Ο Λοβέρδος τα πήρε, οι μεταφραστές θα πληρώσουν τη νύφη… Ελλάς το μεγαλείο σου…

Για παραποίηση εγγράφου – Ποιος το έκανε; – Ποιος δέχθηκε το έγγραφο χωρίς να το συγκρίνει με το πρωτότυπο;

Εισαγγελική παρέμβαση για την αφαίρεση του ονόματος του Α.Λοβέρδου από έγγραφο του FBI που τον ενέπλεκε στο σκάνδαλο της Novartis και πλέον η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη σε όλα τα επίπεδα.

Σημειώνεται ότι στο έγγραφο υπήρχε αναφορά «Περί χρηματισμού» και το όνομα του πρώην υπουργού το οποίο αφαιρέθηκε-«χάθηκε» κατά την μετάφραση.

Η παραποίηση του εγγράφου του FBI, από το οποίο αφαιρέθηκε το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος κατονομαζόταν ότι χρηματίστηκε από τη Novartis, προκάλεσε «σεισμό» και ταραχή στο Μαξίμου.

Τα δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και η μηνυτήρια αναφορά του Κώστα Βαξεβάνη, μετά από την καταγγελία της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για το παραποιημένο έγγραφο, προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας.

Οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν προκαταρκτική έρευνα για την μετάφραση επίσημου εγγράφου του FBI, στην οποία αφαιρέθηκε το όνομα του πρώην υπουργού, Ανδρέα Λοβέρδου. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έγγραφο έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία που χειρίζεται ο Άρειος Πάγος.

Νωρίτερα, με αμήχανη και ενοχική τοποθέτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε δηλώσεις του σήμερα στον ΑΝΤ1, επέλεξε να κρυφτεί πίσω από την ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου αλλά και την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, όταν κλήθηκε να απαντήσει για τις αποκαλύψεις που προκάλεσαν ταραχή.

Ο Γ.Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση που δέχτηκε για το παραποιημένο έγγραφο του FBI, από το οποίο αφαιρέθηκε το όνομα του πρώην υπουργού, κατά την διαδικασία της μετάφρασης από την μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ, πρόβαλε την ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου και την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση… δεν έχει λόγο να εμπλακεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Λοβέρδος στην ανακοίνωσή του, δεν σχολίασε το παραμικρό για την παραποίηση του εγγράφου και έκανε λόγο για «λάσπη», ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Από πλευράς του το ΥΠΕΞ υποστήριξε ψευδώς ότι δεν είναι αρμόδιο να ελέγχει τις μεταφράσεις, υποστήριξε ότι η μεταφραστική υπηρεσία είχε καταργηθεί και έριξε την ευθύνη στους ιδιώτες μεταφραστές με τους οποίους συνεργάζεται.

Ωστόσο, η μεταφράστρια του εγγράφου, Δέσποινα Καρατζά με ανακοίνωσή της πριν από λίγο «άδειασε» το ΥΠΕΞ επισημαίνοντας ότι στην μετάφραση που η ίδια παρέδωσε υπήρχαν και τα ονόματα.

Επιπλέον, όπως ανέφερε, η Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ καταργήθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 2021, δηλαδή πολύ αργότερα από την ημερομηνία που μεταφράστηκε το έγγραφο του FBI.

Σα να μην έφτανε το γεγονός ότι υιοθέτησε την παραληρηματική ανάρτηση του Λοβέρδου και την ανακοίνωση που αφήνει εκτεθειμένο το ΥΠΕΞ, ο Οικονόμου, επιτέθηκε μάλιστα στα πρόσωπα που κατέληξαν να διώκονται επειδή αποκάλυψαν το σκάνδαλο της Novartis!

pronews.gr/

Αφήστε μια απάντηση