Περίεργες ΞΑΦΝΙΚΕΣ εξελίξεις στη Γεωργία! Έρχεται ΑΠΟΣΧΙΣΗ της Νότιας Οσετίας και προσάρτησή της στη Ρωσία;
«Περιμένουμε το Κρεμλίνο να δώσει το σύνθημα».

Ο νέος ηγέτης της αυτοανακηρυγμένης Δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας δήλωσε την Τετάρτη ότι θα αναμένει το «σύνθημα» του Κρεμλίνου για να γίνει δημοψήφισμα απόσχισης από τη Γεωργία και ένταξη στη Ρωσία.

Η Μόσχα έχει αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες τη Νότια Οσετία και την παράκτια περιοχή της Αμπχαζίας, έπειτα από έναν ολιγοήμερο πόλεμο με τη Γεωργία τον Αύγουστο του 2008.

Ήταν τότε που ο δυτικόφιλος πρόεδρος της Γεωργίας…έτρωγε σε ζωντανή σύνδεση τη γραβάτα του επειδή οι Ρώσοι πολιορκούσαν την Τιφλίδα!

Τους έχει παράσχει εκτενή οικονομική υποστήριξη, ρωσική υπηκοότητα στους κατοίκους τους, ενώ έχει αποστείλει εκεί στρατιωτική δύναμη.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Άλαν Γκλαγκόεφ, ο οποίος νίκησε τον Ανατόλι Μπιμπίλοφ στις προεδρικές εκλογές του Σαββατοκύριακου, είπε ότι η Νότια Οσετία για να διεξαχθεί το δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσική Ομοσπονδία, θέλει και τη συμμετοχή της Μόσχας.

«Δεν πρόκειται για μια μονομερή διαδικασία. Πρέπει να έρθουμε σε συνεννόηση με τον στρατηγικό μας εταίρο (σ.σ. τη Ρωσία). Με το που θα δοθεί το σύνθημα, μόλις υπάρξει συνεννόηση ότι έχει φθάσει η ώρα, σαφώς θα διενεργήσουμε αυτό το δημοψήφισμα», δήλωσε ο Γκλαγκόεφ στο TASS.

Η όποια κίνηση της Νότιας Οσετίας να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει την καταδίκη της Δύσης.

Η Γεωργία έχει χαρακτηρίσει απαράδεκτα τα σχέδια περί διενέργειας δημοψηφίσματος και μένει να δούμε αν θα αυτοκτονήσει ξανά και ζητήσει ξανά νατοϊκή βοήθεια!

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από Μόσχα και Δύση.

(φωτο:screenshot)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση