Το Severodonetsk πέφτει: Νύχτα κόλασης στο Bakhmut – Σε απόσταση αναπνοής από το Σλαβιάνσκ ο ρωσικός Στρατός!

Εκατόμβη νεκρών στην Liman

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της πόλης Severodonetsk. Οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν ακόμη πιο βαθιά στη πόλη καταλαμβάνοντας το ξενοδοχείο “Mir” στην βορειοανατολική πλευρά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν εισέλθει ισχυρές ρωσικές δυνάμεις από διάφορα σημεία πλέον της πόλης καθιστώντας αδύνατη ακόμη και την εκκένωση των ουκρανικών δυνάμεων. Αν αυτό ισχύει τότε θα πρόκειται για καταστροφή του ουκρανικού Στρατού καθώς θα απωλέσει σημαντικό εμπειροπόλεμο τμήμα του που δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει σε άλλες μάχες.

Βίντεο δείχνει πράγματι δυνάμεις των Τσετσένων στο ξενοδοχείο “Mir”. Παράλληλα ολόκληρη η γραμμή επαφής ελέγχεται πλέον από ρωσικές δυνάμεις.

“Επιβεβαιώνουμε ότι μονάδες μας έχουν μπει μέσα στην πόλη του Severodonetsk και κινούνται κατευθείαν στην τοποθεσία.

Μπορώ επίσης να πω ότι οι 3 γέφυρες που ενώνουν την πόλη με το Lisichansk, η μία έχει καταστραφεί, η άλλη είναι υπό τον έλεγχο μας και η τρίτη δεν μπορεί αν χρησιμοποιηθεί από μεγάλα φορτηγά και στρατιωτικά οχήματα.

Αυτή τη στιγμή η πόλη του Severodonetsk είναι περικυκλωμένη και οι μονάδες μας επιχειρούν στην περιοχή” ανέφερε η ρωσική στρατιωτική διοίκηση.

Δείτε το βίντεο με υπότιτλους

Ουκρανοί αποχωρούν από το Severodonetsk

Ουκρανοί στρατιώτες αποχωρούν από τις θέσεις τους κοντά στο Severodonetsk, πετώντας τα όπλα τους στα χαρακώματα.

«Τα όπλα που καταφέραμε να βρούμε στα χαρακώματα είναι πολυβόλα, χειροβομβίδες, πολυβόλα. Ένας τεράστιος αριθμός», είπε ο ανταποκριτής της Izvestia Alexei Poltoranin δείχνοντας τα τρόπαια.

Ανάμεσα στα εγκαταλελειμμένα όπλα βρέθηκαν και αμερικανικά αντιαρματικά συστήματα Javelin.

Δείτε βίντεο

Οι ρωσικές δυνάμεις σε απόσταση αναπνοής από το Σλαβιάνσκ!

Μετά την κατάληψη της πόλης Liman, ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να προωθούνται ακόμη πιο κοντά στο Σλαβιάνσκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά το πέρας της επιχείρησης στην Liman, δόθηκε διαταγή να κατευθυνθούν προς το Σλαβιάνσκ χωρίς καθυστέρηση.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην περιοχή Raigorodok. Μετά την πτώση της Liman, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν μεταφέρει εκεί την γραμμή άμυνας τους.

Στην περιοχή μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις με τους Ουκρανούς να δίνουν μεγάλο αγώνα προκειμένου να τους συγκρατήσουν και να κερδίσουν λίγο χρόνο.

Δείτε παρακάτω στον χάρτη πόσο κοντά είναι πλέον οι ρωσικές δυνάμεις από το Σλαβιάνσκ.

Δείτε βίντεο

Οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται προς Bakhmut!

Ρωσικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν σήμερα το WarNews247 καθώς ανέφεραν πως οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κινούνται πλέον προς την κατάληψη της πόλης Bakhmut.

Παρά τις προσπάθειες της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης να ενισχύσει τις θέσεις της, ο ρωσικός στρατός κερδίζει συνεχώς έδαφος καταλαμβάνοντας νέους οικισμούς και εδάφη κάθε μέρα.

Η πόλη Bakhmut είναι μια από τις πιο σημαντικές περιοχές μετά την κατάληψη της Ποπάσναγια. Πρόκειται για την τελευταία οδική αρτηρία που χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για τον ανεφοδιασμό των φρουρών στο Severodonetsk και στο Λισιτσάνσκ.

Οι οικισμοί Mednaya Ore, Vozdvizhenka, Krinichnoye, Roty και Vidrodzhennya έχουν ήδη περάσει στον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην περιοχή Pilipchatino και Novoluganskoye.

Ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν επίσης το χωριό Ζαΐτσεβο.

Αυτόπτες μάρτυρες σημείωσαν την προώθηση δυνάμεων της μισθοφορικής Wagner PMC. Νωρίτερα, οι δυνάμεις αυτές κατέλαβαν την Ποπάσναγια, το Σβετλοντάρσκ και τους οικισμούς που βρίσκονται στα περίχωρά του.

Καταστράφηκε το Αρχηγείο και η βάση των Ουκρανών

Το ρωσικό πυροβολικό και η Αεροπορία σφυροκοπούν τις γραμμές άμυνας των Ουκρανών στο Bakhmut. Η βάση και το Αρχηγείο της 10ης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών ΕΔ καταστράφηκε.

Διοικητήρια, αποθήκες και θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χτυπήθηκαν.

Επτά θέσεις διοίκησης και παρατήρησης και δεκατρείς περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού χτυπήθηκαν.

Οι Ουκρανοί σημείωσαν μεγάλες απώλειες σήμερα.

Δείτε βίντεο

Liman: Πάνω από 100 νεκροί, πολλοί αιχμάλωτοι

Ρωσική στρατιωτική πηγή έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την ανάκριση ενός στρατιώτη της 79ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό, η Ταξιαρχία του διαλύθηκε. Λίγοι στρατιώτες κατάφεραν να γλιτώσουν και κάποιοι περικυκλώθηκαν.

Σημείωσε πως η μονάδα του έχασε πάνω από 100 στρατιώτες ενώ είχαν ξεμείνει από στρατιωτικό εξοπλισμό. Υπήρχαν λίγα πυρομαχικά, δεν υπήρχε φαγητό.

“Κάποιοι αρνήθηκαν να πολεμήσουν και έφυγαν, άλλοι παραδόθηκαν και άλλο αιχμαλωτίστηκαν ή σκοτώθηκαν” τόνισε.

Δείτε βίντεο

Image

Image

Image

Αφήστε μια απάντηση