«Τα πουλιά δεν είναι αληθινά»: μία Gen 7 θεωρία που κερδίζει έδαφος το τελευταίο διάστημα

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχουν περιστέρια. Εναν κόσμο όπου τα περιστέρια που βλέπουμε, δεν είναι απλά πτηνά. Είναι μηχανικές κατασκευές – δρόνοι (drones) οι οποίες δημιουργήθηκαν για να κατασκοπεύουν την ανθρωπότητα…

Αυτή είναι η νέα θεωρία συνομωσίας που προτάθηκε από τον 24χρονο Peter McIndoe και που κάθε μέρα κερδίζει νέους οπαδούς.

Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, η Νέα Τάξη έχει δημιουργήσει εργαστήρια κατασκευής μηχανικών περιστεριών, τα οποία έχουν ως σκοπό να παρακολουθούν τους πολίτες, περνώντας απαρατήρητα. Εν τάξει… Ποιος θα υποπτευθεί ένα εκνευριστικό περιστέρι;

Στο επίκεντρο του κινήματος βρίσκεται ο Peter McIndoe, 24ων ετών, ένα κολεγιόπαιδο από το Μέμφις, ο οποίος δημιούργησε το Birds Aren’t Real από καπρίτσιο το 2017. Για χρόνια, παρέμεινε στο ρόλο του ως επικεφαλής πιστού της θεωρίας αυτής, διατάζοντας τους ακόλουθούς του να οργίζονται εναντίον όσων αμφισβητούσαν το δόγμα του.

Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, τα μηχανικά περιστέρια διαθέτουν κάμερες, μικρόφωνο, μπαταρία η οποία φορτίζεται από τα πόδια του περιστεριού, ασύρματη κεραία και CPU (επεξεργαστής). Το νεότερο μοντέλο, φαίνεται να διαθέτει και κεραία Wi-Fi…

Οπως φέρεται να δήλωσε ο ίδιος:

«Ασχολούμαστε με τον κόσμο της παραπληροφόρησης τα τελευταία χρόνια και έχουμε συνειδητοποιήσει πολύ καλά τη γραμμή που περπατάμε«, δήλωσε. «Η ιδέα έχει σκοπό να είναι τόσο εξωφρενική, αλλά φροντίζουμε να μην είναι τίποτα από όσα λέμε υπερβολικά ρεαλιστικό. Αυτό είναι ένα στοιχείο που λαμβάνουμε υπόψη μας όταν βγαίνουμε από τον χαρακτήρα μας«.

Τώρα… ο καθ’ ένας μπορεί αυτό να το εκλάβει όπως θέλει, καθώς δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διευκρίνιση και αυτή η δήλωση αφήνει πολλά κενά.

Από τη δική μου εμπειρία με τη ΝΤΠ, μία εμπειρία που αισίως έφτασε φέτος τα 33 χρόνια, δεν μπορώ να αποκλείσω την περίπτωση ύπαρξης μηχανικών περιστεριών. Εδώ όμως υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά». Και σπεύδω να εξηγήσω:

Η κατασκευή τέτοιων δρόνων είναι σχετικά δαπανηρή, αν σκεφτούμε την τεχνολογία που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί προκειμένου αυτοί να είναι πειστικοί προς τον κόσμο. Να είναι πειστικοί στον τρόπο που πετάνε, που περπατάνε, που κινούνται γενικώς. Η μίμηση ενός ζωντανού οργανισμού δεν είναι κάτι απλό και εύκολο. Απαιτούνται πολλές εργατοώρες έρευνας, υψηλή τεχνολογία και ανάλογα υλικά. Κι όλα αυτά έχουν ένα υψηλό κόστος.

Το ερώτημα λοιπόν που μου έρχεται αυτόματα στο νου, είναι: «ποιος ο λόγος να μπει κάποιος σε τόσα έξοδα όταν απλούστατα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις κάμερες που υπάρχουν παντού;» Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της Τροχαίας. Αναφέρομαι σε όλες τις κάμερες. Κάμερες κτηρίων, κάμερες καταστημάτων, κάμερες κινητών τηλεφώνων, κάμερες δορυφόρων, κάμερες υπολογιστών, κάμερες laptop, κάμερες tablet… Ο κόσμος μας έχει γεμίσει κάμερες παντού. Υπάρχουν γύρω μας, τις κουβαλάμε πάνω μας.

