Ανέκδοτο: Ο νέος δοκιμαστής κρασιών και η γραμματέας

Ένας διάσημος παραγωγός σταφυλιών και οίνου, έχασε το δοκιμαστή κρασιών του, σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, και η εταιρεία αναγκαστικά προχώρησε στην διαδικασία πρόσληψης ενός νέου δοκιμαστή.

Στη συνέντευξη παρουσιάστηκε ένας νεαρός, λίγο βρώμικος, λίγο κουρελής, ενώ φαινόταν και σαν να τα είχε κοπανήσει λίγο πριν έρθει.

Ο διευθυντής σκέφτηκε να κάνει ότι είναι δυνατόν για να τον απορρίψει. Όμως η πολιτική της εταιρίας δεν του το επέτρεπε. Όλοι έπρεπε να έχουν την ευκαιρία τους.

Του έδωσε, λοιπόν, ένα ποτήρι κρασί για να το δοκιμάσει χωρίς να περιμένει να πει κάτι ιδιαίτερο. Ο νεαρός το δοκίμασε και αμέσως είπε τη γνώμη του:

– Αγιωργήτικο, τρία χρόνια σε αμπέλι που καλλιεργείται στη βόρεια πλαγιά, διατηρείται σε χαλύβδινες δεξαμενές. Κακή ποιότητα, αλλά είναι αποδεκτό.

– Ακριβώς, είπε ο διευθυντής, που δεν το περίμενε να είναι τόσο κατατοπιστικός ο νεαρός.

Του έδωσε άλλο κρασί να δοκιμάσει και ο νεαρός αποκρίθηκε:

– Cabernet, το αμπέλι καλλιεργείται στις πλαγιές νοτιοδυτικά. Ο οίνος φυλάσσεται σε δρύινα βαρέλια και ωριμάζει επί 3 έτη και εάν εξακολουθεί να φυλάσσεται άλλα 3 χρόνια, θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα.

– Ακριβώς! είπε ακόμα πιο ενθουσιασμένος ο διευθυντής. Δώστε του το τρίτο ποτήρι…

Του το δίνουν και εκείνος είπε:

– Λευκό Pinot, αφρώδης υψηλής ποιότητας, είπε ήρεμα ο νεαρός.

Ο διευθυντής έμεινε έκπληκτος. Έκλεισε το μάτι στη γραμματέα τους και κάτι της ψιθύρισε στο αυτί. Εκείνη έφυγε από το δωμάτιο και επέστρεψε με ένα ποτήρι ούρων και του το έδωσε.

Ο νεαρός δοκίμασε. Στην αρχή του ήρθε κάπως… αλλά δεν πτοήθηκε και αποκρίθηκε:

– Ξανθιά, 26 χρονών, έγκυος τριών μηνών και αν δεν με προσλάβετε αμέσως, θα σας πω και ποιος είναι ο πατέρας!

diadrastika.com

Αφήστε μια απάντηση