Το Κίεβο χάνει το Ντονμπάς & 8.000 στρατιώτες: Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Nizhne & μπήκαν Lysichansk – Εκκενώνουν το Severodonetsk

Τεράστια καταστροφή για το Κίεβο -Ξεκινούν εκκένωση

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

O ουκρανικός Στρατός βρίσκεται αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη καταστροφή σε επίπεδο απωλειών μετά την πτώση της Μαριούπολης: Οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό Nizhnee και προχώρησαν στην ζεύξη του ποταμού Siverskyi Donets μεταφέροντας δυνάμεις στα περίχωρα της Lysichansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν πλέον να κινηθούν και να επιτεθούν ταυτόχρονα από Ποπάσναγια, Nyzhnie, Bilohorivka, Vojevodivka και να περικυκλώσουν 8.000 Ουκρανούς στρατιώτες που βρίσκονται σε Severodonetsk-Lysichansk.

Αν οι ουκρανικές δυνάμεις δεν οπισθοχωρήσουν (αν τα καταφέρουν) προς τη γραμμή Bakhmut-Siversk ή καλύτερα στον άξονα Slovyansk-Kramatorsk-Toretsk, τότε θα περικυκλωθούν.

Και θα μιλάμε για την πρώτη μεγάλης έκτασης περικύκλωση ουκρανικών δυνάμεων που θα πετύχει η Ρωσία. Όπως είχαμε αναφέρει στην πτώση της Ποπάσναγια, πλέον υπάρχει “μομέντουμ” για τον ρωσικό Στρατό. Το Κίεβο χάνει το Ντονμπάς.

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ

H αρχή του τέλους για το Κίεβο στο Ντονμπάς: Έσπασε η βόρεια αμυντική γραμμή- Έπεσε το φρούριο της Ποπάσναγια!

Πληροφορίες αναφέρουν πως ξεκίνησε η η προετοιμασία εκκένωσης της περιοχής από τους Ουκρανούς.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων Λουγκάσνκ και ουκρανικού Στρατού μέσα στο δάσος γύρω από τη περιοχή Voevodovka στο βορειοδυτικό προάστιο του Severodonetsk. Χαρακτηριστικό είναι το πρώτο βίντεο που παραθέτει το WarNews247.

Συνοπτικά, όπως θα δείτε και στους χάρτες παρακάτω, οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις περικυκλώνουν τον Ουκρανικό Στρατό σε Severodonetsk και Lysichansk από 4 άξονες:

  • Από Bilohorivka
  • Από Nizhnee
  • Από Ποπάσναγια
  • Από Vojevodivka

Δείτε βίντεο

Ο ρωσικός Στρατός κατέλαβε τον οικισμό Nizhne!

Ο ρωσικός Στρατός κατέλαβε την πόλη Nizhne και μπήκε στον οικισμό Toshkivka.

Στον οικισμό Toshkivka δίνονται σφοδρές μάχες καθώς οι Ουκρανοί προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και την γραμμή άμυνας όμως οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη μέσα στην πόλη.

Μόλις η περιοχή Toshkivka καταληφθεί, ο επόμενος στόχος των Ρώσων είναι οι πόλεις Zolote και Hirske.

Στη συνέχεια, οι Ρώσοι θα ενώσουν τις δυνάμεις με αυτές που βρίσκονται στη Ποπάσναγια δημιουργώντας ένα ενιαίο μέτωπο στην περιοχή.

Πλέον ανοίγεται ο δρόμος για επίθεση στην περιοχή Lisichansk και από αυτόν εδώ τον άξονα.

Η Nizhne, η οποία στις αρχές του 2022 είχε περίπου 2,2 χιλιάδες κατοίκους, βρίσκεται λιγότερο από 12 χιλιόμετρα από τα περίχωρα του Lisichansk (σε ευθεία γραμμή) στη νοτιοανατολική κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ

Ασύλληπτη τραγωδία: Οι Ουκρανοί χάνουν 1.000 άνδρες ανά 24 ώρες- “Έβρεξε” Iskander-K στην Οδησσό- Iσοπεδώθηκε βάση μισθοφόρων

Οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις μάχονταν επί ένα μήνα στην περιοχή αυτή.

Χτες ,όπως αποκάλυψε το WarNews247, αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί εγκατέλειψαν τις περιοχές Lisichansk-Severodonetsk, με την δικαιολογία ότι κλήθηκαν σε μια «επιχειρησιακή συνάντηση» στην περιοχή Dnipropetrovsk.

Δείτε βίντεο από την Nizhne

Οι Ρώσοι προχώρησαν στη ζεύξη του ποταμού Siverskyi Donets

Ταυτόχρονα, ο ρωσικός Στρατός μετά από τιτάνια μάχη κατάφερε να ζεύξει τον ποταμό Seversky Donets και να περάσει δυνάμεις κοντά στο χωριό Bilohorivka.

Ο ρωσικός Στρατός προσπάθησε να δημιουργήσει δύο φορές προγεφυρώματα πάνω από το Siversky Donets. Η 1η προσπάθεια αποκρούστηκε βόρεια του Dronivka, ενώ η δεύτερη πέτυχε.

Η ουκρανική γραμμή άμυνας γύρω από την περιοχή Bilohorivka έσπασε και πλέον οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύονται στην περιοχή και διεξάγονται μάχες σε Pryvillya και Shypylivka.

Το Lysychans’Κ απειλείται πλέον σοβαρά και από αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ

Ουκρανική κατάρρευση: Πάνω από 3.000 νεκροί στρατιώτες – Δόθηκε διαταγή αποχώρησης σε Διοικητές Ταξιαρχιών του Ντονμπάς!

Δείτε χάρτες με τις κινήσεις των Ρώσων

Image

Οι Ουκρανοί περικυκλώνονται σε Lisichansk και Severodonetsk

Αφού έσπασαν τη γραμμή άμυνας των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή Bilohorivka και πέρασαν τον ποταμό Seversky Donets, τα ρωσικά στρατεύματα και οι μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ μπόρεσαν να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση του οικισμού Zolotarevka.

Οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον στα δυτικά προάστια του Lisichansk.

Κατά συνέπεια, οι Ρώσοι μπορούν πλέον να θέσουν υπό τον έλεγχο του πυροβολικού τον σημαντικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις περιοχές Lisichansk-Severodonetsk με την πόλη Bakhmut (που μετονομάστηκε σε Artyomovsk από το Κίεβο)

Η διακοπή του οδικού άξονα Lisichansk-Bakhmut σημαίνει πλήρη αποκλεισμό των ουκρανικών δυνάμεων που βρίσκονται στα συγκεκριμένα εδάφη.

Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να αποχωρήσουν πλέον από τα νοτιοδυτικά (προς Bakhmut και Soledar) και επίσης χάνουν την ικανότητα να μεταφέρουν ενισχύσεις προς την κατεύθυνση του Lysychansk από τα δυτικά.

Το Lysychansk πέφτει…

Απόσυρση ουκρανικής Ταξιαρχίας; Κατάρρευση ή τακτική απόσυρση;

Ο πρέσβης του Λουγκάνσκ (αυτός που διορίστηκε πρόσφατα στην Ρωσία) ανέφερε την απόσυρση μιας Ουκρανικής Ταξιαρχίας από το Lisichansk.

“Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν μπορούν να αποσυρθούν πολύ γρήγορα χωρίς να κρατήσουν τη γραμμή, γιατί τότε το μέτωπο θα καταρρεύσει καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πιέζουν από τα ανατολικά.

Μένει να δούμε αν θα γίνει μια κατάρρευση ή μια τακτική απόσυρση των ουκρανικών δυνάμεων” σχολιάζουν στρατιωτικές πηγές.

Δείτε βίντεο

Αφήστε μια απάντηση