ΚΥΑΝΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΣ : ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΝ

Πολλάκις έχει δικαιολογηθεί η καθυστέρησις των προφητευμένων, με το ότι ο Θεός είναι άχρονος. Αυτή είναι μια δικαιολογία από την κοσμικήν ανθρώπινην λογικήν. Για να ομιλούμε περί καθυστερήσεως, πρέπει να είχε υποσχεθεί χρονικά κάτι ο Θεός. Αλλά είχε υποσχεθεί;

Προ κάποιων ετών κυκλοφορούσε προφητεία ότι το 2020 πρωτεύουσα της Ελλάδος θα είναι η Κωσταντινούπολις, αποδιδόμενη μάλιστα στον όσιο πλέον γέροντα Σοφρώνιον του Essex. Είναι γεγονός ότι κάποτε πλανήθηκα από αυτήν. Η προφητεία υπάρχει ακόμα αναδημοσιευμένη από πολλές ιστοσελίδες. Ψάξτε να την βρείτε και να μου πείτε που αναφέρεται ότι το είπε ο όσιος γέροντας. Πουθενά, πέραν του τίτλου!

Στον κόσμον δεν είμαστε μόνον ο Θεός και μεις. Υπάρχει και ο αντικείμενος με τους υποτακτικούς του, οι οποίοι ανήκουν στο “εμείς” και αυτός είναι ο λόγος των πάσης φύσεως εντονότατων διαιρέσεων. Πολλοί λοιπόν κυκλοφορούν δήθεν προφητείες, ώστε να μην εκπληρώνονται και να απογοητεύεται ο κόσμος.

Αναφέρω κάτι ανάλογον και πρόσφατον : Προ της “ειδικής αποστολής” της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ιστοσελίδες είχαν κατακλυστεί ότι αν ξεκινήσει η Ρωσία σε 1-2-3 ημέρες θα καταλάβει την Ουκρανία. Είδε κανείς να εκκινούν αυτές οι πληροφορίες από ρωσικές πλευρές; Ποιοί τα κυκλοφορούσαν; Οι δυτικοί, ώστε να παρουσιάζουν από την 4η ημέρα ότι η ρωσική αποστολή απέτυχε, ενώ αυτοί είχαν οπλίσει την Ουκρανία. Οι ίδιοι που λένε ότι σκοτώθηκε ο τάδε στρατηγός και μετά ανασταινεται στην Μαριούπολη ή ότι “βούλιαξαν” το Makarov και αυτό να “λιάζεται σε προβλήτα της Σεβαστουπόλεως.

Θα το πω ακόμα “πιο χοντρά” : είναι οι ίδιοι, που μας έλεγαν το εμβόλιον είναι απολύτως ασφαλές και παράλληλα θεσμοθετούσαν το ακαταδίωκτο των εμπλεκομένων εταιρειών-ειδικών-πολιτικών γκαουλάϊτερ-φασιστοδημοσιογράφων κλπ, ενώ σήμερα (κατόπιν τρομακτικών πιέσεων) αποκαλύπτεται ότι ούτε ασφαλή ήταν τα εμβόλια, ούτε αποτελεσματικά αλλά αντιθέτως δημιουργούν ήδη σωρείαν παρενεργειών. Στο μέλλον πόσα άλλα θα παρουσιασθούν;

Όποιος λοιπόν έχει παράπονα από τον Χριστόν περί καθυστερήσεων όπου ο ίδιος ή οι προφήτες του δεν είπαν κάτι μη επαληθευμένο, ας διαμαρτυρηθεί πρώτα στον κάθε Κούλη ή Τσιόδρα ή Βασιλακόπουλον ή Παγώνη ή ΚουμπουροΕισαγγελάτον για τα υπησχυμένα ενώ τον κορόιδεψαν ασύστολα. Γιατί την υγεία σου την είχες και (πιθανότατα) σου την κατέστρεψαν ενώ σου την υποσχέθηκαν αλλά την Πόλιν την οποία υποσχέθηκε ο Χριστός δεν την είχες!

Θα σας δώσω (όχι εγώ αλλά βάσει των λεγομένων αγίων ή πατέρων) την αιτιολόγησιν της καθυστερήσεως από την Θεϊκήν οπτικήν :

Ο Χριστός, όντως υποσχέθηκε την Πόλιν αλλά με προϋποθέσεις. Αν σήμερα ομιλούμεν περί καθυστερήσεων τι θα λέγαμε αν (όπως πολλοί πατέρες και άγιοι είπαν) μας την είχε δώσει έναν αιώνα νωρίτερα (όπως διαφαινόταν από τα στρατιωτικά γεγονότα), οπότε κλωτσήσαμε την καρδάρα και το γάλα κι αντί Πόλιν λάβαμε την Μικρασιατικήν καταστροφήν; Ο μέγας Γέρος του Μωριά είχε πει : «ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την Ελευθερία της Ελλάδος και πίσω δεν την παίρνει» ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΣΟ ΤΗΡΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ;

