Έστειλε προειδοποίηση κατάρριψης η Ταϊβάν: 30 αεροσκάφη απογείωσε η Κίνα & κινητοποίησε την δύναμη Πεζοναυτών!

Κλιμακώνονται οι κινήσεις της Κίνας γύρω από την Ταιβάν με την στρατιωτική Διοίκηση της χώρας να στέλνει μεγάλο “πακέτο” 30 αεροσκαφών στην Ζώνη Αναγνώρισης της Ταιβάν μεταξύ των οποίων και δύο Su-35.

Πρακτικά η Κίνα έστειλε σχεδόν όλους τους τύπους αεροσκαφών που διαθέτει εκτός από το J-20.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταιβάν ανέφερε ότι απογείωσε αεροσκάφη, στέλνοντας προειδοποιήσεις και αναπτύσσοντας τα συστήματα αεράμυνας.

30 κινεζικά αεροσκάφη εισβάλλουν στη Ζώνη Αναγνώρισης  της Ταϊβάν!

Πιο αναλυτικά, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν (MND) αποκάλυψε ότι 30 κινεζικά αεροσκάφη παραβίασαν τη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας του νησιού (ADIZ) τη Δευτέρα (30 Μαΐου), την ίδια ημέρα που η γερουσιαστής των ΗΠΑ Tammy Duckworth και η αντιπροσωπεία της έφτασαν στη χώρα.

Η Ταϊβάν ανακοίνωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη εισβολή από αεροσκάφη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF) που καταγράφηκε φέτος.

Το “πακέτο” αεροσκαφών περιελάμβανε οκτώ μαχητικά Shenyang J-11, έξι μαχητικά Shenyang J-16, τέσσερα μαχητικά Chengdu J-10, δύο μαχητικά Sukhoi Su-35, δύο μαχητικά Sukhoi SU-30, ένα ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος Shaanxi Y-8  (Y-8 ASW), ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου Shaanxi Y-8 (Y-8 EW), τέσσερα αεροσκάφη συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών Shaanxi Y-8 (Y-8 ELINT) και δύο AWACS KJ-500.

Όλα τα αεροσκάφη της PLAAF εισέβαλαν στη νοτιοδυτική γωνία της Ζώνης Αναγνώρισης της Ταϊβάν, ακριβώς στα βορειοανατολικά των νησιών Dongsha.

Το ρεκόρ όλων των εποχών ήταν στις 4 Οκτωβρίου 2021 όταν η Κίνα έστειλε 56 (!) αεροσκάφη στην ADIZ της Ταϊβάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι μόλις η δεύτερη φορά που η Κίνα στέλνει Su-35 στην Ζώνη Αναγνώρισης της Ταϊβάν. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν 4 χρόνια πριν, το Μάιο του 2018.

Μετασταθμεύει μαχητικά η Ταϊβάν!

Λόγω των κλιμακούμενων απειλών της Κίνας, η Ταϊβάν μετασταθμεύσει μαχητικά F-CK-1 Ching-kuo και Mirage 2000 στα νησιά του Στενού της Ταϊβάν και συγκεκριμένα στο Penghu και στο Taitung στην ανατολική ακτή ως απάντηση στις εισβολές στρατιωτικών αεροσκαφών από την Κίνα.

Η Πολεμική Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF) έχει επανειλημμένα στείλει μαχητικά και άλλα αεροσκάφη στη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Ταϊβάν (ADIZ), αναγκάζοντας την Ταϊβάν να απογειώνει αεροσκάφη για να αναχαιτίσει τα κινεζικά αεροπλάνα.

Η Αεροπορία της Ταιβάν ανακοίνωσε ότι μεταστάθμευσε αεροσκάφη στη βάση της στο Magong της κομητείας Penghu και γαλλικά αεροσκάφη Mirage στην κομητεία Taitung στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Αντιπροσωπεία βουλευτών από την Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την αεροπορική βάση Zhihang στο Taitung. Σημείωσαν ότι ενώ οι περισσότερες εισβολές κινεζικών μαχητικών σημειώθηκαν νοτιοδυτικά του κύριου νησιού της Ταϊβάν, ορισμένα κινεζικά αεροπλάνα εισήλθαν στον νοτιοανατολικό τομέα του ADIZ.

Μεγάλη αποβατική άσκηση του κινεζικού Στρατού

Η ταξιαρχία της 73ης Στρατιάς της Ανατολικής Διοίκησης του PLA στην επαρχία Φουτζιάν (η επαρχία της Ταϊβάν είναι μέρος της) προχώρησε στην διενέργεια μεγάλης αποβατικής άσκησης.

Στόχος η προσομοίωση αμφίβιας επίθεσης στην Ταϊβάν.

Το Υπουργείο Άμυνας της Κίνας ανέφερε ότι ότι οι κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν με επιτυχία μεγάλη αποβατική άσκηση στρατηγικού χαρακτήρα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων δημοσίευσε βίντεο με τμήμα της μεγάλης άσκησης.

Αφήστε μια απάντηση