Στρατιωτική συμμαχία ισλαμιστών κατά Ελλάδος – EFES-2022: Αζέροι & Τούρκοι επιχειρούν απόβαση σε ελληνικό νησί & βυθίζεται τουρκικό υποβρύχιο – Mε συμμετοχή λιβυκής πυραυλακάτου!

Την ώρα που η Τουρκία ζητάει αποστρατικοποίηση των νησιών συνθέτει παράλληλα μία στρατιωτική ισλαμιστική συμμαχία κατά της Ελλάδας, καθώς μετά το Πακιστάν κάλεσε και το Αζερμπαϊτζάν και την Λιβύη στο Αρχιπέλαγος!

«Οι αποβατικές δυνάμεις των ισλαμιστών επιχειρούν απόβαση σε ελληνικό νησί. Κατά την διάρκεια των εχθροπραξιών ένα τουλάχιστον τουρκικό υποβρύχιο που βρίσκεται στην περιοχή βυθίζεται από ελληνική τορπίλη και πρέπει να εκτελεσθεί επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος».

Αυτό είναι το διπλό σενάριο πάνω στο οποίο ασκούνται δυνάμεις από Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο της αποβατικής άσκησης «EFES-2022» με συμμετοχή για πρώτη φορά και λιβυκής πυραυλακάτου.

Συμμετοχή λιβυκής πυραυλατάτου στην EFES-2022

Πιο αναλυτικά, ξεκίνησε η μεγάλης κλίμακας τουρκική αποβατική άσκηση EFES, με βασικό σενάριο της άσκησης την κατάληψη εχθρικού νησιού.

Χτες για πρώτη φορά, πυραυλάκατος της Λιβύης, του λιβυκού Ναυτικού, διέσχισε το Αιγαίο συνοδευόμενη από τουρκικό πολεμικό πλοίο καθώς η Λιβύη συμφώνησε να συμμετάσχει στην συγκεκριμένα τουρκική αποβατική άσκηση.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, να περνάει από το Αιγαίο λιβυκό πολεμικό πλοίο συνοδευόμενο από τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης στο Facebook, O ο διοικητής του Λιβυκού Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νουρεντίν Ελ Μπούνι, επιβεβαίωσε ότι η πυραυλάκατος «Dawn» θα συμμετάσχει στην τουρκική αποβατική άσκηση EFES-2022.

Από τον απόπλου το από την Λιβύη μέχρι και τον κατάπλου του υπήρξε πλήρης παρακολούθηση τόσο των τουρκικών κινήσεων όσο και της λιβυκής πυραυλακάτου. Στην περιοχή υπήρχαν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που παρακολουθούσαν όλες τις κινήσεις.

Αυτή την ώρα η πυραυλάκατος βρίσκεται στον κόλπο της Σμύρνης, στην έδρα της Στρατιάς του Αιγαίου, του μεγάλου αποβατικού Στόλου της Τουρκίας που έχει στόχο τα ελληνικά νησιά.

Δείτε το βίντεο

Σε εξέλιξη και η άσκηση KURTARAN-2022

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η άσκηση διάσωσης προσωπικού υποβρυχίου “KURTARAN-2022” ως τμήμα της άσκησης “EFES-2022”.

Σύμφωνα με το σενάριο της τουρκικής άσκησης:

“Eντοπίστηκε με συσκευές σόναρ η θέση ενός υποβρυχίου που δεν μπορούσε να ανέβει στην επιφάνεια της θάλασσας. Το Τηλεκατευθυνόμενο Υποβρύχιο Όχημα (ROV) έλεγξε αν υπήρχε κάποια ζημιά.

Στη συνέχεια, ένα “πακέτο” έκτακτης ανάγκης που περιείχε τρόφιμα, φάρμακα και ανταλλακτικά παραδόθηκε στο υποβρύχιο βάθους 32 μέτρων από το υποβρύχιο σκάφος διάσωσης TCG Alemdar με Lobster-2 (ROV). Έπειτα οι δύτες σύνδεσαν τους σωλήνες αέρα για να παρέχουν ροή φρέσκου αέρα στο υποβρύχιο.

 WarNews247

Αφήστε μια απάντηση