Μια σπίθα θα τινάξει στον αέρα & τη Βαλτική: H Λευκορωσία καλεί εφέδρους & αναπτύσσει Τακτικά Τάγματα με δυνάμεις Άμυνας Εδάφους  Τι αναφέρει το έγγραφο για το Ειρηνευτικό Σώμα

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες που μπορεί να οδηγήσουν όχι απλά στην διεύρυνση των μετώπων του πολέμου αλλά και στην ευθεία εμπλοκή Ρωσίας-Πολωνίας και Λιθουανίας με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Το Γενικό Επιτελείο της Λευκορωσίας ανακοίνωσε πως σχηματίζονται Τακτικά Τάγματα (BTG) με επιθετικές δυνατότητες ενώ καλούνται έφεδροι για να σχηματίζουν “Δυνάμεις Άμυνας Εδάφους”. Ακριβώς όπως έκανε και η Ουκρανία.

Τα σημεία ανάπτυξης τους δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο στόχος είναι η Πολωνία-Ουκρανία και Λιθουανία. Είτε για αμυντικές είτε για επιθετικές επιχειρήσεις.

Μια σπίθα στην πλευρά της Ουκρανίας  από Πολωνία-Λιθουανία θα τινάξει στον αέρα τον “Διάδρομο Suwalki” και το Καλίνιγκραντ θα πάρει φωτιά.

Λευκορωσία: Αναπτύσσει Τακτικά Τάγματα για επιθετικές επιχειρήσεις

«Η ομάδα που δημιουργήθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στη νότια κατεύθυνση που αριθμεί έως και 20 χιλιάδες άτομα, απαιτεί αντίδραση από τη Λευκορωσία», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Λευκορωσίας, Viktor Gulevich, έδωσε διαταγή για επιθεώρηση των δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης με τομείς Ευθύνης την Δυτική και Βορειοδυτική περιοχή ενώ θα σχηματιστούν και ομάδες Τακτικών Ταγμάτων.

Για την ενίσχυσή τους, συγκροτούνται μονάδες αεράμυνας, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό για να διασφαλιστεί η μαχητική τους ικανότητα, τόνισε ο υποστράτηγος.

Οι δυνάμεις αυτές θα αναπτυχθούν σε 3 κατευθύνσεις στα σύνορα με Ουκρανία.

Καλεί εφεδρείες για Άμυνα Εδάφους! Στόχος ο “Διάδρομος Suwalki”

Ταυτόχρονα, το Γενικό Επιτελείο της Λευκορωσίας αποφάσισε να σχηματιστούν “Μονάδες Άμυνας Εδάφους” στις περιοχές Kobrin και Lida.

Οι περιοχές αυτές βρίσκονται 52 χλμ ανατολικά του Brest στα σύνορα με Πολωνία και Ουκρανία. Η περιοχή Lida βρίσκεται 168 χλμ δυτικά του Μινσκ μπροστά από τον “Διάδρομο Suwalki” κοντά στα σύνορα με Λιθουανία.

Είναι δηλαδή στην ευθεία γραμμή που ενώνει την Λευκορωσία με το Καλίνινγκραντ.

Για το λόγο αυτό, θα αρχίσουν να καλούνται έφεδροι. Περίπου 430 άτομα θα κληθούν από την εφεδρεία για στρατιωτική εκπαίδευση. Το Μινσκ θέλει να αυξήσει την ικανότητα των τοπικών κυβερνήσεων και των μονάδων Άμυνας Εδάφους να «εκτελούν καθήκοντα».

«Περίπου 430 άτομα σχεδιάζεται να κληθούν από την εφεδρεία για στρατιωτική εκπαίδευση. Με την ολοκλήρωση του σχηματισμού των στρατιωτικών μονάδων των εδαφικών στρατευμάτων, το προσωπικό θα αρχίσει να εκτελεί καθήκοντα για την προστασία και την άμυνα σημαντικών εγκαταστάσεων», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση