Ιερέας απειλεί με μηνύσεις το «X-Factor» για το φιλί Ρόκκου – Γεωργίου

Ιερέας από τη Λάρισα είναι αποφασισμένος να κηρύξει «ιερό» πόλεμο για το φιλί Ρόκκου – Γεωργίου στο «X-Factor», υποστηρίζοντας πως η σκηνή αυτή προσβάλλει τα ήθη και τα έθιμα της χώρας και μάλιστα προαναγγέλλει πως θα κινηθεί δικαστικά κατά του τηλεοπτικού show.

Ο ιερωμένος κάνει λόγο για «απίστευτες εικόνες που προσβάλλουν τα ήθη και τις αξίες ολόκληρης της κοινωνίας» και προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία στο ΕΣΡ.

«Μια οικογένεια επιλέγει να παρακολουθήσει τηλεοπτικό πρόγραμμα και έρχεται αντιμέτωπη με απίστευτες εικόνες που προσβάλλουν τα ήθη και τις αξίες ολόκληρης της κοινωνίας. Τα ανήλικα παιδιά μου παρακολούθησαν το χθεσινό αποκρουστικό θέαμα. Σκέφτεστε τι ζημιά μπορεί να κάνει στις ψυχούλες τους κάτι τέτοιο; Θα κινηθώ νομικά, θα κάνω καταγγελία στο ΕΣΡ για το ζήτημα αυτό, υπάρχουν νόμοι. Η ομοφυλοφιλία αντίκειται στο δημιουργικό σχέδιο του Θεού για την ενότητα του ανθρωπίνου γένους, η οποία έγκειται στην ύπαρξη δύο φύλων, του αρσενικού και του θηλυκού» ανέφερε ο ιερέας σε επιστολή του στο Εκκλησία online.

Ο ιερέας αιτιολόγησε τη στάση του με το επιχείρημα ότι ο χριστιανισμός δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια φαινόμενα. «Ο Απόστολος Παύλος και οι πατέρες της Εκκλησίας έχουν εκφραστεί αυστηρά κατά της ομοφυλοφιλίας και θεωρούν ότι δεν πρόκειται περί συντροφικότητας, αλλά περί διαστροφικής φιληδονίας ορισμένων προσώπων, που δεν είναι από τη φύση τους τέτοια, αλλά γίνονται εξαιτίας της ακολασίας και του έκφυλου τρόπου ζωής τους. Αρα η θεολογία μας δεν αφήνει περιθώρια να δικαιολογηθεί η ομοφυλόφιλη πράξη και κατάσταση, πολλώ δε μάλλον να γίνει αποδεκτή ως φυσική αδυναμία και να μη θεωρείται αμάρτημα, αστοχία δηλαδή από τον αρχικό προορισμό του ανθρώπου, που είναι το “καθ’ ομοίωσιν”».

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση