Προφητείες: Πώς ο Αντίχριστος θα πλανήσει ει δυνατόν και τους εκλεκτούς; (Β)

Προφητείες: Πώς ο Αντίχριστος θα πλανήσει ει δυνατόν και τους εκλεκτούς; (Α)

Θα οργανώσει τους δαίμονες με μορφές ανθρώπων, και θα τους καταστήσει αφεντικά σε κάθε χώρα και τόπο. Εκείνους που τον ανέβασαν στην εξουσία θα αρχίσει να τους εξοντώνει. Θα πετάξει κάθε πρόσχημα και θα γίνει οργίλος, θυμώδης, κακούργος, ακατάστατος, φοβερός, μισητός, άσχημος ανήμερος, πανούργος, και δεν θα έχει τίποτε άλλο στο μυαλό του, παρά μόνο το πώς να πλανήσει και να καταστρέψει ψυχές ανθρώπων. Τότε θα διακηρύξει με μεγάλη φωνή σε όλο το στράτευμα του. Γνωρίσατε έθνη, φυλές και γλώσσες την μεγάλη δύναμη και εξουσία μου. Ποιος είναι αυτός που μπορεί να αντισταθεί στην βασιλεία μου; Ποιος βασιλιάς μπορεί να μην με τρέμει; Δέστε τα σημεία και τέρατα που φτιάχνω. Τότε και βουνά θα μετακινήσει, και στην θάλασσα θα περπατήσει σαν στη γη και φωτιά θα κατεβεί από τον ουρανό, την ημέρα θα την κάνει νύχτα και την νύχτα μέρα.

Μετά από αυτά θα μεταμορφώσει τους δαίμονες με μορφή φωτεινών Αγγέλων, όπως μεταμόρφωσε τους δαίμονες σε νεκρούς ανθρώπους και ανάστησε, και μεγάλο πλήθος θα στέκεται μπροστά του να τον υμνούν, να τον επαινούν, και να τον εγκωμιάζουν, λέγοντες Μέγας ο βασιλιάς του καιρού αυτού. Μέγας ο εξουσιαστής και ο Αφέντης. Ποιος είναι ο Θεός; Ποιος είναι ο Κύριος εκτός από αυτόν; Αυτός είναι ο Θεός που δημιούργησε τα πάντα. Αυτός είναι ο Χριστός ο υιός του Θεού. Ελατέ να τον προσκυνήσετε, ελατέ να τον πιστεύεστε, δια τούτο μας προειδοποιεί ο Κύριος Ιησούς Χριστός στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο και μας λέει : Βλέπετε, μη τις υμάς πλανήση, πολλοί γαρ ελεύσονται επί τω ονόματι μου λέγοντες, Εγώ ειμί ο Χριστός, και πολλούς πλανήσουσι. Τότε εάν τις υμίν είπη, ιδού ωδέ ο Χριστός ή ωδέ, μη πιστεύσητε. Εγερθήσονται γαρ ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται, και δώσουσι σημεία μεγάλα και τέρατα, ώστε πλανήσαι, ουν είπωσιν υμίν, ιδου εν τη ερήμω εστί, μη εξέλθητε, ιδού εν τοίς ταμείοις, μη πιστεύσητε.

Θα υπερηφανευθεί ο ταλαίπωρος εκείνος, αλλά και άλλες φαντασίες θα κάνει, θα εξαφανίζεται ότι ανεβαίνει στον ουρανό, ότι πετάει, θα προσποιείται ότι αποθνήσκει, και ότι πάλι ανασταίνεται, και θα προστάζει τους υπηρέτες του με πολύ τρόμο να εκτελούν τις διαταγές του. Τότε θα αποστείλει στα βουνά και στα σπηλαία και στις τρύπες της γης τους δαίμονες του να αναζητούν όσους δεν θέλησαν να σφραγιστούν και κρύφτηκαν, και αμέσως θα τους συλλάβουν και θα τους φυλακίσουν. Και αν μεν θελήσουν να σφραγιστούν έχει καλώς, αν όμως δεν θελήσουν, θα τους βασανίσει με τέτοια βασανιστήρια, που κανείς δεν ξανάκουσε. Τέτοια παιδέματα απάνθρωπα θα τους κάνει που μόνο να τα συλλογισθεί κανείς, τρομάζει και φρίττει. Καλότυχοι εκείνοι που θα νικήσουν τότε τον άνομο, σαν τους μεγάλους Αγίους Μάρτυρες θα τιμηθούν, αυτοί μάλιστα ακόμη περισσότερο. Διότι οι παλαιοί Μάρτυρες νίκησαν τους υπηρέτες του πανούργου, αυτοί όμως οι έσχατοι Μάρτυρες θα νικήσουν τον ίδιο τον Αντίχριστο. Εκείνοι που τότε θα φανούν άξιοι υπηρέτες του Ιησού Χριστού, θα στεφανωθούν και θα τιμηθούν από τον Παντοκράτορα Θεό.

Θα γίνει ακόμη πιο πικρός σε αυτούς που θα μπορέσουν να νικήσουν τις φαντασίες του. Διότι θα βρεθούν πολλοί πιστοί στο Θεό, που θα μπορέσουν να σωθούν στα όρη και στα βουνά και στους έρημους τόπους, με πολλές παρακλήσεις και μεγάλους κλαυθμούς. Τότε ο Άγιος Θεός, βλέπων αυτούς σε τέτοιο απερίγραπτο κλαυθμό και ειλικρινή πίστη, θα τους ευσπλαχνισθεί, σαν στοργικός πατέρας και θα τους διατηρήσει εκεί όπου κρύφτηκαν, διότι ο παμμίαρος δεν θα παύσει να τους αναζητεί σε γη και θάλασσα νομίζοντας ότι θα εξουσιάζει για πάντα την γη, και πρέπει να τους υποτάξει όλους.

Προσέχετε αδελφοί μου, τις μεθόδους του θηρίου, διότι θα χρησιμοποιήσει διάφορα πονηρά τεχνάσματα. Αρχίζει από την κοιλιά, ώστε όταν κανείς στεναχωρηθεί μη έχων τροφές, να αναγκασθεί να λάβει την σφραγίδα εκείνου, όχι σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, αλλά στο δεξί χέρι και στο μέτωπο, για να μην έχει την δύναμη ο άνθρωπος να κάνει με αυτό το σημείο του Σταυρού. Ούτε πάλι στο μέτωπο να σημειώνει το Άγιο όνομα του Κύριου. Διότι γνωρίζει ο πανάθλιος, ότι όταν ο Σταυρός του Κύριου σφραγισθεί στον άνθρωπο, λύει κάθε δύναμη του Εχθρού, και για αυτό σφραγίζει το δεξί χέρι του ανθρώπου.

Ο Κύριος μας θα έρθει στη γη επάνω σε φωτεινά σύννεφα σαν φοβερή αστραπή, ο δε Εχθρός δεν θα έρθει έτσι, διότι είναι αποστάτης. Θα γεννηθεί ακριβός από ακάθαρτη κόρη, αλλά δεν θα σαρκωθεί όπως ο Κύριος. Θα έρθει ο παμμίαρος με τέτοια μορφή όπως ο κλέπτης, ώστε να εξαπατήσει τους πάντες.

Είναι φανερό ότι θα συγκεντρώσει ο Θεός πάλι τους Ισραηλίτες στην Ιερουσαλήμ και θα τους ξαναδώσει όσα είχαν και πρώτα. Και αυτό θα γίνει, για να ανατρέψει την μέχρι τότε πρόφαση τους ότι η απώλεια τους οφείλεται στον διασκορπισμό τους. Θα μπορούσαν δηλαδή κατά την μέρα της Κρίσεως να απολογηθούν ως εξής στον Χριστό «Αν μας συγκέντρωνες στην Ιερουσαλήμ και μας ξαναέδινες όσα είχαμε, τότε θα πιστεύαμε σε εσένα, αφού δεν θα υπήρχε πια λόγος να φθονούμε τα έθνη που προτιμήθηκαν τόσο σε βάρος μας». Έτσι λοιπόν, θα συγκεντρωθούν όλοι μαζί και θα ανακτήσουν ότι στερήθηκαν, αλλά θα παραμείνουν στην ίδια απιστία. Και τότε πως θα σωθούν, όταν μάλιστα την ίδια εποχή θα έρθει ανάμεσα τους ο Αντίχριστος και θα πιστέψουν όλοι τους σε αυτόν;

Η έννοια της σφραγίδας του αντίχριστου θα είναι αυτή: «Υπήκοος δικός μου είναι, αυτοθέλητα προσήλθε και όχι δυναστικά»

Τότε ο Εωσφόρος, βλέποντας ότι η ανθρώπινη φύση έγινε πιο πονηρή από τους δαίμονες, θα ικανοποιηθεί χαιρέκακα αφού εξάντλησε πια όλη την κακία του, ο αντίθεος εναντίον του Θεού και των ανθρώπων. Εκεί δε που θα είναι αγαλόμενος και ευφραινόμενος θα του έλθει από πάνω δίστομος ρομφαία στην καρδιά του, θα τυμπανιστεί και θα φονευθεί, σε ανταπόδοση των φόνων που έκανε από πρώτης αρχής, όπου εξαιτίας του ο Κάιν φόνευσε τον δίκαιο Αβελ και επικράτησε ο φόνος ανάμεσα στους ανθρώπους. Ο έσχατος φόνος θα είναι ο φόνος του μιαρού αντίχριστου. Και αφού φονευθεί ο αντίχριστος θα χάσουν την ισορροπία τους όλα τα δημιουργήματα. Ουρανός, Γη, Ήλιος, Σελήνη και άστρα και όλες οι υπάρξεις. Τότε θα έρθει ο Κύριος Ιησούς Χριστός με δόξα και δύναμη πολύ και θα κρίνει ζώντες και νεκρούς και θα χωρίσει τα πρόβατα από τα ερίφια.

Ο Ενώχ και ο Ηλίας θα αποτρέψουν τους ανθρώπους να πάρουν την σφραγίδα του Αντίχριστου, γιατί όποιος μείνει καθαρός και δεν δεχθεί το σφράγισμα, αυτός θα σωθεί και ο Θεός θα τον δεχτεί στον παράδεισο. Γι αυτό κάθε Χριστιανός θα σώζεται με το σημείο του Σταυρού, γιατί αυτό το σημείο λυτρώνει τον άνθρωπο από τις θλίψεις, ενώ η σφραγίδα του Αντίχριστου οδηγεί τον άνθρωπο στα δεινά της κολάσεως. Αν είστε πεινασμένοι και σας χρειάζεται τροφή, να υπομείνετε και θα στείλει ο θεός την ουράνια βοήθεια του.

Ο πατήρ Παϊσιος προφήτευε λέγοντας: Τα σχέδια των σκοτεινών δυνάμεων είναι ο οικουμενισμός, η κοινή αγορά, ένα μεγάλο κράτος και μια θρησκεία που να τους βολεύει. Οι Σιωνιστές ετοιμάζουν τον Μεσσία τους, ο οποίος θα κυβερνήσει πάνω στη γη. Επίγειο βασιλιά περιμένουν και οι Ιεχωβάδες, οι οποίοι θα δεχτούν αυτόν που θα τους παρουσιάσουν οι Σιωνιστές. Θα δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση και όλοι θα ψάχνουν να βρουν έναν Μεσσία για να τους σώσει. Τότε θα εμφανιστεί κάποιος που θα ισχυριστεί ότι είναι ο Μωάμεθ, ο πέμπτος Βούδας, ο Χριστός, ο Μεσσίας των Ιεχωβάδων και ο Μεσσίας των Εβραίων.

Αφήστε μια απάντηση