Ήταν μόνο η αρχή! Ρώσος ειδικός: Τότε θα ξεκινήσει η γενική μάχη για το Ντονμπάς

Οεπικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, Κιρίλ Μπουντάνοφ, δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας φέρεται να σχεδιάζουν να εισέλθουν στο έδαφος της Κριμαίας. Πότε μπορεί να ξεκινήσει η «γενική μάχη για το Ντονμπάς» και ποιες είναι οι πιθανότητες του Κιέβου να βγει νικητής από αυτήν, αναλύει ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός, Σεργκέι Ντενισέντσεφ.

«Μέχρι το τέλος του έτους, πρέπει τουλάχιστον να εισέλθουμε στο έδαφος της Κριμαίας», είπε ο Μπουντάνοφ σε συνέντευξή του στην Ukrayinska Pravda.

Ο αξιωματούχος πιστεύει ότι το σημείο καμπής στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υποτίθεται ότι θα συμβεί τον Αύγουστο. Τότε είναι που οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα λάβουν νέα όπλα και θα τα χρησιμοποιήσουν ενεργά.

Ο Μπουντάνοφ και άλλοι Ουκρανοί πολιτικοί υπόσχονται μια αντεπίθεση σε ορισμένες περιοχές μόνο για να διατηρήσουν το ηθικό του στρατιωτικού τους προσωπικού, είπε ο ανεξάρτητος στρατιωτικός ειδικός Σεργκέι Ντενισέντσεφ στο PolitExpert.

Το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έπεσε μετά την υποχώρηση από αρκετούς οικισμούς του Ντονμπάς για να αποτραπεί η περικύκλωση. Επίσης, η μαζική παράδοση των Ναζί “Αζόφ” επηρέασε την επιδείνωση της διάθεσης.

«Το γεγονός ότι θα προσπαθήσουν να εξαπολύσουν κάποιου είδους αντεπίθεση τον Αύγουστο είναι πολύ πιθανό. Αλλά το πόσο επιτυχημένη θα είναι είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Αυτό επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες», είπε ο στρατιωτικός ειδικός.

Ο αριθμός των όπλων που ελήφθησαν και το επίπεδο εκπαίδευσης του στρατιωτικού προσωπικού είναι, φυσικά, σημαντικά, είπε ο Ντενισέντσεφ. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη πού θα βρίσκεται η πρώτη γραμμή μέχρι εκείνη τη στιγμή, ποιος εξοπλισμός και ποια τακτική θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ. Σημαντικός παράγοντας είναι το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, το οποίο κάθε μέρα πέφτει ολοένα και πιο γρήγορα. Σε δύο μήνες, η κατάσταση με τα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσε να επιδεινωθεί εξαιρετικά.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, τα ρωσικά στρατεύματα «διάβασαν» τον εχθρό, κατάλαβαν πώς διεξήγαγε πολεμικές επιχειρήσεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και οι Λαϊκές Δημοκρατίες ενεργούν σύμφωνα με νέες τακτικές, που τους επιτρέπουν να καταστρέφουν συστηματικά τους εθνικιστές, χτυπώντας τους έξω από οικισμούς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οποιαδήποτε απόπειρα αντεπίθεσης θα ματαιωθεί. Ένα τέτοιο βήμα θα φέρει μόνο γιγαντιαίες απώλειες στο Κίεβο.

«Η Δύση έχει ήδη στείλει κάποιο εξοπλισμό και σχεδιάζει να στείλει κι άλλο. Εάν μιλάμε για παραδόσεις σοβαρών ξένων συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, κατευθυνόμενων πυραύλων, μεγάλων αντιπλοϊκών πυραύλων, τότε, αν κρίνουμε από τις επίσημες δηλώσεις Αμερικανών και Βρετανών αξιωματούχων, τα περισσότερα από τα βαρέα συστήματα θα φτάσουν στα τέλη Ιουλίου και τον Αύγουστο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τον Αύγουστο να ξεκινήσει η «γενική μάχη για το Ντονμπάς», δήλωσε ο Ντενισέντσεφ.

Τα προβλήματα με τους ανθρώπινους πόρους και τα καύσιμα και τα λιπαντικά δεν θα επιτρέψουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να ξεκινήσουν την αντεπίθεση που ανακοινώθηκε. Αυτή τη γνώμη είχε εκφράσει προηγουμένως ένας απόστρατος συνταγματάρχης, συμμετέχων στις εχθροπραξίες στο Αφγανιστάν, επικεφαλής του τμήματος πολιτικών επιστημών και κοινωνιολογίας του Ρωσικού Οικονομικού ΠανεπιστημίουΠλεχάνοφ, Αντρέι Κόσκιν.

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση