Ισραηλινοί: Ήρθε η ώρα για τον Τρίτο Ναό
Κάτι κινείται στα Ιεροσόλυμα…

Την Πέμπτη, το μέλος της Κνεσέτ (Εβραϊκή Βουλή), Itamar Ben-Gvir, ( ακροδεξιό κόμμα Εβραϊκή Δύναμη) εισήλθε στο Όρος του Ναού την 74η Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ. Κατά την επίσκεψή του, ο Μπεν-Γκβίρ, ανακοίνωσε την βούληση πολλών Εβραίων για την ανέγερση του τρίτου Ναού και είπε : «Ήρθε η ώρα να χτίσουμε μια εβραϊκή συναγωγή στο Όρος του Ναού».

Πριν ανέβει στο Όρος, ο Μπεν Γκβίρ τόνισε την σημασία της επίσκεψης στο Όρος του Ναού, γράφοντας : «Την 74η Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ, είναι σημαντικό οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να θυμούνται ότι είμαστε ένα ανεξάρτητο έθνος».

Στο ίδιο πνεύμα η εβραϊκή έγκριτη εφημερίδα «Jerusalem Post», δημοσιεύει συνεχώς τον τελευταίο καιρό άρθρα σε σχέση με τον Τρίτο Ναό!

Ένα από αυτά έχει τίτλο «Όταν χυθεί αίμα το Πάσχα και την Ανάσταση (των Χριστιανών), τότε θα κτιστεί ο Τρίτος Ναός»«Με περισσότερους Χριστιανούς να έρχονται δίπλα στους Εβραίους και να παθιάζονται με την ανάγκη ανοικοδόμησης του Ναού στην Ιερουσαλήμ, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία σήμερα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ένα άλλο, προχθεσινό, φέρει τίτλο «Μια χριστιανική άποψη του επερχόμενου Ναού», συνδέοντας εσκεμμένα την Καινή Διαθήκη με την ανάγκη ανοικοδόμησης του Τρίτου Ναού.

Όλα αυτά την ώρα που ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ Εβραίων και μουσουλμάνων και ΜΕΣΑ στο τέμενος Αλ Άκσα με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου!

Ταυτόχρονα οι παλαιστινιακές αρχές ζήτησαν από τον ΟΗΕ να παρέμβει, ενώ το Ισραήλ βρίσκεται σε κόντρα και με την Ρωσία, η οποία έχει ζητήσει μέρος της παλαιάς πόλης να ανακηρυχτεί ρωσικό, την στιγμή που αλληλοκατηγορούνται με το εβραϊκό κράτος για τον Χίτλερ και την εμπλοκή Ισραηλινών μισθοφόρων στην Ουκρανία κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Κάτι δείχνει να κινείται στα Ιεροσόλυμα…

Με απλά λόγια:

Η Ιερουσαλήμ, αλλιώς η «πόλη-λάφυρο» όπως την έχουν χαρακτηρίσει ιστορικοί, ανέκαθεν αποτελούσε το μεγαλύτερο αγκάθι στην πολυετή αραβο-ισραηλινική διένεξη. Το καθεστώς της πόλης εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες χωρίς ορατή προοπτική επίλυσης

Οι Παλαιστίνιοι που διεκδικούν ένα παλαιστινιακό κράτος χωρίς εποικισμούς ονειρεύονται την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά τους.

Αντίθετα, οι Εβραίοι αντιτίθενται στο σχέδιο διχοτόμησης της «αιώνιας και αδιαίρετης» πόλης, που μεταξύ άλλων αποδίδει τεράστια οφέλη στην οικονομία.

Στην Ιερουσαλήμ, το μνημείο – σύμβολο του Ιουδαϊσμού και το ιερότερο σημείο λατρείας των Εβραίων όλου του κόσμου αποτελεί το Τείχος των Δακρύων, που βρίσκεται πάνω στο Όρος του Ναού, στο οποίο επιδιώκουν την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού του Σολομώντα.

Αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο φαντάζει ανήκουστο για τους απανταχού μουσουλμάνους!

Ο λόγος; Εκεί ακριβώς εφάπτεται και εκτείνεται ο τρίτος ιερότερος μουσουλμανικός τόπος μετά την Μέκκα και την Μεδίνα.

Πρόκειται για το λεγόμενο Χαράμ αλ Σαρίφ που στα αραβικά σημαίνει «ευγενές ιερό» με τον Θόλο του Βράχου που βρίσκεται στο κέντρο του Όρους του Ναού, στην περιοχή του εβραϊκού Δεύτερου Ναού. Εκεί λένε πως έλαβε χώρα ο μύθος της «θυσίας του Αβραάμ».πηγή https://katohika.gr/ellada/israilinoi-irthe-i-ora-gia-ton-trito-nao/

Αφήστε μια απάντηση