ΔΙΔΑΧΕΣ 21 Μάι 2022 - 20:10

Τι είχα ,τι έχασα ….

Τι είχα ,τι έχασα ….
Χαίρεται.
Ποια είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη απώλεια που μπορεί να  σου συμβεί στην ζωή ;
Να  χάσεις τον ΘΕΟ…
Καλά και πως μπορείς να χάσεις τον ΘΕΟ ;
Μπορεί να είμαι στην εκκλησία ,να πηγαίνω στην εκκλησία  ,να είμαι της εκκλησίας και να έχω χάσει τον ΘΕΟ και όμως γίνεται …..
Πίστη τι είναι ; 
Να βλέπω τον ΘΕΟ  αδιαλείπτως  πάνω από όλα  ,να  βλέπω μόνο το “καλό “ που μπορεί να βγει μέσα από το κάθε τι  στο τέλος τέλος, αν  το χειριστώ σωστά .
Η αχώρητη ,ακατάληπτη πρόνοια του .
Δεν χωράει στο μυαλό ενός άπιστου ,ότι ο “καρκινοπαθής ”   θα πάει στον παράδεισο με τον καρκίνο ,χωρίς τον καρκίνο θα παρέμενε παλιάνθρωπος .
Δεν χωρά στο μυαλό ενός άπιστου ,ότι  το παιδί αυτό πρέπει να φύγει από την ζωή γιατί όταν θα μεγαλώσει θα σκοτώσει τους γονείς του και θα χαθεί στο σκοτάδι ..
Δεν χωρά στο μυαλό του άπιστου ,ότι  κάποιος φεύγει νωρίς πάει σε λίγο ΦΩΣ  και κάποιοι που μένουν πίσω   μετανοούν και τον ανεβάζουν με τις προσευχές τους και τις δικές τους προσπάθειες “αλλήλων βάρη βαστάζετε “
Το χρηστόν του ΘΕΟΥ…
Δεν χωράνε στο μυαλό του ανθρώπου τα “κρίματα ” οι κρίσεις του Θεού  και ότι πίσω ,πάνω ,γύρω από κάθε τραγικό ,δύσκολο ,θλιβερό , ευχάριστο , οποιοδήποτε γεγονός ,βρίσκεται   το  ΘΕΛΗΜΑ του ΘΕΟΥ ,για το  καλύτερο δυνατό τέλος .
Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσω στην  ζωή  μου ,να έχω χάσει την θεωρία του Θεού ,να έχω χάσει τον ΘΕΟ .
Να μην καταλαβαίνω  ότι τα πάντα οδηγούν στην μετάνοια ,στην στροφή και στην σωτηρία  ,γιατί έτσι είναι ο ΘΕΟΣ
Το μόνο που  μπορεί  ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ να  σκεφτεί ,να σχεδιάσει , να κάνει ,να με οδηγήσει  ,είναι το ΑΓΑΘΟ  …
Τώρα αν εγώ δεν το βλέπω  είναι επειδή τον έχασα ,ας ελπίσω  ότι το χρηστόν του πάλι θα με ξαναφέρει  “εν μετάνοια ”  κάποια στιγμή να τον δώ ,να τον “Θεωρήσω” να τον πιστέψω ,ότι όλα για καλό μου τα κάνει…
Καλή φώτιση και αρχή  μετανοίας
Γ.Μ

Αφήστε μια απάντηση