Δεύτερο κύμα: Μαζικές αεροπορικές προσβολές σε Υπερκαρπαθία και Οδησσό- Συγκλονίζεται η Λβιβ- Καταστράφηκαν S-300

Εκρήξεις στα σύνορα με Ρουμανία-Σλοβακία-Πολωνία

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

H Ρωσία έχει εξαπολύσει μαζικές αεροπορικές προσβολές εναντίον στόχων σχεδόν σε όλα τα oυκρανικά εδάφη! Πιθανότατα πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα αεροπορικών επιδρομών από την έναρξη του πολέμου.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του δεύτερου κύματος, είναι οι εκρήξεις που ακούγονται εδώ και ώρα στα σύνορα με Σλοβακία και Ρουμανία στην ορεινή Υπερκαρπαθία.

Συναγερμοί πολιτικής άμυνας ηχούν σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας. Η Ρωσία εκτόξευσε αρκετούς πυραύλους κρουζ από την Μαύρη Θάλασσα ενώ συμμετέχει ενεργά και η Αεροπορία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Ρώσοι έχουν χτυπήσει μέχρι στιγμής έξι σιδηροδρομικούς σταθμούς σε κεντρική και δυτική Ουκρανία. Οι σιδηρόδρομοι είναι ζωτικής σημασίας για τη μεταφορά της ουκρανικής στρατιωτικής βοήθειας από τα δυτικά προς το ανατολικό μέτωπο του Ντονμπάς.

“Έξι σιδηροδρομικοί σταθμοί στην Κεντρική και Δυτική Ουκρανία επλήγησαν από ρωσικούς πυραύλους σήμερα” δήλωσε ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου των κρατικών σιδηροδρόμων Ukrzaliznytsia, Oleksandr Kamyshyn.

“14 τρένα έχουν καθυστέρηση. Οι ζημιές στις υποδομές είναι σημαντικές” τόνισε.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Λβιβ κτυπήθηκαν 3 υποσταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας ενώ χωρίς «ρεύμα» είναι δύο αντλιοστάσια.

“Αποκαθιστούμε την παροχή νερού μέσω εναλλακτικών πηγών ηλεκτρικής ενέργειας” ανέφερε ο Ουκρανός δήμαρχος.

Η Ρωσία βομβαρδίζει την Υπερκαρπαθία

Παράλληλα η Ρωσία συνεχίζει να βομβαρδίζει την Υπερκαρπαθία. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Μόσχα έπληξε με αρκετούς πυραύλους την ορεινή περιοχή της Υπερκαρπαθίας.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως οι ρωσικοί πύραυλοι κτύπησαν τον σιδηροδρομικό υποσταθμό στο Volovets.

“Τα παράθυρα έσπασαν σε ακτίνα 500 μέτρων, τα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές” ανέφεραν χαρακτηριστικά κάτοικοι της περιοχής.

Αυτή είναι η πιο νοτιοδυτική περιφέρεια και συνορεύει με την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και τη Ρουμανία.

Η περιοχή αυτή στοχοποιείται για πρώτη φορά. Είναι επίσης ένα σημάδι ότι οποιαδήποτε στρατιωτική υποδομή στην Ουκρανία θα μπορούσε να είναι στόχος ανά πάσα στιγμή.

Η Ρωσία με τους συνεχείς βομβαρδισμούς σε Οδησσό και Υπερκαρπαθία δίνει την εντύπωση πως είναι πολύ κοντά στην έναρξη επιχείρησης στην Υπερδνειστερία και στέλνει μηνύματα μη εμπλοκής σε Ρουμανία, Σλοβακία και Πολωνία.

Δείτε βίντεο

 

Image

Σφοδρή επίθεση δέχεται η Οδησσός – Καταστράφηκαν S-300

Η Οδησσός δέχεται δεύτερη επίθεση αυτή τη στιγμή. Ρωσικοί πύραυλοι Κρουζ που εκτοξεύτηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα έπληξαν υποδομές και στρατιωτικούς στόχους στην περιοχή της Νότιας Οδησσού.

Παράλληλα, πύραυλοι Onyx έπληξαν κέντρο λογιστικής υποστήριξης, στρατιωτικό αεροδρόμιο, αποθήκες πυρομαχικών και βάση των Bayraktar TB2.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως καταστράφηκαν 3 συστήματα S-300, τα δύο στην Οδησσό.

Στην υπόλοιπη χώρα, οι Ρώσοι χτύπησαν έξι στρατιωτικούς στόχους, κέντρο διοίκησης των ουκρανών, αποθήκες πυρομαχικών και 4 σημεία συγκέντρωσης προσωπικού.

Μονάδες ρωσικού πυροβολικού έπληξαν 11 κέντρα διοίκησης, 54 θέσεις βολής των μονάδων πυροβολικού της Ουκρανίας, 2 αποθήκες καυσίμων.

Συνολικά κτυπήθηκαν 39 στρατιωτικές εγκαταστάσεις/στόχοι στην επικράτεια της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων.

Σε Lyman, Kramatorsk και Kamyshevakha, οι δυνάμεις της Ρωσίας κατέστρεψαν 4 εγκαταστάσεις ραντάρ , 6 αποθήκες πυρομαχικών καθώς αμερικανικό ραντάρ αντιπυροβολικού.

Χρησιμοποιώντας πυραύλους αέρος-εδάφους, η ρωσική αεροπορία κατέστρεψε ραντάρ συστημάτων S-300, 1 σύστημα Tochka-U 1, ένα OSA-AKM και 3 BM-21 Grad σε Nikolayevka, Volcheyarovka και Lisichansk

Δείτε βίντεο με τους κατεστραμμένους S-300

Image

Αφήστε μια απάντηση