Δυναμιτίζουν το κλίμα οι Τούρκοι: «Αν συνεχίσει έτσι η Ελλάδα, θα καταλήξουμε σε πόλεμο»

Τα τουρκικά ΜΜΕ ως απόλυτα φερέφωνα του Ταγίπ Ερντογάν συντηρούν το πολεμικό κλίμα κατά της Ελλάδας και μάλιστα ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Από το κάλεσμα για… τουριστικό εμπάργκο στα νησιά του Αιγαίου που η Άγκυρα θεωρεί πως θα έπρεπε να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, μέχρι πολεμικές απειλές, αν η χώρα μας συνεχίσει «τις προκλητικές συμπεριφορές και την παρενόχληση» προς την Τουρκία!

Η συζήτηση για τα νησιά του Αιγαίου έχει «ανάψει» για τα καλά στα τηλεοπτικά στούντιο των τουρκικών καναλιών, την ώρα που έχει ξεκινήσει μια παράλληλη επίθεση κατά της Ελλάδας, με ισχυρισμούς για «υπόθαλψη τρομοκρατών» και εξωφρενικές δηλώσεις τόσο από τον Ερντογάν, όσο και από το τουρκικό ΥΠΕΞ.

“Η Ψέριμος είναι τουρκικό έδαφος”

Ένας δημοσιογράφος του τουρκικού δικτύου A-Haber βρέθηκε με σκάφος 1 μίλι από την Ψέριμο, για την οποία ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται «υπό ελληνική κατοχή».

«Παρότι είναι ένα από τα Δωδεκάνησα, όπως σας έχουμε πει, βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Κατά συνέπεια θεωρείται τουρκικό έδαφος. Αλλά η Ελλάδα εισέβαλε σε αυτό το νησί που βλέπετε το 2004. Το Κετσέ (Ψέριμος) βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή. Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές της ενέργειες στα Δωδεκάνησα κι εμείς ως συνεργείο του δικτύου A-Haber προσπαθήσαμε, για πρώτη φορά από τόσο κοντά, να σας μεταφέρουμε τις παράνομες ενέργειές και πράξεις της Ελλάδας».

«Θα καταλήξουμε σε πόλεμο»

Δηλώσεις του αρχισυντάκτη του Ülke TV Hasan Öztürk για τις «προκλητικές συμπεριφορές και την παρενόχληση της Ελλάδας προς την Τουρκία»… «Αν η Ελλάδα πάει έτσι, το τέλος της είναι πόλεμος! Όλοι χάνουν».

Η αναφορά στα Ίμια

Στο κρατικό TRT η προπαγάνδα για τα ελληνικά νησιά πέρασε από αναλύσεις επί αναλύσεων από δημοσιογράφους, καθηγητές και πολιτικούς. Δεν έλειψε και η αναφορά στα Ίμια, υπό την τουρκική σκοπιά πάντα:

«Μετά από την Κύπρο άρχισαν να λένε πως η Τουρκία μια μπορούσε να κάνει απόβαση και στα νησιά. Η Ελλάδα βαδίζοντας σε αυτή την βάση λέει πως προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Ενώ η Τουρκία δεν έχει κάνει καμία επίθεση σε νησί. Στο πλέον πρόσφατο παράδειγμα, στα Ίμια οι Έλληνες κομάντο είχαν βγει στην βραχονησίδα, για αυτό και βγήκαν στην άλλη οι Τούρκοι κομάντος. Δεν έκανε δηλαδή κάτι στα καλά καθούμενα η Τουρκία».

Ακούγεται μεταξύ άλλων να λέγεται: «Δείχνει την Τουρκία ως μια παράνομη χώρα, ενώ επιδιώξει να διαμορφώσει και ένα μέτωπο ενάντια στην Τουρκία. Αυτή είναι μια προσέγγιση που την επιδιώκει για καιρό … Αλλά η προσπάθεια της Ελλάδας για επίλυση τούτου με την δύναμη της Αμερικής, δεν σημαίνει πως η Ελλάδα έλυσε το πρόβλημα. Διότι θα υπάρχει κάποιο μακροπρόθεσμο κόστος για την Ελλάδα».

Τέλος, υπενθυμίζουμε το απίστευτο παραλήρημα της παρουσιάστριας στο CNN Turk το οποίο ανέφερε: «Μην πηγαίνετε διακοπές στα στρατιωτικοποιημένα νησιά».

«Αγαπημένοι τηλεθεατές, πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας. Επισκέπτεστε αυτά τα νησιά. Κοιτάξτε, αυτά τα στρατικοποίησαν και ασχολούνται με την Τουρκία. Έστω για φέτος, τα χρήματά σας να τα ξοδέψετε στην Τουρκία. Φέτος μην ξοδέψετε τα χρήματά σας στους Έλληνες. Κάνουμε έκκληση» είπε η παρουσιάστρια Χαντέ Φιράτ.

warnews247.gr

 

Αφήστε μια απάντηση