόρειο τμήμα του, και να καταλαμβάνουν διαρκώς έδαφος στενεύοντας τον κλοιό γύρω από τους εγκλωβισμένους Αζοφίτες.

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πάνω από 1 χλμ από το βορρά μέχρι το πρώην εργοστάσιο κατασκευής μετάλλων Zhdanov (ZZMK) ανατολικά του εργοστασίου τσιμέντου.

Το εργοστάσιο τσιμέντου και η παρακείμενη βιομηχανική ζώνη έχει καταληφθεί εδώ και ημέρες.

Τα κτίρια είναι περικυκλωμένα από Ρώσους ελεύθερους σκοπευτές ενώ drone επιτηρούν συνεχώς το Azovstal.

Στην περιοχή υπάρχει η 810η Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Άντρες της βάλλουν με RPO-A Shmel RPG-26, BTR-82A, BMP-3 και 2S1 Gvozdika εναντίον κτιρίων κοντά στο Azovstal.

Μέσα στο Azovstal έχουν εισέλθει ρωσικές ειδικές δυνάμεις Spetsnaz μαζί με δυνάμεις του Ντονέτσκ. Εκρηκτικά και νάρκες έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του εργοστασίου.

Oι Αζοφίτες δεν έχουν καμία οδό διαφυγής.

Δείτε βίντεο

 

Αφήστε μια απάντηση