Ιράν: «Ξένες δυνάμεις υποκινούν ταραχές και θέλουν να μας ανατρέψουν» είπε ο Χαμενεΐ.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε σήμερα ότι «εχθροί» υποκινούν τις ταραχές στη χώρα με στόχο να ανατρέψουν την Ισλαμική Δημοκρατία. «Σήμερα η μεγαλύτερη ελπίδα των εχθρών είναι να επιφέρουν πλήγμα στη χώρα επαφίεται στις λαϊκές διαμαρτυρίες (…) Αλλά ο υπολογισμός των εχθρών είναι λανθασμένος όπως και οι προηγούμενοι», τόνισε ο Χαμενεΐ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Μετά την κατάρρευση στις 23 Μαΐου πολυώροφου κτιρίου στην πόλη Αμπαντάν, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 37 άνθρωποι, πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις του Ιράν.

Οι αρχές αποδίδουν την κατάρρευση του κτιρίου Metropol Building στη διαφθορά τοπικών αξιωματούχων και την πλημμελή τήρηση των κανόνων ασφαλείας και δήλωσαν ότι 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δήμαρχοι και άλλοι αξιωματούχοι, έχουν έως τώρα συλληφθεί για πολεοδομικές παραβάσεις.

Οι διαδηλωτές, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η καταστροφή είναι αποτέλεσμα της αμέλειας της κυβέρνησης και της παγιωμένης διαφθοράς και χρησιμοποιούν συνθήματα κατά αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και του Χαμενεΐ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters.

onalert.gr

Αφήστε μια απάντηση