Συνωστισμός αεροσκαφών στη Μ.Θάλασσα: Βίντεο με τη φλεγόμενη φρεγάτα «Αdmiral Makarov»- Διπλωματική δήλωση Κρεμλίνου

Η Ρωσία έχασε τελικά ακόμη ένα πλοίο;

Το πρώτο βίντεο με φλεγόμενο πολεμικό πλοίο στην Μαύρη Θάλασσα έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ουκρανοί. Το βίντεο μοιάζει να δείχνει την φρεγάτα Admiral Makarov κλάσης Admiral Grigorovich του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας να φλέγεται.

Το βίντεο μοιάζει να έχει τραβηχτεί από drone Bayraktar TB2 που πράγματι βρισκόταν στην περιοχή καθώς νωρίτερα είχε βομβαρδίσει αντιαεροπορικό σύστημα Tor-M2 που είχαν τοποθετήσει οι Ρώσοι στο νησί Zmiiny στη Μαύρη Θάλασσα.

Στην περιοχή πετούν διαρκώς αεροσκάφη επιτήρησης διαφόρων χωρών πολύ κοντά στο σημείο της ρωσικής φρεγάτας. Πριν λίγο έσπευσε να συνδράμει στις δυνάμεις της USAF και αεροσκάφος της RAF πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για την περιοχή.

Είναι δεδομένο πλέον πως κάτι έχει συμβεί.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα οι Ουκρανοί ανέφεραν πως η ρωσική φρεγάτα χτυπήθηκε από αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune.

Διπλωματική δήλωση από το Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προχώρησε σε μια διπλωματική δήλωση που δεν διαψεύδει κατηγορηματικά την έντονη φημολογία περί πλήγματος της ρωσικής φρεγάτας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ν.Πεσκόφ, δήλωσε σχετικά:

“Το Κρεμλίνο δεν έχει δεδομένα για τις πληροφορίες των ουκρανικών πηγών πως ένα ρωσικό πλοίο χτυπήθηκε την Παρασκευή στην Μαύρη Θάλασσα”.

“Δεν έχουμε τέτοιες πληροφορίες” είπε ο Ν.Πεσκόφ.

Η δήλωση Πεσκόφ μόνο καθησυχαστική δεν είναι για το ρωσικό Ναυτικό. Το Κρεμλίνο απάντησε διπλωματικά πετώντας το “μπαλάκι” στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Από κει και πέρα, το Κρεμλίνο “πατάει σε δύο βάρκες”: Αν η ζημιά της φρεγάτας είναι σοβαρή και βυθιστεί τότε θα παραδεχτεί πως “κάτι πήγε στραβά”. Αντίθετα αν η φωτιά τεθεί υπό έλεγχο τότε δεν πρόκειται να παραδεχτεί τίποτα.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως ένα ρωσικό ΜΜΕ ανέφερε πως πράγματι ένα “πολεμικό πλοίο πήρε φωτιά πιθανότατα λόγω νάρκης”!

Συνωστισμός αεροσκαφών στην περιοχή

Επιπλέον, δορυφορική εικόνα δείχνει ισχυρή “θερμική υπογραφή” του πλοίου γεγονός πως μάλλον φλέγεται.

Στην περιοχή υπάρχει συνωστισμός αεροσκαφών δείγμα πως κάτι έχει συμβεί.

Συγκεκριμένα πετούν:

-P8 Poseidon του Αμερικανικού Ναυτικού (AE681B)

-ATR C-72-600TMPA του τουρκικού Ναυτικού (MARTI07)

-RC-135W Rivet Joint της RAF (RRR7236)

-RQ4 Global Hawk της USAF. Μάλιστα το Global Hawk με κωδική ονομασία FORTE11 εστιάζει εδώ και πολλές ώρες ανοικτά των ακτών της Ρουμανίας συνεχίζοντας την αποστολή του.

– Υπάρχει και μια άγνωστη πλατφόρμα επιτήρησης βόρειας της Κωνστάντζας.

Πάντως αν το πλοίο δέχτηκε επίθεση, ακόμη και αν δεν βυθιστεί, οι Ρώσοι θα έχουν χάσει ακόμη ένα σκάφος επιφανείας με τα Στενά να παραμένουν κλειστά…

Δείτε βίντεο

 


Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Αφήστε μια απάντηση