Στη μοναδική περίπτωση που θα ήθελε κάποιος να παρακολουθήσει κάποιον σε σημείο που μία κάμερα άλλη δεν έχει πρόσβαση, τότε μπορώ να δικαιολογήσω ένα μηχανικό περιστέρι. Αλλά και πάλι, αποκλείω το να μην υπάρχουν κανονικά περιστέρια, αλλά να υπάρχουν μόνο δρόνοι. Συνεπώς, ΑΝ ΟΝΤΩΣ υπάρχουν, δε θα πρέπει να είναι πάνω από 500 με 1.000 κομμάτια στο σύνολο.

Ενα άλλο σημείο στο οποίο «σκοντάφτει» αυτή η θεωρία, είναι ότι δεν έχει αποδειχτεί. Τα σκίτσα που παραθέσαμε πιο πάνω είναι εικασίες. Κανείς δεν έχει πιάσει ένα περιστέρι – δρόνο ώστε να αποδείξει ότι αυτή η θεωρία έχει ισχύ. Αυτός είναι ο λόγος που παραμένει θεωρία.

Ενα από τα επιχειρήματα των οπαδών της θεωρίας λέει: «έχετε δει τα τελευταία χρόνια αυγά περιστεριών ή νεοσσούς;» Ναι… Κι εγώ θα ρωτήσω το εξής: «έχει ανέβει κανείς στο δέντρο που φωλιάζουν τα περιστέρια να ελέγξει τη φωλιά τους;» Προφανώς όχι! Ούτε οι οπαδοί της θεωρίας αυτής ανέβηκαν ποτέ όμως. Αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα. Φέρνει περισσότερο προς ηλίθια ερώτηση, καθώς κανείς δεν πρόκειται να μπει στον κόπο να κάνει επιθεώρηση φωλιάς περιστεριού.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ προσωπικά, κάθε μέρα συναντάω πτώματα περιστεριών που είτε έχουν χτυπηθεί από αυτοκίνητα, είτε κάποια γάτα κατάφερε να τα αρπάξει. Σε κανένα δεν είδα μηχανικά μέρη που να επιβεβαιώνουν αυτήν τη θεωρία.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχει κάποια δόση αλήθειας. Επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα πιο πάνω: ΑΝ ΟΝΤΩΣ υπάρχουν περιστέρια δρόνοι, τότε μιλάμε για μία μικρή ποσότητα που δεν ξεπερνάει τα 500 με 1.000 κομμάτια. Κι αυτά (αν όντως υπάρχουν), χρησιμοποιούνται σε ειδικές περιπτώσεις κι όχι κατά κόρον.

Ως επέκταση αυτής της θεωρίας, έχει ξεκινήσει άλλη μία, η οποία ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχουν πέτρες»…

Αυτή η θεωρία, υποθέτω ότι πρέπει να ξεκίνησε με βάση κάποια ταινία κατασκοπείας, στην οποία χρησιμοποιήθηκε πέτρα ως κατασκοπευτικό όπλο… Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Κι αυτή η θεωρία σκοντάφτει σε πολλά θέματα. Κυρίως στο ότι δεν έχει βρεθεί κάποια ανάλογη πέτρα.

Τώρα, μην αρχίζετε να σπάτε όποια πέτρα βρεθεί μπροστά σας για να δείτε αν υφίσταται αυτή η θεωρία… Ψυχραιμία!!!

ΚΑΙ σ’ αυτήν τη θεωρία η θέση μου είναι η ίδια με αυτήν για τα περιστέρια. ΑΝ υπάρχουν, τότε είναι λίγα κομμάτια σχετικά και χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένους στόχους.

Το μόνο που εύχομαι τώρα, είναι να μην αρπάξετε καμιά καραμπίνα ή κανένα αεροβόλο κι αρχίσετε να χτυπάτε πουλιά όπου βρείτε και να μη σπάτε όποια πέτρα βρείτε μπροστά σας…

Να θυμάστε ότι η ΝΤΠ μπορεί να μας παρακολουθεί όλους από τις κάμερες που υπάρχουν παντού. Αν θεωρείτε τον εαυτό σας «στόχο ενδιαφέροντος», τότε απλώς παρ’ τε ανάλογες προφυλάξεις.

kanenazori.com

Αφήστε μια απάντηση