Ευωδίαζε το παρεκκλήσι επί μια βδομάδα…!

«Το 1990 ή 1991 ένας καθολικός φαρμακοποιός από τον Βόλο, είχε κατηχηθεί και ήθελε να βαπτισθεί Ορθόδοξος , στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ , από τον Γέροντα Ιάκωβο ,την Πεντηκοστή.

Όλα ήταν έτοιμα και από το Σάββατο είχαν έλθει ο ανάδοχος και ο υποψήφιος προς βάπτιση.

Την Κυριακή και κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας, μπαίνει ο ανάδοχος στο Ιερό την ώρα που λειτουργούσε ο Γέροντας Ιάκωβος και του λέει ότι ο υποψήφιος για τη βάπτιση , ο οποίος παρακαλούσε πολύ καιρό για να βαπτισθεί, πήρε την απόφαση να μη βαπτισθεί και έφυγε, φεύγει για τον Βόλο.

– Μη στενοχωρείσαι, παιδί μου, του λέει ο Γέροντας, σε 20 λεπτά , θα είναι εδώ.

Ο άνθρωπος , είχε φτάσει στον Αγιόκαμπο και είχε βγάλει εισιτήριο για να περάσει απέναντι και την ώρα που ετοιμαζόταν να μπει στο καράβι, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, πράγματι , γύρισε πίσω σε 20 λεπτά με σφοδρή την επιθυμία να βαπτισθεί.

Η απόσταση από τον Αγιόκαμπο στο Μοναστήρι είναι τουλάχιστον πενήντα λεπτά αλλά αυτός χωρίς να τρέχει ( και με 200 να πηγαίνεις είναι αδύνατο να φτάσεις σε 20 λεπτά) έφτασε σε 20 λεπτά στο Μοναστήρι.

Έγινε η βάπτιση και έλαμπε ολόκληρος και το παρεκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπη – γιατί εκεί έγινε η βάπτιση -, ΕΥΩΔΙΑΖΕ ΕΠΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ»!

(Απόσπασμα από ομιλία Γέροντος Γαβριήλ, Ηγουμένου Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ ,στην Βέροια , στα ΠΑΥΛΕΙΑ 2013).

ΠΗΓΗ

ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΑΚΩΒΟ ΤΣΑΛΙΚΗ ΔΕΙΤΕ: >> ΕΔΩ

simeiakairwn

Αφήστε μια απάντηση