Η Τάση για Επιβολή Παγκόσμιας Λογοκρισίας

Μετάφραση: Απολλόδωρος

3 Ιουνίου 2022 από τον Jon Rappoport – Διαβάστε το εδώ

Ακολουθούν 8 τρέχοντα άρθρα από το reclaimthenet.org.

ΠΡΩΤΟ: “Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση επενδύει σε νέα εργαλεία για τις υπηρεσίες ασφαλείας για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της διαδικτυακής “παραπληροφόρησης“”.

ΔΕΥΤΕΡΟ: “Ο Andrzej Duda της Πολωνίας συναντήθηκε αυτή την εβδομάδα με τη διευθύνουσα σύμβουλο του YouTube Susan Wojcicki στο Belweder και μίλησαν για τη μείωση της “παραπληροφόρησης”, στην πλατφόρμα του YouTube – ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία“.

ΤΡΙΤΟ: “…αρκετές μελέτες καταρρίπτουν την αφήγηση περί “βιντεοπαιχνιδιών”. Το 2019, μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “η ενασχόληση με βίαια βιντεοπαιχνίδια δεν συνδέεται με την επιθετική συμπεριφορά των εφήβων”, ενώ σημειώνεται επίσης ότι χώρες όπου αφιερώνεται περισσότερος χρόνος στα βιντεοπαιχνίδια από τις ΗΠΑ, όπως η Ιαπωνία, δεν έχουν αυξημένη βία“.

Ωστόσο, η αντίληψη ότι τα παιχνίδια μπορούν να κατηγορηθούν για τη βία έχει αυξήσει τις εκκλήσεις για λογοκρισία στο διαδίκτυο“.

ΤΕΤΑΡΤΟ: “Η τουρκική κυβέρνηση εισήγαγε στο κοινοβούλιο έναν νέο νόμο που θα δώσει στην κυβέρνηση μεγαλύτερο έλεγχο στο διαδίκτυο. Ο νόμος συντάχθηκε από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το σύμμαχό του Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP)”.

“Ο νόμος, ο οποίος αναμένεται να περάσει, θα τιμωρεί τη “σκόπιμη διασπορά παραπληροφόρησης”. Απαγορεύει τη δημόσια διάδοση “ψευδών πληροφοριών σχετικά με την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, τη δημόσια τάξη και τη γενική υγεία της χώρας, με τρόπο που είναι κατάλληλος για τη διατάραξη της δημόσιας ειρήνης, απλώς και μόνο με σκοπό τη δημιουργία ανησυχίας, φόβου ή πανικού στον λαό””.

“Η τιμωρία για τη σκόπιμη διάδοση “ψευδών πληροφοριών” θα είναι φυλάκιση από ένα έως τρία χρόνια. Εάν το δικαστήριο διαπιστώσει ότι ένα άτομο διέδωσε ψευδείς πληροφορίες ως μέλος μιας παράνομης οργάνωσης, η ποινή θα διπλασιαστεί”.

“Δημοσιογράφοι μπορεί επίσης να συλληφθούν βάσει του νέου νόμου για την απόκρυψη πηγών που τους έδωσαν ‘ψευδείς πληροφορίες'”.

ΠΕΜΠΤΟ: “Κατά τη διάρκεια ενός “πάνελ για την ελευθερία του Τύπου” του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ την Πέμπτη, δημοσιογράφοι και επικεφαλής ομάδων για τα δικαιώματα διαμαρτυρήθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπουν στον καθένα να μιλάει χωρίς “δημοσιογραφική λογοδοσία” και ζήτησαν να λογοδοτήσουν οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης όταν οι αλγόριθμοί τους προωθούν “φήμες”, “ψεύδη”, “ρητορική μίσους” και “διχασμό”.

ΕΚΤΟ: “…περισσότερη λογοκρισία στο Facebook και το Instagram, επηρεάζοντας τις αναρτήσεις του Media Research Center (MRC) 27 φορές μέσα σε ένα μήνα νωρίτερα το 2022. Τόσο [το Facebook όσο και το Instagram] έχουν χαρακτηρίσει αυτό το περιεχόμενο ως “ελλείπον πλαίσιο”, το οποίο θα μπορούσε επομένως να είναι “παραπλανητικό””.

“Η πλειονότητα των αναρτήσεων του MRC ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν πλέον ενεργειακή ανεξαρτησία χάρη στο γεγονός ότι βασίζονται όλο και περισσότερο στο εισαγόμενο πετρέλαιο και αναφέρουν τον Μπάιντεν ως υπεύθυνο”.

ΕΒΔΟΜΟ: “Η Υπηρεσία Ψυχολογικής Άμυνας της Σουηδίας ξεκίνησε τον Ιανουάριο. Οι προσπάθειές της περιλαμβάνουν την εκπαίδευση χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων για το πώς να αντιδρούν σε ψευδείς πληροφορίες και τη συνεργασία με εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη μείωση της εξάπλωσής τους. Κατά την έναρξη λειτουργίας της, ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Henrik Landerholm, επέμεινε ότι “δεν πρόκειται για το Υπουργείο Αλήθειας ή για ένα Κρατικό Συμβούλιο Πληροφοριών, όπως είχαμε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου“”.

ΟΓΔΟΟ: “Στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2022, μια εκδήλωση όπου ισχυροί διευθύνοντες σύμβουλοι και παγκόσμιοι ηγέτες συναντώνται για να “βρουν λύσεις στις πιο επείγουσες προκλήσεις του κόσμου“, η διευθύνουσα σύμβουλος του YouTube Susan Wojcicki δεσμεύτηκε για επίμονη λογοκρισία της “παραπληροφόρησης” και εξήρε τις υπάρχουσες προσπάθειες λογοκρισίας του YouTube”.

Αυτά τα 8 κομμάτια είναι μια σταγόνα στον κουβά της λογοκρισίας.

Η παραφροσύνη του COVID προειδοποίησε τον παγκόσμιο πληθυσμό για την επίσημη παραπληροφόρηση με τρόπο που κανένα άλλο θέμα δεν το έχει κάνει. Όλα τα είδη των τειχών κατέρρευσαν. Αυτό ώθησε την επίσημη εξουσία να επιταχύνει τις προσπάθειές της να εξαλείψει απόψεις και πληροφορίες που αντιτίθεται, φοβάται και μισεί.

Θέλουν να ξαναστήσουν τα τείχη.

Αυτό είναι πιο δύσκολο και πιο φανερά εγκληματικό από το να τα χτίσουν εξαρχής.

—————–

Δικτυογραφία :

The censorship trend

https://blog.nomorefakenews.com/2022/06/03/the-censorship-trend/

https://app.sigle.io/macedoniaisgreece.id.stx/t9mhUeLxFQQmqJxpUt_0S

Αφήστε μια απάντηση