Νύχτα-εφιάλτης: Οι Ρώσοι μπήκαν στην Avdiika- “Λιώνουν” το φρούριο των Ουκρανών- Ρωσική προέλαση προς Bakhmut- Soledar

Xάνουν την Novgorodskoye (Νiu York) οι Ουκρανοί

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στο Ντονμπάς καθώς οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο μέχρι πρότινος απόρθητο φρούριο των Ουκρανών, στην πόλη της Avdiika. Ουκρανικές πηγές μιλούν για εφιαλτική νύχτα με την πόλη να σείεται από τους βομβαρδισμούς.

Το ρωσικό πυροβολικό βομβαρδίζει ανηλεώς εδώ και ώρες ενώ έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές σε διάφορα σημεία. Οι Ουκρανοί μιλούν για την χειρότερη νύχτα από τον πόλεμο του 2014!

Βίντεο δείχνουν οι Ρώσοι να σφυροκοπούν με TOS-1 τις ουκρανικές θέσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει εισέλθει στην πόλη η 1η Ταξιαρχία του Ντονέτσκ όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες σε διάφορες συνοικίες. Υπάρχουν δεκάδες νεκροί.

Χτες το WarNews247 είχε αποκαλύψει πως οι Ρώσοι καλούσαν τους Ουκρανούς να παραδοθούν στην Avdiika. Σήμερα φαίνεται πως εξαπέλυσαν τρομαχτική επίθεση στην πόλη.

Διαβάστε επίσης

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση για τους Ουκρανούς στο Ντονμπάς: Έχασαν Oskil και σειρά περιοχών-Οι Ρώσοι τους καλούν να παραδοθούν στην Avdiika

Η πόλη Avdiivka είναι ένα βορειοδυτικό προάστιο του Ντόνετσκ, το οποίο ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις. Από την πλευρά της Avdiivka, οι Ουκρανοί είχαν εντός βολής πυροβολικού το ίδιο το Ντόνετσκ όσο και άλλες περιοχές/πόλεις όπως Gorlovka, Yasinovataya, Makeevka.

Από το 2015, οι Ουκρανοί δημιούργησαν μια οχυρωμένη περιοχή κατά μήκος της γραμμής Avdiivka-Krasnogorovka-Maryinka, η οποία είναι συγκρίσιμη με (και σύμφωνα με ορισμένες πηγές υπερβαίνει) την οχυρωμένη περιοχή της Μαριούπολης.

Tα προβλήματα των Ουκρανών αυτή τη στιγμή είναι πολλά καθώς βρίσκονται υπό κατάρρευση σε :

  1. Severodonetsk
  2. Avdiika
  3. Zolote
  4. Soledar

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ

Η “τανάλια” εγκλώβισε χιλιάδες Ουκρανούς: Έναρξη πολιορκίας στην Avdiika- Έπεσε η Novoselka- Επίθεση με τρομαχτική ισχύ πυρός

Δείτε βίντεο

Φτάνουν Bakhmut οι ρωσικές δυνάμεις!

Οι Ρώσοι πλησίασαν ακόμη περισσότερο στο Soledar διευρύνοντας απ’ όλες τις κατευθύνεις την περιοχή που ελέγχουν γύρω από την Ποπάσναγια. Τις τελευταίες 24 ώρες οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν την Voldomirivka και την Stryapovka.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι απέχουν μόλις 10 χλμ από το Bakhmut το οποίο βρίσκεται ήδη εντός εμβέλειας του ρωσικού πυροβολικού ενώ απέχουν 5 χλμ από τον κρίσιμο κόμβο του Soledar.

Η Soledar βρίσκεται στην κορυφή της ταχύτερης και συντομότερης διαδρομής ανεφοδιασμού προς το Severodonetsk.

Μετά την κατάληψη της Voldomirivka, οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν επίθεση από 3 πλευρές προς την πόλη Soledar η οποία βρίσκεται πάνω στον οδικό άξονα Siversk-Bakhmut.

Ταυτόχρονα, οι Ρώσοι προχωρούν προς τις περιοχές Tripolye-Vasilevka,με σκοπό να κόψουν τον ανεφοδιασμό των Ουκρανών μεταξύ Soledar και Bakhmut από τον Βορρά.

Στην περιοχή επιχειρούν δύο ρωσικά Τακτικά Τάγματα μαζί με επιθετικά ελικόπτερα Ka-52.

Δείτε βίντεο

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Novoselovka – Xάνουν την Novgorodskoye (Νiu York) οι Ουκρανοί

Η Ρεπουμπλικανική Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ και μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέλαβαν έναν ακόμη οικισμό κοντά στο Ντόνετσκ. Πρόκειται για το χωριό Novoselovka, που βρίσκεται δυτικά της Gorlovka.

Η κατάληψη της Novoselovka κατέστησε δυνατή την πρόσβαση στα νότια προάστια του Novgorodsky που προηγουμένως μετονομάστηκε σε “Niu York” από την Ουκρανία.

Η πόλη Niu-York είναι πλέον εκτεθειμένη από 3 πλευρές ενώ η αποστολή ουκρανικών ενισχύσεων είναι σχεδόν αδύνατη. Όλοι οι οδικοί άξονες επιτηρούνται από ρωσικά UAV και βρίσκονται εντός εμβέλειας πυροβολικού.

Δείτε βίντεο

Θωρακίζουν την Gorlovka – Διαλύουν την πρώτη γραμμή πυρός των Ουκρανών

Δυστυχώς για την Ουκρανία, η Niu-York βρίσκεται σε μια κοιλάδα 130 μέτρα χαμηλότερα από τη γύρω περιοχή. Αυτό κάνει την ουκρανική άμυνα πολύ αδύναμη. Οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν πολλά πλεονεκτήματα όπως καλύτερη παρατήρηση, κάλυψη και πυροβολικό.

Ο πληθυσμός του Novgorodsky (Niu York) πριν από το ξέσπασμα του πολέμου ξεπερνούσε τις 10 χιλιάδες άτομα.

Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές δυνάμεις στο κοντινό χωριό Novobakhmutovka εγκλωβίστηκαν από τρεις πλευρές.

Η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων βόρεια της Novobakhmutovka προς την Alexandropol και η κατάληψη της Novoselovka καθιστούν δυνατή την διάλυση της πρώτης γραμμής πυρός των Ουκρανών.

Από εκεί οι ουκρανικές δυνάμεις κτυπούσαν με το πυροβολικό την Gorlovka, πόλη του Ντονέτσκ.

Δείτε βίντεο

Δείτε χάρτες

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Αφήστε μια απάντηση