ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΣΕΒΗ ΒΑΣΙΛΙΑ.

ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΟΤΙ Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΤΠ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΣΕΒΗ ΒΑΣΙΛΙΑ (ΙΩΑΝΝΗ), Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟ, ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ: “ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΟΥΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ”http://www.triklopodia.gr/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CF%80/

ΣΤΟΝ ΕΥΣΕΒΗ ΒΑΣΙΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΙ ΕΞΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ:

1) ΑΓΙΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΠΑΤΑΡΩΝ: ” ΤΟΤΕ ΤΟ ΒΟΔΙ ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΦΙ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΘΑ ΚΡΑΥΓΑΣΕΙ, ΣΤΑΘΕΙΤΕ, ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΣΑΣ, ΑΡΚΕΤΗ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΛΟΝΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΘΛΙΨΗ (ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ, ΔΙΚΑΙΟΣ, ΕΛΕΗΜΩΝ, ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΦΤΩΧΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΟΨΗ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΗΡΕΜΟΣ) ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΠΟΔΙ ΣΗΜΑΔΙ ΕΞΟΓΚΩΜΑ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΘΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ, ΑΝΑΚΗΡΥΞΑΤΕ ΑΥΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ ΣΠΑΘΙ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ Σ’ ΑΥΤΟΝ, ΑΝΔΡΙΖΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΕΧΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΑΒΩΝ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΙΘΙΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΓΕΝΕΑ ΑΠΙΣΤΗ. ΤΟΥΣ ΔΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΘΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΑ ΣΦΑΞΕΙ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΘΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ…ΤΑ ΔΕ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΟΤΡΑ ΚΑΙ ΔΡΕΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΣΙΛΕΥΣΕΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ…”

https://agioskosmasoaitolos.wordpress.com/2014/06/19/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF/

2) ΑΓΙΟΣ 98 ΕΤΩΝ: (ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ)
“ΤΟΤΕ ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΕ ΝΕΥΜΑ ΘΕΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΚΗΠΤΡΟ ΚΑΙ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΘΑ ΣΤΕΨΕΙ ΒΑΣΙΛΙΑ. ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΔΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΣΚΗΠΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΕΛΕΗΜΟΝΑ ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ:”ΑΝΔΡΙΖΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΥΤΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ” ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΜΑΛΩΜΑ ΕΚΕΙΝΟ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΤΡΕΙΣ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ. ΟΛΟΙ ΔΕ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ, ΔΙΟΤΙ Η ΜΑΧΗ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΥΣΕΙ, ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ. ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΙΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΑΘΟ ΒΑΣΙΛΙΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΥΤΟΥ…”

http://profhteion.blogspot.gr/2015/05/blog-post_18.html

3) ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ: “ΔΙΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΣΧΑΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΡΕΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΝΩΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΤΕ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΓΑΛΗΝΗ, ΤΡΩΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΓΗ, ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΔΡΕΠΑΝΑ…ΚΑΙ ΜΕΤΑ…ΘΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΑΡ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΟΡΓΙΣΘΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΟΥΣ…ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ* ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ (ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ) …ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΕΣ…ΤΟΥΣ ΔΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ…”

4) ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΥΜΜΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ Μ. ΚΩΝ/ΝΟΥ: “ΤΟΤΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΕΓΕΡΘΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΑΓΡΙΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΠΕΜΠΤΗΣ ΩΡΑΣ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ “ΣΤΑΘΕΙΤΕ, ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΕ ΦΟΒΟ, ΤΡΕΞΤΕ ΜΕ ΣΠΟΥΔΗ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΑ ΜΕΡΗ, ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝΔΡΑ ΓΕΝΝΑΙΟ, ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΟ, ΑΥΤΟΝ, ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΣΠΟΤΗ, ΔΙΟΤΙ ΦΙΛΟΣ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΕΣ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ”

5) ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ: Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ…ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ… ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΙΣΜΑΗΛΙΤΩΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ… ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΤΡΙΝΕΣ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΧΘΕΙ…ΗΘΗ ΧΡΗΣΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΣΥΝΗ, ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ… ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ…

ΑΛΛΟΥ ΛΕΕΙ:«Ερωτώσι δε τον Βασιλέα, γέλοντες πως ακούει το όνομά σου; ο δε αποκριθείς λέγει, ο πτωχός, ο πτωχολέων, το όνομά μου Ιω, των πάντων ήμην δραπέτης, και ήλθον να πληρώσω μόνον τας λστ’ ημέρας. εγώ ειμί ο ο βασιλεύς ο πένης. ο ελεών πτωχούς και πένητας, το δε όνομά μου, ιώτα και ω, συν τη μακρά, ο λέγεται Ιω, και ελήλυθα εις τον κόσμον εις Χριστιανών πρεσβείαν, ίνα φυλάττω χρόνους λστ’. Έπειτα πορεύομαι, όθεν εξήλθον, είτα έρχεται και ο λύκος ολίγας τινάς ημέρας»! «Ιω» όμως σημαίνει «Ιωάννης» και ως «λύκος» νοείται ο «Αντίχριστος», ο οποίος θα έρθει μετά τον Άγιο Βασιλέα, επειδή πρέπει να προηγηθεί ο ευαγγελισμός στην Ορθοδοξία όλης της ανθρωπότητας! Όσης απομείνει από τον φονικό Πόλεμο…”

6) ΑΓΙΟΣ ΤΑΡΑΣΙΟΣ: “ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟ Ι ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ Σ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΣΩΤΗΡΙΑ.

7) ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ (ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΛΑΟΙ):
Τα όπλα θα πετάξουνε στη γη και τρομαγμένοι/τ’ αστέρι θα κοιτάξουνε σαν
απολιθωμένοι. Σταθήτε θ’ ακουσθή φωνή. Σταθήτε επί τόπου/Γιατί αρκετά
εχύθηκε το αίμα του ανθρώπου. Σπεύσατε πάραυτα εκεί στα δεξιά τα μέρη/το τόξο ακολουθήστε που βγαίνει από το αστέρι.
Κι εκεί θα βρήτε άνθρωπον άγιον/δικόν μου.
Ποιμένα αυτόν εξέλεξα δια το ποίμνιόν μου.
Τούτον και σεις εκλέξατε ποιμένα να ποιμάνη/τα πρόβατα μου, που γυρνούν
έρημα δίχως στάνη.
………………..
Τότε ο Έλλην Βασιλεύς, ο εκλεκτός Κυρίου/εις πάντα θάναι άριστος και επί της
υφηλίου/θα άρχη και θα διοική μετά δικαιοσύνης/και η γη θα χαίρεται εκ
διαρκούς ειρήνης.

8) ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΙΧΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1849.
(Ο Χριστός) ευθύς έντυσε έναν γέρο με γένια και τον ευλόγησεν ο αφέντης μας και όλοι, και τον έβαλε εις τα δεξιά του…»
► «… Τότε κατεβαίνει ένα σύγνεφον, και ο αφέντης μας, καθώς ήταν όλοι ίσκιοι εις το κριτήριον, και πήγαμεν εις την Άγια- Σοφιά, και εκεί ευλόγησε εκείνον τον γέρον όπου ‘χε εις τα δεξιά του, και ήταν μια παράταξη, δεν μπορώ να σας παραστήσω. Τον ευλόγησε ο αφέντης μας και όλοι οι άλλοι και είπε: Τούτος είναι ο πρόεδρος της επιτροπής της βασιλείας μου.
΄Ηρθε ο αφέντης μας (σ.σ. ο Πατήρ), ο Χριστός, η Θεοτόκο και όλοι οι άγιοι, με όλη αυτείνη την φωτόχυση, και πολύ χαρούμενος μου λέγει … είδες τον πιτροπό μου, σας ανάστησα οπίσου. Όποτε θα ΄ρθει η διορισμένη η ώρα, όλα αυτά θα τ΄ απολάψετε, και την μεγάλη κορόνα»
«Μιαν αυγή έκανα την προσευχή μου και ήμουν πολύ μέσα, εις τις εικόνες, και ήμουν και κρυγιωμένος και αποσταμένος και πονεμένος. ανοίγω την πόρτα, βλέπω εις την σάλα έναν με γένια, σαν καλόγερον. τον καλημερώ, του λέγω: Γέροντα, κόπιασε μέσα εις την κάμαρη, ότι δεν μπορώ να σταθώ αυτού – ήτον κοντά τα έβγα του Δεκεμβρίου, 20 (σ.σ. 1849), και ήτον κρύγιον πολύ. Έρχεται μέσα και κάθεται γοναστικώς μπροστά μου. Του λέγω: Αυτό είναι τυραγνικόν έργον. Τον πήρα πλησίον μου. μου λέγει: Σου φέρνω ευκές και ευλογίες από τον αφέντη μας, εσένα και όλης της συντροφιάς σου. Του λέγω: Ποιος είναι ο αφέντης; και συντροφιά δεν έχω. – Ο άνωθεν είναι, και ξέρει και σένα και την συντροφιά σου. – Τι άξιος είμαι εγώ δι΄ αυτά οπού μου λες! σήκω να πάμε μέσα, εις τις εικόνες. Πήγαμεν εκεί, λέγω τρεις φορές: Κύριε, Κύριε, Κύριε, ετούτος ο άνθρωπος ήρθε εις το σπίτι μου και μου λέγει λόγια όπου εγώ είμαι ανάξιος. Και αν είναι αληθινός, να είναι η ευχή και η ευλογία της παντοδυναμίας σου και της βασιλείας σου, ειδέ και είναι επίβουλος, να γένει στάχτη, έξω από το σπίτι μου! Τότε ορκίζεται και αυτός και κλαίγει. Έκαμα τρεις μετάνοιες, το ίδιον και αυτός. Πήρα να του φιλήσω το χέρι του, δεν μου το ΄δωσε, μου είπε ότι δεν είναι γερωμένος… …Μου είπε ότι θα ΄ρθουνε βρωμερά έθνη αναντίον της πατρίδος και θρησκείας, να είστε προσεχτικοί και μεγάλη ομόνοια αναμεταξύ σας, και όταν να ιδείς τίποτας, τελειώνοντας αυτό να κινηθείς με όσους μπορέσεις…»
«…Ξηγήσου με πλατύτερα. Τι είσαι και πώς ήρθες; Μου λέγει: Εγώ ήμουν εις τον Άγιον Τάφο αρκετόν καιρόν, και μιαν βραδιά είδα τον Παντοκράτορα και όλη του την βασιλείαν – και με λένε Γιάννη – και μου λέγει: «Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, εσύ ΄σαι ο επίτροπος της βασιλείας μου, και καθώς φέρνεσαι να μην αλλάξεις τρίχα, είσαι χαμένος και εδώ και εις την άλλη ζωή». Αυτό το είδα τρεις βραδιές εις τον ύπνο μου. ύστερα έρχεται και μου λέγει να ειπώ του γούμενου και των αλλονών ολονών, με τα ονόματά τους, ξεχωριστά, να μην ξέρει ένας τον άλλον, να τ’ς ειπώ τι ‘ναι αυτά οπού κάνουν και που ακολούθησαν το ναόν μου. είτε θα ΄ρθουν εις τον δρόμο τους και να μετανοήσουν, είτε θα ιδούνε πράματα και εδώ και εις την άλλη ζωή. θα τους στείλω εις το ιπύρι να καίγονται μαζί με τους άλλους. Πήγε και είπε όλα αυτά. Τ΄ άιο-Κωνσταντίνου, στα 1844, τον πήραν και πήγαν εις την Κωνσταντινούπολη, και εις την Αγίας Σοφίαν τον χειροτόνησαν. βλέπει αυτά όλα εις τον ύπνο του. Περνώντας κάμποσος καιρός, του λένε να βρεθεί εις την Κωνσταντινούπολη. Πήγε εκεί και του έβαλαν την κορόνα, και του λέγει: Εσύ ΄σαι ο πρόεδρος της πιτροπής της βασιλείας μου, όταν θα ‘ρθει η ώρα μου η διορισμένη. Και του είπε να ‘χει δικιοσύνη, και άλλες πολλές διάτες. Του παρουσιάζουν τον σουλτάνο σ΄ ένα παλιό σκαμνί, και τον δικό μας τον βασιλέα το ίδιον, και του είπε τότε, θα πάνε εις το ιπύρι εις το εξώτερον και οι δύο ετούτοι. τον παίρνουν ύστερα – όχι εις τον ύπνον, ζωντανόν – και τον πάνε σε όλες τις εκκλησίες να τις φκιάσει, και σε όλα τα τζαμιά, και του είπαν, όταν είναι ο καιρός οπού θα πιτροπέψει, του είπαν το κάθε τζαμί τι εκκλησία να γένει. Τους λέγει: Πότε είναι; – Ούτε να ρωτάς δια τον καιρόν, ότι όθεν σε διατάττω, να είσαι έτοιμος και χωρίς να ξετάζεις…»
Η ηλικία του ήταν ως εξήντα πέντε, εβδομήντα. Όχι γερής κράσης, μέτριο μπόγι, και όλο χαρούμενος, γλυκός άνθρωπος πολύ, και έφυγε και μου είπε: Πρώτα ο Θεός, θα σμίξομεν εκεί οπού θα βλογήσει ο αφέντης μας.
Δεν έχω την θύμησην καλά αν ήταν αυτός ο ίδιος εις την παντοδυναμίαν του, τότε εις το κριτήριόν του, οπού τον είχε εις το δεξιόν του, και εις την Αγίαν Σοφίαν –

http://www.noiazomai.net/ioio.html

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ, ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΑΙ., ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ.

* ΔΕ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΓΑΡΗΝΟΙ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΔΟΜΙΚΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΜΕΝΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΝΤΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΄Η ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ.

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ!

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

Αφήστε μια απάντηση