Δήλωση «ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ» από το Βερολίνο: Θα γίνουμε ο ισχυρότερος στρατός της Ευρώπης! Αντέδρασε άμεσα η Ρωσία, vid

Τι απαντά ο Λαβρόφ… Κρίσιμες στιγμές…

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η ουκρανική κυβέρνηση διακινδυνεύει πρόθυμα να εμπλέξει άμεσα άλλα έθνη στον αγώνα της με την Ρωσία ζητώντας από την Δύση εξαιρετικά επιθετικά συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης.

Ο Λαβρόφ σχολίασε επίσης την πρόσφατη διακήρυξη του Βερολίνου ότι η Γερμανία πρέπει να γίνει ο ισχυρότερος στρατός στην ΕΕ – λέγοντας ότι δείχνει την επιστροφή της Γερμανίας στις κυριαρχικές της φιλοδοξίες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου!!!

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο στρατός της χώρας θα είναι σύντομα ο μεγαλύτερος συμβατικός στρατός στην Ευρώπη μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έδειξε ακόμα μία φορά το Βερολίνο, το οποίο θα είναι άμεσος στόχος σε περίπτωση που εξαπλωθεί ο πόλεμος και ζήτησε να γίνει σοβαρή συζήτηση για την ασφάλεια της Ευρώπης!

Οι στιγμές είναι σίγουρα κρίσιμες!

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι η αποστολή προηγμένων εκτοξευτήρων ρουκετών από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία εγείρει τον κίνδυνο εμπλοκής μιας «τρίτης χώρας» στη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απάντησε κατ’ αυτόν τον τρόπο όταν ρωτήθηκε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Σαουδική Αραβία, για τα σχέδια των ΗΠΑ να παραδώσουν στην Ουκρανία αυτά τα συστήματα που θα μπορούσαν να πλήξουν με ακρίβεια ρωσικούς στόχους.

Νωρίτερα, ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν αυτά τα συστήματα για να χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία στην άμυνά της απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις, αλλά όχι και για πλήγματα εντός του ρωσικού εδκάφους. Ο Τζόναθαν Φάινερ, ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι οι Ουκρανοί ζητούσαν το σύστημα αυτό και η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι θα καλύψει τις ανάγκες τους.

«Ζητήσαμε από τους Ουκρανούς εγγυήσεις ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν (στόχους) εντός της Ρωσίας. Οι Ουκρανοί πολεμούν σε έναν αμυντικό πόλεμο. Οι ρωσικές δυνάμεις είναι στο έδαφός τους», είπε ο Φάινερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

el.gr

Αφήστε μια απάντηση