ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ

ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ

Ο γέροντας Παΐσιος δεν είχε γνώσεις οικονομικές, δεν είχε σπουδάσει σε σχολεία ανώτερα και όμως η αγιασμένη αυτή μορφή του καιρού μας μπόρεσε και είπε όσα κανένας οικονομολόγος την εποχή εκείνη (πριν το 1992, έτος κοίμησης του γέροντα) δεν μπορούσε να προβλέψει και να γράψει.Το παρακάτω απόσπασμα, που αποδεικνύει το προορατικό χάρισμα του γέροντα Παϊσίου, καθώς τα προείδε και τα προείπε σε μια εποχή που τίποτε δεν προοιωνιζόταν ότι θα συμβούν αυτά που συμβαίνουν και που μας επιβάλλουν, δείχνει ότι όλα αυτά είναι πράγματι σχεδιασμένα για να αναγκάσουν τον λαό να σκύψει το κεφάλι, για να περάσουν νόμους και αποφάσεις, με απώτερο στόχο τον πλήρη έλεγχο της οικονομικής ζωής του τόπου και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού ελέγχου ολόκληρης της ζωής μας.

Είναι καταπληκτική η περιγραφή όσων συμβαίνουν σήμερα, σαν να τα έβλεπε ο γέροντας με ενάργεια και καθαρότητα, που μόνο ένας άγιος μπορούσε να έχει… Έλεγε λοιπόν ο άγιος γέροντας:

 Ἐπέβαλαν στήν χώρα μας ἕνα πολύ μεγάλο ἐξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο πού, ὄχι μόνον νά μήν μποροῦμε νά τό ξεχρεώσουμε, ἀλλά οὔτε τούς τόκους αὐτοῦ τοῦ δανείου νά μήν προλαβαίνουμε. Μέ αὐτό καταφέρνουν μέ εὔλογη δικαιολογία νά ἐπιβάλουν στό λαό ἕνα οἰκονομικό πρόγραμμα ἐξόντωσης ἕως ἐσχάτων. Θά ἐπιβάλλουν συνεχῶς νέα οἰκονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ἀσήκωτους καί πάρα πολλά ἄλλα μέτρα, ἔτσι ὥστε νά κάνουν τό λαό νά ἀγανακτήσει.

Καί τί θά πετύχουν μέ αὐτό; Ἀκοῦστε. Ὁ λαός καταπιεζόμενος ἀπό τά δυσβάστακτα οἰκονομικά  μέτρα θά ζητάει κάποια στιγμή νά ξανασάνει, ἀλλά αὐτή τή στιγμή δέν πρόκειται νά τοῦ τή χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον ἕως ὅτου σκύψει τό κεφάλι του ἐντελῶς στό ἔδαφος, δηλώνοντας τέλεια ὑποταγή στό καινούργιο τους σύστημα.  Θά λένε, ἔχετε δίκιο πού διαμαρτύρεσθε, ὅμως ἔχετε μεγάλο ἐξωτερικὸ χρέος καί αὐτοί πού ἔχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν, γιά νά μή σᾶς ἐπιβάλουμε ἄδικα μεγάλους φόρους κτλ. πρέπει νά ἀποδεχθεῖτε τό τέλειο σύστημα ἠλεκτρονικοῦ οἰκονομικοῦ ἐλέγχου. Ἔτσι ὥστε νά βλέπουμε ποιοί εἶναι οἱ νομοταγεῖς πολίτες καί ποιοί οἱ φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θά παρέχουν μέσῳ τοῦ ἠλεκτρονικοῦ οἰκονομικοῦ συστήματος πολλές διευκολύνσεις καί προτεραιότητες, μέ τίς ὁποῖες θά ξεγελοῦν τόν κόσμο ὅτι θ᾽ ἀνακουφιστεῖ λίγο οἰκονομικά. (…)

 Απόσπασμα

από το βιβλίο του Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου

«Σκεύος Εκλογής»

(για τον γέροντα Παΐσιο τον Αγιορείτη)

 Άγιον Όρος 1996, σ. 420-422

Όποιος δεν θα έχει κάρτα, δεν θα μπορεί ούτε να πουλά ούτε να αγοράζει . Από το άλλο μέρος θα αρχίσουν να διαφημίζουν «το τέλειο σύστημα», το σφράγισμα με ακτίνες λέιζερ στο χέρι ή στο μέτωπο, που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά.Σιγά-σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχονται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν:«Μόνο με τις κάρτες θα κινείσθε. Τα χρήματα θα καταργηθούν».
Θα δίνει κανείς την κάρτα στο κατάστημα και θα ψωνίζει και ο καταστηματάρχης θα παίρνει τα χρήματα από την Τράπεζα.

Συγχρόνως στην τηλεόραση θα δείχνουν ότι ο τάδε πήρε την κάρτα του τάδε και του πήρε τα χρήματα από την Τράπεζα και θα λένε συνέχεια : «Πιο σίγουρο είναι το σφράγισμα με ακτίνες λέιζερ στο χέρι ή στο μέτωπο, γιατί μόνον ο κάτοχος ξέρει το νούμερό του. Το σφράγισμα είναι το τελειότερο σύστημα. Ούτε το κεφάλι μπορεί να πάρει ο άλλος ούτε το χέρι ούτε το σφράγισμα το βλέπει». Γι’ αυτό αφήνουν τώρα τους ληστές, τους κακοποιούς, να οργώνουν.

orthodoxoiorizontes.gr

 

Αφήστε μια απάντηση