Κούρδισσες μαχήτριες κάνουν σκόνη τους Τούρκους

Τούρκοι κομάντος συζητούσαν στην κορυφή του Λόφου αμέριμνοι όταν χτυπήθηκαν ξαφνικά από κουρδικό αντιαρματικό αμερικανικής κατασκευής.

Κουρδικά ΜΜΕ δημοσίευσαν απίστευτα πλάνα που δείχνουν την εξολόθρευση σχεδόν ολόκληρη διμοιρίας Τούρκων κομάντος που στέκονται στην κορυφή ενός λόφου αμέριμνοι, ώσπου οι κούρδισες κομάντος του εξολοθρεύουν όλους με βολή αντιαρματικού.  

Το βίντεο αφορά την πραγματικά σκληρή αντίσταση των κουρδικών ανταρτικών δυνάμεων κατά της τουρκικής εισβολής στις Αμυντικές Ζώνες Medya στο βόρειο Ιράκ.

Στις 26 Απριλίου, κούρδισες γυναίκες ειδικά εκπαιδευμένες της μονάδος των Ελεύθερων γυναικείων Στρατευμάτων (YJA Star) στόχευσαν τους Τούρκους στρατιώτες στην περιοχή Werxele της επαρχίας Avashin.

Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν επιτόπου και άλλοι δύο τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων των γυναικών ανταρτών, σύμφωνα με πληροφορίες του Γραφείου Τύπου των αποκαλούμενων κουρδικών Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG).

Χθες 7 Μαΐου 2022, Το Κέντρο Μέσων Ενημέρωσης ΤΩΝ Κούρδων εξέδωσε ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας την εξουδετέρωση άλλων 18 στρατιωτών του τουρκικού στρατού και τον τραυματισμό άλλων 4 σε μια σειρά επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από  γυναίκες μαχητές των Μονάδων Ελεύθερων Γυναικών  στο Zap και στο Avashin, εκτός από τις ζημιές σε τουρκικό ελικόπτερο S-70A-17 Blackhawk.

Οι Κούρδοι κατά την συνήθεια τους, εντοπίζουν τα τουρκικά ελικόπτερα αναμένοντας το που θα προσγειωθούν και τα περικυκλώνουν ρίχνοντας καταιγισμό πυρών.

Η Τουρκία το μόνο που πράττει είναι να βομβαρδίζει τους  Κούρδους μαχητές στο βόρειο Ιράκ και να στέλνει μόνο  καταδρομείς.

Για την δύση δηλαδή, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι “ μια κακή πράξη”, ενώ η εισβολή των Τούρκων στην επικράτεια ενός κυρίαρχου κράτους ( Ιράκ) είναι “καλή” αφού πρόκειται για τον σύμμαχο Ερντογάν;

“Η Τουρκία άσκησε το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών”, ανέφερε προηγουμένως ο λαλίστατος Χ.Ακάρ, απαγορεύοντας όμως το ίδιο δικαίωμα για την Ελλάδα στα νησιά της λόγω της τουρκικής 4η στρατιάς απέναντι στα μικρασιατικά παράλια.

Οι Κούρδοι εκτιμούν ότι τόσο το AKP όσο και το MHP υφίστανται μια σοβαρή κρίση, είναι πολύ αδύναμα και κατευθύνονται προς τη διάλυση, αλλά το τουρκικό καθεστώς προσπαθεί να επιβιώσει εις βάρος του κουρδικού λαού.

Για το θέμα αυτό, ο γνωστός απόστρατος Τούρκος στρατηγός Ισμαήλ Χακί Πεκίν (πρώην επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών) είχε αναφέρει ότι: ”η κουρδική αυτόνομη περιοχή” δημιουργείται ήδη στην Β. Συρία, ενώ η αποκαλούμενη κουρδική ομοσπονδία θα ιδρυθεί τα επόμενα 10 χρόνια.

Πρόκειται για ομοσπονδία, που ξεκίνησε με την ”κουρδική αυτόνομη ζώνη” με την βοήθεια της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ”, είχε τονίσει παλαιότερα ο ίδιος, και νομίζουμε ότι αυτό θα υλοποιηθεί όσο και να οι Τούρκοι φέρονται μέχρι τώρα ως το χαϊδεμένο παιδί Ρώσων και Αμερικανών.

 Pentapostagma

Αφήστε μια απάντηση