Μήνυμα εκ της διαχείρισης προς τους αναγνώστες του Βάλσαμου

Αγαπητοί φίλοι
Το Βάλσαμο Ψυχής συμπληρώνει ήδη κάποιους μήνες ζωής και είπαμε με την ευκαιρία αυτή να επικοινωνήσουμε μαζί σας, αφενός μεν για να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, αφετέρου δε για να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα.
Πώς το καταλάβαμε, ότι μας εμπιστεύεστε; Απλούστατο! Αφού το “νεογέννητο” σάιτ μας έχει ήδη καθημερινά μερικές χιλιάδες σταθερούς αναγνώστες. Αυτό μας δίνει κουράγιο και δύναμη, για να συνεχίσουμε, να αναζητούμε θέματα, που πιθανόν να είναι ενδιαφέροντα και ψυχωφελή για εσάς.
Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λόγος που ξεκινήσαμε το Βάλσαμο, ενώ υπάρχουν τόσα σάιτ στον ωκεανό του διαδικτύου ήταν για να συμβάλουμε έστω και κατ’ ελάχιστον στην προετοιμασία του κόσμου για τα δύσκολα που καταφθάνουν: Προετοιμασία η οποία θα πρέπει να είναι πρωτίστως πνευματική και δευτερευόντως υλική, όπως και οι άγιοι και γέροντες μας έχουν προειδοποιήσει.
Δε φιλοδοξούμε να υποκαταστήσουμε τον πνευματικό σας, ευελπιστούμε όμως, ότι ελλείψει πολλών πνευματικών καθοδηγητών στις μέρες μας, ίσως βάλουμε ένα λιθαράκι δημοσιεύοντας διδαχές αγίων και φωτισμένων ανθρώπων, προφητείες, προτροπές προς μετάνοια, εξομολόγηση, Θεία Κοινωνία, διδακτικές ιστορίες κλπ.
Παράλληλα βάζουμε θέματα επιβίωσης και υλικής προετοιμασίας για την πείνα που έρχεται, αφού φαίνεται ότι οδεύουμε με σπασμένα τα φρένα προς την εποχή που περιέγραφε ο Άγιος Κοσμάς λέγοντας:
“Μια χούφτα μάλαμα, μια χούφτα αλεύρι”.
Οπωσδήποτε δε λείπει και η επικαιρότητα, που στην παρούσα φάση, σαν να μας θυμίζει κάτι από τις προφητείες των Αγίων αλλά και θέματα που αφορούν στα σχέδια της ΝΤΠ, καθώς επίσης και το χιούμορ, το οποίο θεωρούμε απαραίτητο συστατικό της καθημερινότητάς μας.
Συνεχίζοντας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα ορμώμενοι εκτός των άλλων και από κάποια δικά σας σχόλια, τα οποία μερικές φορές μπορεί να μη δούμε εγκαίρως και να απαντήσουμε με καθυστέρηση:
α) Υπήρξαν κάποια σχόλια σχετικά με τα βίντεο που δημοσιεύουμε. Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφή τα εξής:
ι) Τα βίντεο αυτά προϋπάρχουν στο διαδίκτυο και είναι δημιουργήματα ανθρώπων που έχουν κανάλια στο yt. Το μόνο κριτήριο για να τα επιλέξουμε και να τα φιλοξενήσουμε στο Βάλσαμο είναι η ψυχωφέλειά τους.
ιι) Σωστά παρατηρήσατε, ότι κάποιες φορές ο τίτλος δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο του βίντεο αλλά αυτό δεν είναι δική μας ευθύνη. Συνήθως τα δημοσιεύουμε αυτούσια και με τον αρχικό τίτλο. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια παρενέβημεν και αλλάξαμε τον τίτλο, γιατί ουδεμία πρόθεση έχουμε να παραπλανήσουμε τους αναγνώστες μας μόνο και μόνο για τα κλικ.
ιιι) Δυστυχώς ο χρόνος μας είναι πολύ περιορισμένος, γιατί είμαστε εργαζόμενοι με οικογένειες και πολλές υποχρεώσεις, επομένως και πράγματα μας ξεφεύγουν και λάθη κάνουμε, επειδή δεν προλαβαίνουμε να ελέγχουμε τα πάντα.
Η έλλειψη χρόνου είναι και η απάντηση σε κάποιους που θα προτιμούσαν, να υπάρχει και απομαγνητοφώνηση των λεγομένων στα βίντεο αυτά αλλά αυτό προϋποθέτει πολύ χρόνο.
β) Σχετικά με τις διαφημίσεις, είδαμε κάποια σχόλια, που λένε ότι κάποιες εξ αυτών δε συνάδουν με το χαρακτήρα του Βάλσαμου, που είναι σαφώς Χριστιανικός / Πατριωτικός / Αντινεοταξικός.
Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι τις διαφημίσεις τις επιλέγει η Google και όχι εμείς και ότι κάθε αναγνώστης βλέπει διαφορετικές διαφημίσεις, οι οποίες συνήθως είναι ανάλογες με προηγούμενες αναζητήσεις του. Δεν έχει υποπέσει στη δική μας αντίληψη κάποια μη κόσμια διαφήμιση, παρόλα αυτά ζητούμε συγγνώμη, αν εμφανίστηκε κάτι αντίστοιχο σε κάποιον.
γ) Σχετικά με τις ανέκδοτες προφητείες της γερόντισσας Λαμπρινής Βέτσιου που πρωτοδημοσιεύσαμε, σας διαβεβαιώνουμε, ότι το πνευματικοπαίδι της που μας τις έστειλε, ο Α. Ν. είναι άτομο εμπιστοσύνης, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν και άλλοι που γνώριζαν τη γιαγιά Λαμπρινή που μας τις επιβεβαίωσαν.
Εν τούτοις, θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι δεν έχει γίνει αγιοκατάταξη της γερόντισσας, επομένως κρατάμε πάντα μικρό καλάθι και αναμένουμε την επαλήθευση ή τη διάψευσή τους. Η στάση μας απέναντι στις προφητείες γερόντων (όχι αγίων) είναι: “Μη δέχου, μη απορρίπτει.”
Με χαρά μας διαπιστώσαμε, ότι οι προφητείες αυτές ήδη κάνουν το γύρο του διαδικτύου, αφού τις εντοπίσαμε τόσο σε άλλα σάιτ όσο και σε βίντεο του yt. ΄Αλλωστε σκοπός είναι όχι μόνο οι ειδήσεις αλλά και οι προφητείες να διακινούνται μέσω του διαδικτύου και να γίνονται γνωστές σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.
Θα εκφράσουμε όμως το παράπονό μας, ότι πολλοί από αυτούς που τις αναδημοσίευσαν αυτούσιες και με τα δικά μας σχόλια, δεν έκαναν καν τον κόπο να αναφερθούν στην πηγή, δηλ. στο Βάλσαμο ψυχής. Εν πάση περιπτώσει, είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό, αφού και προσωπικά μας άρθρα διακινήθηκαν επανειλημμένως ειδικά στο yt χωρίς αναφορά στην πηγή.
Για να βεβαιώσουμε τους αναγνώστες μας, ότι είμαστε οι πρώτοι που τις δημοσιεύσαμε, παραθέτουμε στο τέλος τα χειρόγραφα, τα οποία μας στάλθηκαν.
δ) Ποιοι είμαστε:
Το Βάλσαμο ψυχής το διαχειριζόμαστε δύο άτομα:
Η ΄Αννα από την Κέρκυρα ή αλλιώς Σκεπτόμενη Ελληνίδα, που εδώ και μερικά χρόνια αρθρογραφώ στο διαδίκτυο και τα άρθρα μου μπορείτε να τα δείτε εδώ:
Μια σκεπτόμενη Ελληνίδα άρθρα Τρικλοποδιά
Ο Μιχάλης από την Κρήτη που εδώ και 12-13 χρόνια έχει το σάιτ Τρικλοποδιά που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση και τις καρδιές χιλιάδων αναγνωστών.
https://www.triklopodia.gr/
Αυτά τα ολίγα για σήμερα, επειδή οι καλές εξηγήσεις κάνουν τους καλούς φίλους.
Ευχόμαστε καλό αγώνα και καλή μετάνοια σε όλους.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Στα άρθρα συμπεριελάβαμε και κάποια στοιχεία που μας έστειλαν εκ των υστέρων σε μηνύματα.

 

Αφήστε μια απάντηση