Πούτιν για Φινλανδία-Σουηδία: «Η ένταξη στο ΝΑΤΟ ΔΕΝ αποτελεί ΑΜΕΣΗ απειλή, ΑΛΛΑ…»! ISKANDER στέλνονται στα σύνορα, vid

Μετρημένες δηλώσεις Πούτιν αλλά και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ετοιμασίες στα σύνορα! Τι ετοιμάζεται;

Σε θέμα των ημερών έχει εξελιχθεί η ένταξη των Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς επί της ουσίας τα νέα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία είναι όλο και λιγότερα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Μόσχα έχει ήδη προειδοποιήσει για “μπαράζ συνεπειών” από την κίνηση των δύο σκανδιναβικών χωρών.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είχε διεμηνύσει πως η είσοδος των δύο παρακάνω κρατών στο ΝΑΤΟ «δεν θα ενίσχυε την ασφάλειά τους».

Το μεσημέρι της Δευτέρας ήρθε και η πρώτη αντίδραση Πούτιν!

Ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας στην Σύνοδο του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας, είπε ότι η Ρωσία δεν έχει προβλήματα με τη Φινλανδία και τη Σουηδία και πως «η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί άμεση απειλή για εμάς».

ΩΣΤΟΣΟ πρόλαβε να προειδοποιήσει για αντίποινα της Ρωσίας:

«ΑΛΛΑ η επέκταση της (νατοϊκής) στρατιωτικής υποδομής σε αυτά τα εδάφη θα προκαλέσει την απάντησή μας,. Το ποιά θα είναι αυτή είναι κάτι που θα το αποφασίσουμε με βάση τις απειλές που θα δημιουργηθούνΦαίνεται να δημιουργούν πρόβλημα από το πουθενά.

Η επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς είναι ένα τεχνητό ζήτημα το οποίο οδηγεί σε περαιτέρω παγκόσμιες εντάσεις, αντί για ειρηνικούς σκοπούς.

Έχουμε επίσης στοιχεία που υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ και η Ουκρανία ενδέχεται να παραβίασαν το διεθνές δίκαιο με την ανάπτυξη βιολογικών όπλων «ακριβώς στα σύνορά μας».

Με το «βλέποντας και κάνοντας» φαίνεται πως κινούνται επί του θέματος στη Μόσχα, αποφασίζοντας παράλληλα να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η (προληπτική;) στρατιωτική ενίσχυση των συνόρων με τη Φινλανδία.

Οι Ρώσοι δεν έχουν πάρει αψήφιστα το γεγονός πως πιθανότατα από τον Ιούνιο τα σύνορα με το ΝΑΤΟ θα διπλασιαστούν μονομιάς!

Ως εκ τούτου τουλάχιστον 7 βαρέα οχήματα που κουβαλούν πυραύλους Iskander εντοπίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο προς την κατεύθυνση του Vyborg (130χλμ. από την Αγία Πετρούπολη) στα σύνορα με τη Φινλανδία.

Το παρακάτω βίντεο δημοσιεύτηκε και αλιεύτηκε από ρωσικά ΜΜΕ:

(ΦΩΤΟ:video screenshot)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση