Από ποιες τροφές προσλαμβάνουμε βιταμίνη Β12

Διαιτητικές πηγές βιταμίνης Β12

Οι διατροφικές πηγές της Β12 είναι κυρίως το κρέας, τα εμπλουτισμένα δημητριακά, και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στον παρακάτω πίνακα αναφέρονται αναλυτικά τα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Β12.

Ποσότητα τροφίμου Βιταμίνη Β12 (μg)
Δημητριακά
1 φλιτζάνι Αll-Bran 0,5
1 φλιτζάνι Bran-Flakes 0,8
1 φλιτζάνι Corn-Flakes 0,5
Γάλα & γαλακτοκομικά προϊόντα
γάλα (280ml) πλήρες, ημίπαχο, άπαχο 1
Γάλα σόγιας (ανάλογα την εταιρεία) 1,5-3,2
1 κεσεδάκι γιαούρτι 0.3
Τυρί (50g) 1.0
1 αυγό (60g) 0.4
Λίπη & έλαια
Βούτυρο, μαργαρίνη, λάδι Ίχνη
Ενισχυμένη μαργαρίνη (10g) 0,5
Κρέας & ψάρι
Κρέας ψητό (85g) 1,6
Συκώτι αρνιού μαγειρεμένο (90g) 70
Νεφρό αρνιού μαγειρεμένο (75g) 55
Άσπρο ψάρι μαγειρεμένο (150g) 1,5-4
2 φιλέτα ρέγγας, μαγειρεμένα (110g) 9
2 φιλέτα παστής ρέγγας μαγειρεμένα (130g) 8
2 φιλέτα σκουμπρί μαγειρεμένα (110g) 15
Σαρδέλες σε κονσέρβα (70g) 10
Τόνος σε κονσέρβα 4

Ποια η Συνιστώμενη Δοσολογία για τη Βιταμίνη Β12;

Συνιστώμενες ημερήσιες προσλήψεις για τη βιταμίνη Β12 (μg/ημέρα)
Ηλικία UK USA WHO Ασφαλής Πρόσληψη
0-6 μηνών 0,3 0,4 0,1
7-12 μηνών 0,4 0,5 0,1
1-3 ετών 0,5 0,9 0,5
4-6 ετών 0,8 0,8
4-8 ετών 1,2
7-10 ετών 1 1
9-13 ετών 1,8
Άνδρες
11-14 ετών 1,2 1
15-50+ ετών 1,5 1
14-70+ ετών 2,4
Γυναίκες
11-14 ετών 1,2 1
15-50+ ετών 1,5 1
14-70+ ετών 2,4
Εγκυμοσύνη 2,6 1,4
Θηλασμός +0,5 2,8 1,3

osa prepei na gnorizoume gia tin vitamini v12 inside

mednutrition.gr

Αφήστε μια απάντηση