Η αρχή του τέλους του ουκρανικού Ντονμπάς: Χαριστική βολή με την 20η Στρατιά δίνει η Μόσχα- Στραγγαλίζει Σλαβιάνσκ και Lisichansk!

Ξεκινά η πολιορκία του Σλαβιάνσκ -Άξονες επίθεσης

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Την 20η Στρατιά έστειλε αιφνιδιαστικά η ρωσική στρατιωτική ηγεσία για να συνδράμει τις υπόλοιπες δυνάμεις και να “τελειώσει” την υπόθεση Ντονμπάς.

Oι Ρώσοι σε αντίθεση με τους Ουκρανούς μπορούν να κάνουν “rotation”, να μεταφέρουν και να ενισχύσουν δυνάμεις. Και έχουν αρχίσει να το πράττουν εδώ και ημέρες.

Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στα περίχωρα του Lysichansk, κινούνται προς την πόλη Seversk και ξεκινούν την πολιορκία της πόλης Σλαβιάνσκ. Το Κίεβο παραδέχτηκε απόψε την άσχημη αυτή εξέλιξη.

Οι Ρώσοι απέχουν μόλις 15 χιλιόμετρα από το Σλαβιάνσκ από την κατεύθυνση του Ίζιουμ με δυνατότητα, όπως θα δούμε, επίθεσης από διαφορετικούς άξονες. Το Σλαβιάνσκ θα τεθεί υπό ρωσική “λαβίδα” πολύ σύντομα.

Ο χρόνος πλέον κυλά αντίστροφα για την Ουκρανία. Με το Severodonetsk και το Svyatogorsk να βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο και να ξεκινά η πολιορκία των υπολοίπων περιοχών που έχουν απομείνει, αρχίζει να φαίνεται το τέλος του ουκρανικού Ντονμπάς.

Σημειώνεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκόψει και τον αυτοκινητόδρομο Bakhmut-Lysichansk. Ακόμη ένα πλήγμα για τους Ουκρανούς.

Διαβάστε επίσης

Ανείπωτη τραγωδία: Έπεσε το προπύργιο του Svyatogorsk – Έφυγαν κολυμπώντας για να σωθούν 80 Ουκρανοί- 450 νεκροί σε 24 ώρες

Δείτε βίντεο

Στην μάχη η 20η ρωσική Στρατιά

Οι Ρώσοι κατέλαβαν κατέλαβαν τις περιοχές Studenok και Svyatohirsk νοτιοανατολικά του Izyum μετά την υποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων. Πλέον, όπως ανέφερε και χτες το WarNews247, ελέγχουν ολόκληρη τη Βόρεια όχθη του ποταμού Siversky Donets σε μια έκταση από το Izyum μέχρι το Severdonetsk.

Ταυτόχρονα, η ηγεσία των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έριξε στις μάχες του Ντονμπάς την 20η Στρατιά η οποία θα συνδράμει την 35η Στρατιά, Συνδυασμένων Όπλων.

Οι δυνάμεις αυτές έχουν σημειώσει προέλαση και έχουν ήδη εμπλακεί σε μάχες στην περιοχή Bogorodichny, προερχόμενες από το Ίζιουμ και τα διοικητικά όρια με Χάρκοβο.

Αυτό σημαίνει ότι η επίθεση άρχισε να αναπτύσσεται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Izyum-Σλαβιάνσκ προς το Krasnopolye.

Δείτε βίντεο

Ξεκινά η πολιορκία του Σλαβιάνσκ – Οι άξονες επίθεσης

Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι πλέον έτοιμες για πολιορκία και εισβολή στο Σλαβιάνσκ.

Αυτό σημαίνει ότι η ρωσική επίθεση συνεχίζεται να αναπτύσσεται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Ίζιουμ-Σλαβιάνσκ, προς το Krasnopolye. Ανάμεσα στο Krasnopolye και στο Bogorodnichnoye βρίσκεται ένα μεγάλο δάσος, το τελευταίο δύσκολο εμπόδιο. Εκεί διεξάγονται τώρα μάχες με τις διάσπαρτες ουκρανικές δυνάμεις.

Οι κατευθύνσεις της ρωσικής επίθεσης είναι οι εξής:

1-Οι ρωσικές δυνάμεις θα διασχίσουν τον ποταμό Seversky Donets από την κατεύθυνση του Krasny Liman και του Yampol, χτυπώντας από τα ανατολικά, μέσω του Raigorodok.

2—Μόλις οι Ρώσοι εκκαθαρίσουν την περιοχή του Svyayogorosk, οι ρωσικές δυνάμεις θα εκμεταλλευτούν το προγεφύρωμα στη Λαύρα Svyatogorsk στη νότια πλευρά του Seversky Donets, για να συνεχίσουν την επίθεση νότια προς το Σλαβιάνσκ.

3—Ο άλλος άξονας επίθεσης είναι από Izyum-Krasnopolye και Bogorodinichnoye,.

4—Τέταρτη διαδρομή είναι η Barvenkovo-Σλαβιάνσκ και μια ακόμη από δυτικά, μέσω Cherkasskoye και Bilbasovka.

5 — Τέλος, με την τελική πτώση του Artyomovsk (Bakhmut) ανοίγει και από κει άξονας επίθεσης.

Οι Ουκρανοί θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την αμυντική γραμμή κατά μήκος της γραμμής των φρουρίων-πόλεων Σλαβιάνσκ, Kramatorsk, Druzhkovka και Konstantinovka.

Δείτε χάρτες και βίντεο

Μάχες στα περίχωρα του Lisichansk

Στα περίχωρα του Lisichansk, ξεκίνησαν οι μάχες μεταξύ της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο πρέσβης του Λουγκάνσκ στη Ρωσία, Rodion Miroshnik, ανέφερε σχετικά:

«Στην περιοχή Lisichansk γίνονται σκληρές μάχες, υπάρχουν εκρήξεις πολύ δυνατές. Υπάρχουν πολλές φωτιές στα περίχωρα και στο κέντρο της πόλης, στο αεροδρόμιο.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες. Πιθανότατα η πόλη αυτή θα καταληφθεί μαζί με το Seversk” κατέληξε ο Miroshnik.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τις περιοχές Borivkskoye και Voronove που βρίσκονται πολύ κοντά στη μοναδική λειτουργική γέφυρα που συνδέει το Severodonetsk με το Lisichansk, δίπλα στην τελευταία πόλη.

Δείτε βίντεο

 

Δείτε χάρτες: Οι Ρωσικές δυνάμεις έφτασαν στο Soledar και έκοψαν τον άξονα Artyomovsk (Bakhmut)- Lisichansk

Image

Ένας ακόμη άξονας επίθεσης προς το Σλαβιάνσκ

O άξονας επίθεσης της 20ης ρωσικής Στρατιάς

Image

Image

Oι ουκρανικές δυνάμεις επικοινωνούν με δυσκολία μόνο μέσω Seversk

Image

Η κατάληψη της πόλης Borivske

Image

Αφήστε μια απάντηση