Όταν συγκρούονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια στην Ουκρανία! Ο Κίσινγκερ θέλει λύση, ο Σόρος κυβερνήσεις μαριονέτες

Στο τελευταίο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), που έγινε στο Νταβός, οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις του Χένρι Κίσινγκερ, πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, και του Τζορτζ Σόρος, του Αμερικανού χρηματοδότη, ήρθαν αντιμέτωπες στις δηλώσεις για την κρίση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Κίσινγκερ, η Ρωσία παραμένει σημαντικό στοιχείο στο ευρωπαϊκό κρατικό σύστημα και είναι καιρός για την Ουκρανία να εξετάσει το ενδεχόμενο εξεύρεσης διπλωματικής λύσης στη σύγκρουση, ακόμη και αν αυτό σημαίνει περιφερειακές παραχωρήσεις. Ο Σόρος, από την άλλη πλευρά, υποστήριξε ότι η Ρωσία πρέπει να τελειώσει και να ηττηθεί.

Μιλώντας στον διεθνή τηλεοπτικό σταθμό Sputnik της Ρωσίας, ο συνταξιούχος ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ, Άλφρεντ Μαουρίς ντε Ζάγιας, σχολίασε τις δύο απόψεις.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Ζάγιας:

Αν και πάντα επέκρινα την ευθύνη του Κίσινγκερ για σοβαρά εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Βιετνάμ, το Λάος και την Καμπότζη, υποστηρίζω τις προτάσεις του Κίσινγκερ για την Ουκρανία. Κάθε λογικός άνθρωπος που κατανοεί την παγκόσμια ιστορία και είναι σε θέση να εκτιμήσει τους επικείμενους κινδύνους της σύγκρουσης ΝΑΤΟ-Ρωσίας, γνωρίζει ότι πρέπει να αποκλιμακώσουμε την ήδη συντριπτική ένταση.

Η ανθρωπότητα χρειάζεται περισσότερα από μια λύση για την Ουκρανία. Η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι μόνο ένα σύμπτωμα μιας πολύ μεγαλύτερης γεωπολιτικής ανισορροπίας που μπορεί και πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο Κίσινγκερ είναι πολιτικός με της σχολής Μέττερνιχ. Είναι βαθύς στοχαστής και έχει τεράστια ιστορική και πολιτική εμπειρία. Δεν είναι μαριονέτα κανενός από τα λεγόμενα think tank που χρηματοδοτούνται από το στρατιωτικό-βιομηχανικό-οικονομικό συγκρότημα των ΗΠΑ. Δεν συμβαδίζει με τις γραμμές κανενός, δίνοντας μια άποψη που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Για δεκαετίες, ο Τζορτζ Σόρος υπονομεύει τους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ μέσω ενός καλά χρηματοδοτούμενου δικτύου πληρεξουσίων.

Ο Σόρος αντιπροσωπεύει μόνο τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου, που περιφρονούν τους απλούς ανθρώπους. Χρηματοδότησε και συνεχίζει να χρηματοδοτεί μη κυβερνητικές οργανώσεις που αποσταθεροποιούν χώρες και υπονομεύουν τη βούληση των πολιτών.

Ουσιαστικά, το όραμά του για τον κόσμο είναι μια «κυριαρχία πλήρους φάσματος» στην οποία οι δυτικές «ελίτ» θα συνεχίσουν να υπαγορεύουν πολιτική σε ολόκληρο τον κόσμο, παραβιάζοντας το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση. Θέλει αλλαγή καθεστώτος που ακολουθείται από διοικήσεις με επικεφαλής κυβερνήσεις μαριονέτες.

Στον πυρήνα της, είναι μια προσπάθεια εγκαθίδρυσης μιας νεο-αποικιακής παγκόσμιας τάξης, της οποίας το όραμα είναι το αντίθετο της δημοκρατίας και παίρνει τις εντολές της από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες. Η φωνητική υποστήριξή του για κυρώσεις κατά πολλών χωρών έχει προκαλέσει τις οικονομίες τους σε κατάρρευση, ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων και τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων αθώων ανθρώπων, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων.

Ο Σόρος είναι τζογαδόρος, όχι πολύ έξυπνος άνθρωπος. Ένας οικονομικός κερδοσκόπος που πλουτίζει και μετά πιστεύει ότι μπορεί να διαμορφώσει τον κόσμο σύμφωνα με τις ιδιοτροπίες και τις ψευδαισθήσεις του. Ο Σόρος θα ξεχαστεί, αλλά η ζημιά που έχει κάνει θα κρατήσει για δεκαετίες…

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση