Αποκάλυψη που θα συζητηθεί: Η ευλογιά των πιθήκων ξεκίνησε από βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ στη Νιγηρία.

Yπάρχουν τουλάχιστον 4 ελεγχόμενα βιολογικά εργαστήρια της Ουάσιγκτον στη Νιγηρία, όπου άρχισε η επιδημία.

Ο διοικητής Δυνάμεων της ραδιολογικής, χημικής και βιολογικής προστασίας της Ρωσίας ο Igor Kirillov, τόνισε ότι ο ιός της ευλογιάς πιθήκων (monkeypox) προήλθε από τη Νιγηρία όπου δραστηριοποιούνται τουλάχιστον 4 βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ.

 

Ο Kirillov δήλωσε σε συνέντευξη τύπου : «Σύμφωνα με την αναφορά του ΠΟΥ η επιδημία του δυτικού αφρικανικού στελέχους της ευλογιάς των πιθήκων ξεκίνησε από τη Νιγηρία, μια άλλη χώρα στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει τη βιολογική τους υποδομή.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον 4 ελεγχόμενα βιολογικά εργαστήρια της Ουάσιγκτον στη Νιγηρία».
Υποστήριξε ότι τα βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ βρίσκονταν στις πόλεις Abuja, Zaria και Lagos.
Τόνισε ότι «είναι περίεργη σύμπτωση που απαιτεί επαλήθευση από ειδικούς».

Βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία – Βιομηχανία πανδημιών

Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με ευρωπαϊκά και αμερικανικά ΜΜΕ, στα έγγραφα της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου 2021, δηλαδή στο πλαίσιο της πανδημίας Covid-19, έχει συνταχθεί ένα σενάριο για την αντιμετώπιση μιας επιδημίας που προκαλείται από νέο στέλεχος του ιού της ευλογιάς των πιθήκων. »
Tο ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι είχε πληροφορίες για 10 αμερικανικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ουκρανία για τη διάδοση ασθενειών, διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ ουκρανικών βιολογικών εργαστηρίων και του Πενταγώνου για τον παγκόσμιο έλεγχο της εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών.
Σύμφωνα με τον Kirillov, η πιο σημαντική τοποθεσία αυτού του δικτύου (των αμερικανικών έργων) είναι το Ερευνητικό Ινστιτούτο Walter Reed που ανήκει στις χερσαίες δυνάμεις του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μέριλαντ. Το δίκτυο είχε σχηματιστεί από το Πεντάγωνο από το 1997.
«Περιλαμβάνει εργαστήρια για χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις, εκτός από στρατιωτικές βάσεις διάσπαρτες σε πολλές περιοχές του κόσμου», συνέχισε ο κ. Kirillov, σύμφωνα με τον οποίο «οι αναφορές που έστειλε η Ουκρανία στα Ηνωμένα Έθνη ότι δεν υπάρχει βιοστρατιωτικό πρόγραμμα στη χώρα έρχονται σε αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού εκπροσώπου στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη».

Κατέστρεψαν δείγματα στη Μαριούπολη

Την Πέμπτη, 26 Μαΐου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «δημιούργησαν στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο», μέσω τμήματος του Πενταγώνου.Ο Lavrov επεσήμανε ότι το Πεντάγωνο δίνει «ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη του δικτύου στρατιωτικών βιολογικών εργαστηρίων για τον μετασοβιετικό χώρο και την Ευρασία συνολικά».
Και συνέχισε: «Εξέτασα τα διαθέσιμα δεδομένα για το πού έχουν εγκατασταθεί αυτά τα εργαστήρια: είναι, πρώτα απ ‘όλα, κατά μήκος της περιμέτρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και υπάρχουν μερικά που βρίσκονται δίπλα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Υπό το φως των πειραμάτων που γίνονται σε αυτά τα εργαστήρια, υποπτευόμασταν από την αρχή ότι δεν ήταν απολύτως ειρηνικά και ότι δεν ήταν αθώα. »
Ο Lavrov ανέφερε αυτό που βρέθηκε στην Μαριούπολη, η οποία μόλις είχε κατακτηθεί πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους στο Donbass «στα εργαστήρια που έφυγαν βιαστικά οι
Αμερικανοί, προσπάθησαν να καταστρέψουν τα έγγραφα και τα δείγματα, αλλά δεν μπόρεσαν να τα καταστρέψουν όλα , ορισμένα δείγματα παθογόνων παραγόντων φυλάσσονταν εκεί και τα διαθέσιμα έγγραφα έδειχναν ξεκάθαρα τον στρατιωτικό προσανατολισμό των πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν εκεί».

Εργαστήρια στην Ευρασία

Σύμφωνα με τον Lavrov, «αποδεικνύεται ότι υπάρχουν περισσότερα από 10 τέτοια εργαστήρια στην Ουκρανία.
«Δεν είναι μυστικό ότι τέτοια εργαστήρια υπάρχουν στην Αρμενία, το Καζακστάν και τις χώρες της Κεντρικής Ασίας.
Διερευνούμε αυτά τα θέματα με αυτές τις χώρες, σε διμερή βάση, και μέσω του CSTO», είπε.
Προηγουμένως, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι στην Ουκρανία δημιουργήθηκαν συστατικά βιολογικών όπλων.
Πριν από αυτό, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκαν πειράματα με δείγματα κορωνοϊού από νυχτερίδες σε εργαστήρια που δημιούργησαν οι Αμερικανοί στην Ουκρανία.
Και ο επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Alexander Bastrykin έδωσε εντολή να ανοίξει ποινική υπόθεση σχετικά με το γεγονός της ανάπτυξης βιολογικών όπλων στην Ουκρανία.
RUSSIA_CALLS.JPG
Capture_182.JPG

bankingnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση