Μετανθρωπιστικό 6G και ο καταλύτης 2030! Τα smartphone θα εμφυτεύονται στο ανθρώπινο σώμα (Βίντεο)

Τι δήλωσε στο Νταβός ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia, Pekka Lundmark

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ συνεχίζει να προωθεί αμφιλεγόμενες τεχνολογίες που παραπέμπουν σε δυστοπία και ελεγχόμενες κοινωνίες. Χθες στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ παρουσιάσαμε τα 10 πιο δυστοπικά πράγματα που προωθούνται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ενώ νωρίτερα είχαμε αναλύσει και 10 παραδείγματα ψυχολογικών επιχειρήσεων, προπαγάνδας και ελέγχου σκέψης σε πολίτες.

Μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες προτάσεις που παρουσιάστηκαν στο Φόρουμ, ήρθε από τον Διευθύνων Σύμβουλο της Nokia, Pekka Lundmark, στόχος του οποίου είναι μέχρι το 2030 τα smartphone να… εμφυτεύονται απευθείας στο σώμα.

Ο CEO της Nokia, Pekka Lundmark, εμφανίστηκε στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ 2022 και δήλωσε ότι μέχρι το 2030, τα smartphone θα εμφυτεύονται απευθείας στο σώμα μας.

Google: Τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει τον ούριο άνεμο στα αιολικά πάρκα

Κατά την εμφάνισή του στο πάνελ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ 2022 στο Νταβός της Ελβετίας, ο Lundmark είπε: «Μέχρι τότε (2030), σίγουρα το smartphone όπως το ξέρουμε σήμερα δεν θα είναι πλέον η πιο κοινή διεπαφή, πολλά από αυτά τα πράγματα θα ενσωματωθούν στο σώμα μας».

Ωστόσο, προτού τα smartphone εμφυτευτούν απευθείας στο σώμα, ο Lundmark πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα μεταβούν από τα smartphone σε φορητές συσκευές που τοποθετούνται στο πρόσωπο, όπως τα γυαλιά.

Τούτου λεχθέντος, ο κόσμος είναι απίθανο να κυριαρχείται από smartphone, γυαλιά ή άλλες συσκευές έως ότου το 6G γίνει συνηθισμένο, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην εμπορική αγορά γύρω στο 2030. Ωστόσο, μόνο το 30% του κόσμου έχει ψηφιοποιηθεί, για το υπόλοιπο 70% για να «μπει online», θα χρειαστούν πολλές εργασίες υποδομής.

Για όσους αναρωτιούνται, ο ακριβής ορισμός του 6G είναι επί του παρόντος ασαφής καθώς ο κόσμος εξακολουθεί να παλεύει με το 5G. Μια αμφιλεγόμενη τεχνολογία της οποίας δεν γνωρίζουμε ακόμη τις αρνητικές συνέπειες.

«Τα ευφυή συστήματα γνώσης θα συνδυαστούν με ισχυρές υπολογιστικές δυνατότητες για να κάνουν τους ανθρώπους απείρως πιο αποτελεσματικούς και να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και νοιαζόμαστε για τον πλανήτη. Παρόλο που υπάρχει ακόμα μεγάλη καινοτομία στο 5G με την κυκλοφορία νέων προτύπων 5G-Advanced, η Nokia Bell Labs έχει ήδη ξεκινήσει τις ερευνητικές εργασίες για το 6G», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νokia.

Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα στο μυαλό πολλών ανθρώπων είναι, πρέπει να πάμε στη μετανθρωπιστική κατεύθυνση της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας απευθείας στο ανθρώπινο σώμα; Αν ναι, πού σταματά αυτό; Έχουμε εξετάσει τα πιθανά μειονεκτήματα αυτού;

Δείτε την τοποθέτησή του CEO της Nokia στο Νταβός:

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση