Επιχείρηση Ρωσίας-Κίνας με εικονικές προσβολές Tu-95 & H-6K κατά “QUAD”: Απογειώθηκαν F-2 & F-15 -Στρατηγός ΗΠΑ: “Κίνδυνος παγκόσμιας σύγκρουσης”

13 ώρες κόλασης στον Ειρηνικό – Διάβημα Ιαπωνίας

Πολεμικό κλίμα επικράτησε στον Ειρηνικό για 13 ώρες. Ρωσία και Κίνα προχώρησαν σε κοινή επιχείρηση στέλνοντας “πακέτο” στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-95 μαζί με H-6K σε αποστολές εικονικών βομβαρδισμών εναντίον της συμμαχίας του “QUAD”.

Νότια Κορέα και Ιαπωνία απογείωσαν μαχητικά ενώ το Τόκιο προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας τόσο προς Μόσχα όσο και προς Πεκίνο.

Υπενθυμίζουμε ότι το Τόκιο φιλοξένησε σήμερα τη σύνοδο κορυφής της Quad, μιας άτυπης συμμαχίας στην οποία μετέχουν οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και της Ινδίας, οι οποίοι εκφράζουν ανησυχίες για την αυξανόμενη στρατιωτική επιρροή της Κίνας στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού.

Επί 13 ώρες περιπολούσαν Ρωσία και Κίνα

Η κοινή περιπολία Ρωσίας-Κίνας κράτησε 13 ώρες πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας και την Ανατολική Σινική Θάλασσα. Σε αυτή μετείχαν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 και κινεζικά Xian H-6.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, σε ορισμένα στάδια της διαδρομής, συνοδεύονταν από F-2 της Αεροπορίας της Νότιας Κορέας και F-15 της Ιαπωνικής Αεροπορίας.

Από την πλευρά του, το κινεζικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κινεζικά και ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα κοινή αεροπορική περιπολία.

Η περιπολία, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «ετήσιου σχεδίου στρατιωτικής συνεργασίας», πραγματοποιήθηκε πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, την Ανατολική Σινική Θάλασσα και τον Δυτικό Ειρηνικό, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

Αυτή είναι η τέταρτη περιπολία της στρατηγικής αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Οι προηγούμενες πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2021, τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιούλιο του 2019.

Τον Ιούλιο του 2019, η Νότια Κορέα κατηγόρησε τη Ρωσία για παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε τότε ότι νοτιοκορεατικά μαχητικά προσπαθούσαν να αποτρέψουν την υπερπτήση ρωσικών και κινεζικών βομβαρδιστικών.

Εμπλοκή Ιαπωνίας

Κινεζικά και ρωσικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα πέταξαν μαζί σήμερα κοντά στην ιαπωνική επικράτεια, με αποτέλεσμα να απογειωθούν ιαπωνικά μαχητικά για να τα αναχαιτίσουν.

Aυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Νομπούο Κίσι διευκρινίζοντας ότι το Τόκιο διαμαρτυρήθηκε επισήμως στο Πεκίνο και τη Μόσχα και εξέφρασε τις «σοβαρές ανησυχίες» του.

“Η Ιαπωνία απογείωσε μαχητικά αφού κινεζικά και ρωσικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν κοινές επιχειρήσεις γύρω από την Ιαπωνία την Τρίτη” δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Nobuo Kishi, σε μια προφανή πρόκληση καθώς οι ηγέτες της ομάδας “Quad” συναντήθηκαν στο Τόκιο.

«Δύο κινεζικά βομβαρδιστικά H-6 ενώθηκαν με δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95 στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και πραγματοποίησαν κοινή πτήση προς την Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας», είπε ο Kishi σε συνέντευξη Τύπου.

«Μετά από αυτό, συνολικά τέσσερα βομβαρδιστικά- δύο πιθανώς νέα κινεζικά βομβαρδιστικά που αντικατέστησαν τα προηγούμενα βομβαρδιστικά – και δύο ρωσικά βομβαρδιστικά, πραγματοποίησαν κοινή πτήση από την Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας στον Ειρηνικό Ωκεανό».

Απογείωσαν μαχητικά Νότια Κορέα-Ιαπωνία – Τί είπε το ρωσικό ΥΠΑΜ

Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα απογείωσαν μαχητικά για να συνοδεύσουν τα στρατηγικά βομβαρδιστικά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας αν και δεν υπήρξαν παραβιάσεις του εναέριου χώρου, ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Σε ορισμένα στάδια της διαδρομής, τα στρατηγικά βομβαρδιστικά συνοδεύονταν από αεροσκάφη F-2 ​​της Αεροπορίας της Νότιας Κορέας και F-15 της Ιαπωνικής Αεροπορίας», αναφέρεται στο μήνυμα.

“Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων, τα αεροσκάφη και των δύο χωρών ενήργησαν αυστηρά σύμφωνα με τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου. Δεν υπήρξαν παραβιάσεις του εναέριου χώρου ξένων κρατών”, σημείωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του σχεδίου στρατιωτικής συνεργασίας για το 2022 και δεν στρέφεται κατά τρίτων χωρών», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΑΜ.

Μπήκαν στη Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας της Νότιας Κορέας

Αρκετά ρωσικά και κινεζικά αεροσκάφη εισήλθαν στη Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας της Νότιας Κορέας (KADIZ), ανέφεραν τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη, επικαλούμενα το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας (JCS).

«Δύο κινεζικά και τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στο KADIZ (Ζώνη Αναγνώρισης) χωρίς να παραβιάσουν τα αεροπορικά σύνορα της Νότιας Κορέας», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Η Νότια Κορέα ανέφερε ότι απογείωσε αεροσκάφη.

Η ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας δεν είναι εδαφικός εναέριος χώρος και οριοθετείται έτσι ώστε τα ξένα αεροσκάφη να μπορούν να ταυτοποιηθούν προκειμένου να αποφευχθούν τυχαίες συγκρούσεις.

Υπενθυμίζουμε, ότι η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας που δημιούργησε η Νότια Κορέα, όπως ανέφερε τον Ιούλιο του 2019 ο Sergey Kobylash, διοικητής της Στρατηγικής Αεροπορίας  των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

“Τέτοιες ζώνες δεν προβλέπονται από διεθνείς κανόνες και, κατά συνέπεια, δεν αναγνωρίζονται από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Αυτό τέθηκε επανειλημμένα υπόψη της νοτιοκορεατικής πλευράς μέσω διαφόρων καναλιών”, δήλωσε τότε ο Kobylash.

Αυξάνεται η πιθανότητα παγκοσμίου πολέμου

Ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στις ΗΠΑ, είπε, στους δόκιμους αξιωματικούς που αποφοιτούν από τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ στο West Point το Σάββατο, να είναι προετοιμασμένοι για τον αυξανόμενο κίνδυνο παγκόσμιας σύγκρουσης και μια σειρά από νέες τεχνολογίες όπλων.

«Υπάρχει η πιθανότητα για μια σημαντική διεθνή σύγκρουση μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων. Και αυτή η πιθανότητα αυξάνεται, δεν μειώνεται»,είπε ο Μάιλι,

«Και αυτή τη στιγμή συμβαίνει μια θεμελιώδης αλλαγή στον ίδιο τον χαρακτήρα του πολέμου. Αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή δύο παγκόσμιες δυνάμεις, την Κίνα και τη Ρωσία, η καθεμία με σημαντικές στρατιωτικές δυνατότητες, και οι δύο σκοπεύουν να αλλάξουν πλήρως το σημερινό σκηνικό που βασίζεται σε διεθνείς κανόνες».

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία διδάσκει στον κόσμο ότι «η επιθετικότητα που μένει αναπάντητη ενθαρρύνει τον επιτιθέμενο», πρόσθεσε ο Αμερικανός στρατηγός.

Ο Milley είπε πρόσθεσε ότι ο χαρακτήρας του πολέμου έχει επίσης αλλάξει ανάλογα με τα είδη των όπλων που χρησιμοποιούνται.

 «Ξεκινήστε προετοιμασία» λέει ο Αρχηγός ΕΔ των ΗΠΑ

«Η ωριμότητα των διαφόρων τεχνολογιών που είτε υπάρχουν σήμερα είτε βρίσκονται σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης, όταν συνδυαστούν, είναι πιθανό να αλλάξουν τον χαρακτήρα του πολέμου από μόνες τους», είπε ο Milley.

«Θα πολεμήσετε με ρομποτικά άρματα μάχης, πλοία και αεροπλάνα», πρόσθεσε.

«Είμαστε μάρτυρες μιας επανάστασης στη φονικότητα και τα πυρομαχικά ακριβείας. Αυτό που κάποτε ήταν αποκλειστικό απόκτημα στρατού των ΗΠΑ είναι τώρα διαθέσιμο στα περισσότερα εθνικά κράτη που έχουν τα χρήματα και τη θέληση να τα αποκτήσουν».

Σύμφωνα με τον Milley, η μητέρα όλων των τεχνολογιών είναι η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η οποία έχει ως αποτέλεσμα «την πιο βαθιά αλλαγή που έγινε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία».

«Η τεχνολογία των όπλων θα αλλάξει επίσης δραματικά τις επόμενες δεκαετίες. Θα πολεμήσετε με ρομποτικά άρματα μάχης, πλοία και αεροπλάνα»,πρόσθεσε ο Μάιλι κατά την διάρκεια της ομιλίας του στους δόκιμους αξιωματικούς.

Ένας βασικός τομέας ανησυχίας είναι η συνεχιζόμενη κατασκευή εκατοντάδων νέων σιλό διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων από την Κίνα.

Επίσης αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν που η Κίνα αναπτύσσει διαστημικές δυνατότητες προκειμένου να «διαβρώσει το πλεονέκτημα πληροφοριών του αμερικανικού στρατού».

Δείτε εικόνες και χάρτες από την κοινή περιπολία Κίνας-Ρωσίας

Image

Image

Image

Image

Image

Image

warnews247.gr

 

Αφήστε μια απάντηση