ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ: ΑΚΡΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!

Αγαπητοί φίλοι

΄Οπως γνωρίζετε, το αδελφάκι της Τρικλοποδιάς, Βάλσαμο, περιστρέφεται γύρω από δύο βασικούς πυλώνες:

Ο πρώτος είναι η πνευματική προετοιμασία μας για τα δύσκολα που καταφθάνουν…

Ο δεύτερος είναι η υλική προετοιμασία για την επισιτιστική -και όχι μόνο- κρίση που ήδη διαφαίνεται στον ορίζοντα και εκφράζεται από επίσημα χείλη…

Πολλοί Χριστιανοί εκφράζουν το δισταγμό τους σχετικά με το αν είναι απαραίτητη ΚΑΙ η υλική προετοιμασία ή θα πρέπει απλώς να εναποθέσουμε όλες τις ελπίδες μας στην Παναγία κατά το

“Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, Μήτερ του Θεού, φύλαξον με υπό την σκέπην σου.”

Δε σας κρύβω, ότι προβληματίστηκα σχετικά με το ποια από τις δύο απόψεις είναι η σωστή, οπότε απευθύνθηκα στους ΕΙΔΙΚΟΥΣ:

α) Στον ΄Αγιο Παϊσιο:

«Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργείτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δεν θα έχει».

β) Στο Γέροντα Βασίλειο Καυσοκαλυβίτη:

Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: Συμβουλές για αποθήκευση τροφίμων

γ) Στον πνευματικό μου, με τον οποίο δεν έχω την ευκαιρία να κάνω συχνά μακροσκελείς συζητήσεις, αφού ζει σε άλλη πόλη. Κατά την αγία και μεγάλη Τεσσαρακοστή όμως, που βρεθήκαμε από κοντά και μετά την εξομολόγηση, συζήτησα μαζί του όλες τις απορίες που είχα και διαπίστωσα μια πλήρη ταύτιση απόψεων:

΄Οχι μόνο συμφωνεί, ότι θα πρέπει να καλλιεργούμε τη γη και να κάνουμε προμήθειες τροφίμων -και μάλιστα κονσερβών και εμφιαλωμένου νερού για την περίπτωση πυρηνικού πολέμου- αλλά προτείνει, αν είναι δυνατόν, να κατασκευάσουμε και καταφύγια!

Αφού λοιπόν πήρα το ΟΚ από τους επαϊοντες, προχωρώ ακάθεκτη στην προσπάθειά μου, να προτείνω λύσεις για την επιβίωσή μας:

Πολλές φορές όταν μου ζητούν τη γνώμη μου, προτρέπω τους πάντες να εγκαταλείψουν τις πόλεις και να πάνε στα χωριά τους, όπου βάσει προφητειών αλλά και προηγούμενων εμπειριών (Κατοχή, 1941) η επιβίωση είναι πάντα ευκολότερη.

Αναγνωρίζω όμως, ότι κάποιοι δεν έχουν αυτήν τη δυνατότητα -τουλάχιστον όχι ακόμα, αφού κάποια στιγμή θα αναγκαστούν από τις καταστάσεις- είτε διότι δεν έχουν καταγωγή από χωριό είτε διότι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την εργασία τους.

΄Ομως θα πρέπει να γνωρίζουμε, ότι κάποια στιγμή η πρόσβασή μας στα σούπερ μάρκετ ίσως καταστεί αδύνατη είτε γιατί θα κλείσουν είτε γιατί θα απαιτείται η ψηφιακή ταυτότητα για τις συναλλαγές μας είτε γιατί κάτι άλλο θα θυμηθεί η χούντα, για να μας κάνει τη ζωή δύσκολη είτε γιατί θα χρεοκοπήσει η χώρα είτε…. είτε…

Και αν νομίζετε, ότι λέω φαντασιοπληξίες, δείτε στο παρακάτω βίντεο, τι λένε Αγιορείτες Πατέρες:

ΆΓΙΟΝ ΌΡΟΣ:ΟΙ ΠΑΤΈΡΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΎΝ-«ΑΥΤΆ ΘΑ ΣΥΜΒΟΎΝ, ΠΡΟΈΤΟΙΜΑΣΤΕΊΤΕ…

Επειδή λοιπόν “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”, καλά είναι να έχουμε υπόψιν παραγωγούς που ζουν στον τόπο κατοικίας μας, αν μέχρι τότε εμείς ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑΡΚΕΙΣ. Αυτός είναι και ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο, αφού ανακάλυψα με μεγάλη μου χαρά, ότι ο εκλεκτός φίλος Αβραάμ Σκεντερίδης ήδη καταρτίζει καταλόγους παραγωγών ανά νομό.

Παρακάτω το λινκ από την ιστοσελίδα του Αβραάμ με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες:

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Στη συνέχεια το βίντεο, στο οποίο εξηγεί, τι ακριβώς κάνει:

Και αμέσως μετά οι κατάλογοι των παραγωγών που έχει ήδη καταρτίσει:

ΑΓΡΟΤΕΣ

ΨΑΡΑΔΕΣ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ

Τι ζητώ από εσάς:

Αφενός να εκτυπώσετε και να κρατήσετε ως κόριν οφθαλμού αυτούς τους καταλόγους, ούτως ώστε να έχετε πού να απευθυνθείτε, όταν παραστεί ανάγκη…

(Σημειωτέον, ότι θα εμπλουτίζονται διαρκώς από νέους παραγωγούς, οπότε είναι καλό να επισκέπτεστε συχνά τη σελίδα του Αβραάμ ή τα παραπάνω λινκ, ώστε να είστε πάντα ενήμεροι. Μπορείτε επίσης να μπείτε στην ομάδα viber που έχει φτιάξει και να ενημερώνεστε άμεσα.)

Αφετέρου δε, αν είστε παραγωγοί, να επικοινωνήσετε μέσω μέιλ με τον Αβραάμ και να του το δηλώσετε, ώστε να σας συμπεριλάβει στις λίστες. ΄Οσο περισσότεροι παραγωγοί γίνουν γνωστοί ανά νομό, τόσο πιο εύκολα θα εξυπηρετηθεί ο κόσμος στα δύσκολα. Το μέιλ του Αβραάμ είναι το εξής:

makis.skenteridis@gmail.com

Ενώ καλά είναι να γράψετε ως θέμα π.χ.

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ / ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ κλπ.

Θεωρώ, ότι θα ήταν πολύ ωφέλιμο, να έρθετε άμεσα σε επαφή με τους παραγωγούς του νομού σας και να τους στηρίξετε από τώρα στην προσπάθεια που κάνουν, ώστε να συνεχίσουν και να μην εγκαταλείψουν, αφού ως γνωστόν η χούντα τους κάνει τη ζωή δύσκολη με τις συνεχείς ανατιμήσεις -σύντομα ίσως και ελλείψεις- σε λιπάσματα, ζωοτροφές, ενέργεια κλπ.

Θεωρώ, ότι η αλληλεγγύη και το “ανταλλακτικό εμπόριο” θα είναι ο μόνος τρόπος να τα βγάλουμε πέρα στα δύσκολα που θα έρθουν.

Θεωρώ, ότι ζούμε πλέον την εποχή, που “οι προφητείες γίνονται ειδήσεις” σύμφωνα με το Μόρφου και θα πρέπει να τις έχουμε ως οδηγό στη ζωή μας και να πορευόμαστε σύμφωνα με αυτές.

Πάνω από όλα ας μείνουμε μακριά από τις επιταγές των νεοταξιτών και των εγχωρίων τσιρακίων τους είτε αυτές αφορούν τρυπήματα είτε βιομετρικές ταυτότητες* είτε ο,τιδήποτε άλλο σκαρφιστούν για να μας κλέψουν ό,τι πολυτιμότερο έχουμε:

Το οποίο βέβαια ΔΕΝ είναι τα σπίτια, τα αυτοκίνητα και οι περιουσίες αλλά η αθάνατη ψυχή μας κατά τον Πατροκοσμά:

“Τούτο σας λέγω και σας παραγγέλω· καν ο ουρανός να κατεβή κάτω, καν η γη να ανεβή επάνω, καν όλος ο κόσμος να χαλάση, σήμερον, αύριον, να μη σας μέλλη τι έχει να κάμη ο Θεός.

Το κορμί σας ας το καύσουν, ας το τηγανίσουν· τα πράγματά σας ας σας τα πάρουν· μη σας μέλλει· δώσατέ τα· δεν είνε ιδικά σας. Ψυχή και Χριστός σας χρειάζονται .

Αυτά τα δύο όλος ο κόσμος να πέση, δεν ημπορεί να σας τα πάρη, εκτός και τα δώσετε με το θέλημά σας. Αυτά τα δύο να τα φυλάγετε, να μη τα χάσετε”.

Γιατί ζούμε την εποχή για την οποία προειδοποιούσε ο άγ. Παίσιος:

«Ο Θεός επιτρέπει να γίνει τώρα ένα τράνταγμα γερό. Έρχονται δύσκολα χρόνια. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες… Να το πάρουμε στα σοβαρά, να ζήσουμε πνευματικά. Οι περιστάσεις μας αναγκάζουν και θα μας αναγκάσουν να δουλέψουμε πνευματικά.

Καλόν όμως είναι να το κάνουμε χαρούμενα και προαιρετικά και όχι από θλίψεις, αναγκαστικά. Πολλοί Άγιοι θα παρακαλούσαν να ζούσαν στην εποχή μας, για να αγωνισθούν… Τώρα δεν πάμε να υπερασπισθούμε την Πατρίδα ή να αγωνισθούμε, για να μη μας κάψουν οι βάρβαροι τα σπίτια μας… ούτε πάμε για ένα έθνος ή για μια ιδεολογία. Τώρα πάμε ή για τον Χριστό ή για τον διάβολο. Είναι καθαρό μέτωπο… Πάντως, θα δούμε φοβερά πράγματα. Θα δοθούν πνευματικές μάχες. Οι Άγιοι θα αγιασθούν περισσότερο και οι ρυπαροί θα γίνουν ρυπαρότεροι (Αποκ. ΚΒ΄ 11). Νοιώθω μέσα μου μια παρηγοριά. Μια μπόρα είναι, και ο αγώνας έχει αξία, γιατί τώρα δεν έχουμε εχθρό τον Αλή-Πασά ή τον Χίτλερ ή τον Μουσολίνι, αλλά τον διάβολο. Γι’ αυτό θα έχουμε και ουράνιο μισθό».

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, αδέλφια και ας ευχηθούμε, να φανούμε έστω και κατ΄ελάχιστον αντάξιοι της σταυρικής Του θυσίας…

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ

annapan1966@hotmail.com

*Αναγνώστης από την Κύπρο μας ενημέρωσε, ότι εκεί οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ναι μεν αποφεύγουν τα τρυπήματα αλλά τρέχουν να παραλάβουν τις βιομετρικές ταυτότητες. Προσοχή! Γνωρίζουμε όλοι ότι η παραλαβή τους ισοδυναμεί με άρνηση Χριστού! Προσωπικά έχω γράψει άρθρα όπου αναφέρω τις σχετικές προφητείες και συμβουλές αγίων και σύντομα θα τα αναδημοσιεύσω. Εν τω μεταξύ ενημερώστε τους δικούς σας ανθρώπους, μην πέσουν στην παγίδα του αντιδίκου.

Αφήστε μια απάντηση