Οι προϋποθέσεις του Χριστού είναι να γίνουμε όχι καλύτεροι άνθρωποι αλλά να γίνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Σήμερα δεν είμαστε άνθρωποι (για την συντριπτική πλειοψηφία ομιλώ). Τα 2 προηγούμενα άρθρα (www.triklopodia.gr/κυανουσ-ουρανοσ-ζωοδοχοσ-πηγη-ή-φονισ/ & www.triklopodia.gr/κυανουσ-ουρανοσ-ζωοδοχοσ-πηγη-ή-φονισ-2/ ) δεν τα δημοσίευσα απλά για να ηθικολογήσω αόριστα ή “θεούσικα”. Όταν είσαι γονεύς και “γράφεις στα παπούτσια σου”, χάριν του εγώ σου, το μέλλον και χαρά των παιδιών σου, πόσο άνθρωπος μπορεί να είσαι; Πόσο άνθρωπος είσαι όταν όχι απλά δεν σέβεσαι την Θείαν Δημιουργίαν αλλά την αντιστρατεύεσαι επιπλέον;

Ο Θεός δεν νοιάζεται γιατί του κάνουμε τον “κήπον” χωματερή. Δεν Του είναι τίποτα σε μηδέν κοσμικόν χρόνον να τα διορθώσει. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ “ΚΑΙΕΙ” ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑΝ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 7δις. Ποιός Τον καταλαβαίνει σε αυτό; Πόσο συνειδητοποιούμε ότι καταδέχτηκε να ενδυθεί άνθρωπος {δια παντός!), να εξευτελισθεί, να βασανισθεί, να πάθει και να σταυρωθεί ατιμωτικώς, ώστε να εξαγοράσει την αμαρτία μας;

Όταν λοιπόν βλέπει να Τον αγνοούμε επιδεικτικότατα, να αντιστρατευόμαστε τον Θείον Λόγον, βάσει του οποίου λειτουργεί η Φύσις, επιτρέπει να συνεχίζουμε να ζούμε στο ήδη γήινο κολαστήριο, μέχρι να βάλουμε μυαλό. Με μετάνοια σε μηδέν χρόνον διορθώνει τα πάντα. Ας διαβάσει κάποιος την παραβολή του Ασώτου και θα δει πως λειτουργεί. Όλα μας τα είπε! Αλλά τι λέω τώρα, ποιός μελετάει αυτά, έχουμε άλλα πλέον βασικά … κατ’εμάς. Ο εγωισμός μας δεν μας αφήνει να δούμε ποιές είναι οι προτεραιότητες της ζωής και να τις ιεραρχήσουμε ορθώς.

(από το βίντεο κρατήστε απλώς τον τρόπον ιεραρχήσεως των μεριμνών)

Ο Χριστός λοιπόν υποσχέθηκε την Πόλιν στους Έλληνες, αφού πρώτα γίνουμε “άνθρωποι”, ώστε να πάμε εκεί και να βοηθήσουμε το Θείον Σχέδιον με τον Επανευαγγελισμόν της ανθρωπότητος. Δεν είναι στόχος κατακτητικός το να πάμε εκεί. Είναι στόχος Αποστολικός, υπηρεσία στον Χριστόν, συμμετοχή εις το Θείον Σχέδιον, το οποίον για να το υπηρετήσουμε πρέπει να έχουμε βελτιωθεί, να έχουμε γίνει καλύτεροι από όσον είμασταν όταν χάσαμε την Πόλιν το 1204 και 1453!

ΛΟΙΠΟΝ : ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΜΕΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ.

ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΝ.

Άρα η καθυστέρησις των προφητευμένων οφείλεται αποκλειστικώς σε μας και όχι στον Χριστόν. Αν η μάνα σου δεν σε πάει στο πάρκο να παίξεις γιατί δεν τελείωσες τα μαθήματα για αύριο, δεν φταίει αυτή, φταις εσύ. Εκείνη γνωρίζει καλύτερα το καλό σου, πόσο μάλλον ο Χριστός, που είναι Θεός. Αλλά όταν υπάρχουν μάνες “φόνισσες” (κατά Άγ.Ιωάννην Χρυσόστομον-δες άνω άρθρα) (κι αντίστοιχοι πατέρες, μην το αγνούμε), ποίαν ανθρώπινην βελτίωσιν αναμένουμε; Και συ που γκρινιάζεις γιατί δεν παίρνουμε την Πόλιν, ενώ αγνοείς τα πάντα γιατί δεν μελέτησες και δεν έμαθες ούτε τα βασικά, ομοιάζεις με 4χρονο, που χτυπιέται μπρούμυτο μέσα στο Jumbo, ουρλιάζοντας “θέλω τη μπάλλα, θέλω τη μπάλλα”!

Κυανούς Ουρανός

Αφήστε μια απάντηση